Algemeen

William Shatner en Khan mogelijk terug voor Star Trek sequel

Maar was Kirk niet dood? JJ Abrams heeft de oplossing: tijdlijnen!

door Jan-Peter Rook op 17.05.2009 om 14:19 in Algemeen
MTV heeft JJ Abrams uitgehoord over een onvermijdelijk vervolg op Star Trek. Alles is natuurlijk nog speculatie, want schrijvers Roberto Orci en Alex Kurtzman hebben nog helemaal niets op papier staan. Wel zegt Abrams dat de alternatieve tijdlijn hen een hoop vrijheid biedt.

Deze tijdlijn kan er voor zorgen dat Kirk (William Shatner) weer zijn opwachting zal maken in de sequel. Abrams: "Het doel van een nieuwe tijdlijn is dat we geen last hebben van een heleboel beperkingen. Één van die beperkingen is Kirk's overlijden."

Wat Khan betreft, geloven veel mensen dat Kirk hem niet heeft achtergelaten op Ceti Alpha V. De tijdlijnen kunnen hierbij helpen. Volgens Abrams zou Khan in dat geval terug kunnen keren als de vijand in de sequel. "Kirk en Khan zullen misschien niet zijn wie ze eerst waren, maar ik vind niet dat personages altijd maar hetzelfde moeten zijn. Sommige personages kruizen elkaars wegen en sommigen komen samen. Ook Khan loopt nog ergens rond, ook al is het met een andere reden dan vroeger."

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

El_Mariachi

Avatar

The Shat kan ik nog inkomen, maar Khan is wel dood. Misschien niet in de films, maar come on... Als je de echte Kirk en Spock terughaalt, moet Khan ook 't origineel wezen. Tenzij in een jongere versie. Nou ja. We zien wel.

The Striker

Avatar

En weer bedankt voor de enorme spoiler. Ik zal me vanavond zeker meer vermaken tijdens het kijken van de film met dit in mijn achterhoofd.[spoiler][/spoiler] hebben ze daarvoor bedacht.

TARAraboemdijee

Avatar

The Striker "En weer bedankt voor de enorme spoiler. Ik zal me vanavond zeker meer vermaken tijdens het kijken van de film met dit in mijn achterhoofd.[spoiler][/spoiler] hebben ze daarvoor bedacht."

Spoiler? Bedoel je op Kirk's overlijden? Kirk gaat dood in Star Trek: Generations, film nummer 7. Niet in de nieuwe Star Trek van Abrams hoor.

De hele strijd tussen Kirk en Khan vind plaats in een aflevering van de originele serie en film nummer 2: The Wrath of Khan

jazzthieve

Avatar

The Striker "En weer bedankt voor de enorme spoiler. Ik zal me vanavond zeker meer vermaken tijdens het kijken van de film met dit in mijn achterhoofd.[spoiler][/spoiler] hebben ze daarvoor bedacht."


Over welke spoiler heb je het dan, ik lees in ieder geval geen spoiler en ik heb de film al gezien.

WoUtoMatiC

Avatar

Sommige mensen zijn gewoon heel blij als ze een spoiler denken waar te nemen.

Ozymandias

Avatar

jazzthieve "Over welke spoiler heb je het dan, ik lees in ieder geval geen spoiler en ik heb de film al gezien."
Ik denk dat ie de tijdslijn bedoelt.. Wat best een groot onderdeel van de film is, dus in deze zaak moet ik hem toch gelijk geven..

JeXus

Avatar

Ongeacht of het in Generations gebeurt of niet, blijft het een spoiler, kap er gewoon eens mee, het wordt irritant.

Spijker

Avatar

Plz geen William Shatner of Khan!! Ik wil de Borg ofzo in deel 2.

En ik zie geen spoiler behalve dat hier nu gezegd is dat Kirk niet dood gaat:P

Sha

Avatar

JeXus "Ongeacht of het in Generations gebeurt of niet, blijft het een spoiler, kap er gewoon eens mee, het wordt irritant."


Onzin, als je dingen uit films van 15 jaar geleden nog steeds niet kan zeggen, kun je helemaal niets meer zeggen.

deregtx

Avatar

Khan!!!!!!

Ozymandias

Avatar

shateandar "Onzin, als je dingen uit films van 15 jaar geleden nog steeds niet kan zeggen, kun je helemaal niets meer zeggen."


Waar.Toch is die tijdlijn dingetje wel een kleine spoiler vind ik..

JeXus

Avatar

shateandar "Onzin, als je dingen uit films van 15 jaar geleden nog steeds niet kan zeggen, kun je helemaal niets meer zeggen."


Dat is natuurlijk een redenatie die nergens op slaat. Als iemand hier de clou van Soylent Green, The Sixth Sense, Abre Los Ojos, of wat dan ook verteld aan iemand die nog nooit deze films heeft gezien, blijft het een spoiler en krijg je het voor elkaar om de films goed te verknallen. Leeftijd van een film heeft geen enkele invloed op het feit dat bepaalde details niet overal in nieuwsberichten, reacties en fora naar voren hoeven te komen.

Sha

Avatar

Spoilers zijn nooit leuk, maar op een gegeven moment zijn feiten over films geen spoilers meer te noemen.

Filmsites zullen anders aardig leeg worden als er helemaal niets meer over films gezegd mag worden. Of vol staan met spoiler tags, lijkt me niet helemaal de bedoeling.

Of je moet een andere suggestie hebben?

TFM

Avatar

On topic anyone?


Ik vind het jammer, nu gaat het heel gimmicky worden om nu in de 2de film van J.J. dat we nu Shatner krijgen. Nimoy vond ik nog aardig in het verhaal verwoven, dat was prima gedaan, maar als Shatner nu in het 2de deel komt.. naa.. doe maar gewoon niet, het is prima zo om lekker origineel verder te gaan ipv deze fanpleasers er tussen te zetten.\


En overigens.. tijdlijn een spoiler? Dan is het nieuwsbericht een spoiler, niet de reactie. Dit staat er namelijk duidelijk in het begin geschreven.

NieuwsFilm

meest populair