Algemeen

Een nieuwe site om filmlijstjes bij te houden

Ik denk dat ik meer films van de IMDB top 250 heb gezien dan jij, kijk maar.

door Mark op 20.05.2009 om 22:25 in Algemeen


Gebruik jij nog steeds een tekstbestand op je eigen pc om bij te houden welke films van de IMDB top 250 je gezien hebt? Dat kan vanaf nu gemakkelijker en vooral ook veel leuker met de site www.icheckmovies.com. Daar kan je online alle films van de lijst afvinken en daarna je score ook delen met al je vrienden.

Heb je geen vrienden? Geen nood want er zijn nog tonnen aan andere coole features zoals het krijgen van virtuele awards voor het aantal films dat je afgevinkt hebt. Of het markeren van films waarvan je denkt dat ze ook de moeite waard zijn om te kijken.

Dus registreer jezelf en begin met het afvinken van de top 250, of als je IMDB gebruikte kan je door de link bovenaan je geschiedenis in het veld op deze pagina te kopiëren direct al je stemmen importeren (zorg er wel voor dat de optie 'public' aan staat). Het handige van icheckmovies is dat je daarna ook meteen weet hoeveel films je van de verschillende genrelijsten hebt gezien.

Hieronder zie je mijn score, is die van jou veel hoger? Laat maar zien dan! Kies hier de kleine of grote signature, en kopieer de UBB code in je reactie.
23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MikeyMo

Avatar

Vroeger had je ook zoiets, twofifty.org, maar die is op een gegeven moment offline gegaan geloof ik

WoUtoMatiC

Avatar

Mijn geheugen is goed genoeg om iedere film te onthouden die ik gezien heb. Maar leuk voor mensen die willen patsen met kwantiteit. ;)

Sha

Avatar

MikeyMo "vroeger had je ook zoiets, twofifty.org, maar die is op een gegeven moment offline gegaan geloof ik"

Neh, deze is veel uitgebreider Smiley face

Ozymandias

Avatar

Beetje een domme site.. check bijv bij komedies.. alleen maar turkse shit of wat het ook is

MartnK

Avatar

Ja klopt idd......heel wat films missen nog.
Ik hoop wel dat hier nog verandering in komt,want ik vindt het idee wel top.
Ben wel nieuwsgierig hoeveel films ik nu daadwerkelijk heb gezien.
Tot nu toe van de films die wel op de site staan zit ik op
afbeelding

De Klauw

Avatar

Ha! Ik versla jullie allemaal.

afbeelding

Vergeet niet dat alle gegevens overgenomen zijn van IMDb. Als er veel Turkse films tussen de komedies staan, betekent dat waarschijnlijk dat mensen die Turkse komedies zien (Turken?) die zeer kunnen waarderen. Ik ben zeer nieuwsgierig geworden naar Hababam sinifi.

Sha

Avatar

Ozymandias "beetje een domme site.. check bijv bij komedies.. alleen maar turkse shit of wat het ook is"

Beetje domme reactie Ozy.
De films op deze site zijn alle films uit de top 250 en alle top 50 films per genre letterlijk overgenomen van IMDB.

Megalomaniac

Avatar

En MrtnK, het is helemaal niet de bedoeling om alle films in de IMDB database over te nemen. Het blijft bij toplijstjes, maar er gaan nog wel lijsten toegevoegd worden, naar het schijnt.

Ozymandias

Avatar

shateandar "Beetje domme reactie Ozy.
De films op deze site zijn alle films uit de top 250 en alle top 50 films per genre letterlijk overgenomen van IMDB."Domme reactie? Ik vind dat ik anders een heel goed punt heb. Wat ik ook dom vind is dat bij meerdere films bij catagorieen staan. Als je je focussed op alleen de top 250 is t wel een vet idee, maar ik vind dat ze wel veel breder mogen gaan, ik heb toch aardig wat komedies gezien.

netfox

Avatar

Dit is niet helemaal nieuw: in IMDB zit de mogelijkheid om via http://www.imdb.com/list/ te kijken welke films je al hebt gekeken (of niet) van de top 250. Dit werkt natuurlijk alleen wanneer je trouw je stem maakt op IMDB. Ik heb er 190 gezien, nog 60 te gaan!

TwilekPimp

Avatar

Ik gebruik software van Collectorz.com om mijn film database bij te houden. Haalt automatisch informatie uit verschillende online databases (imdb, collectorz.com zelf, amazon, enz.

Erg leuk dat je op die site zo'n plaatje kan krijgen om om te scheppen :D

ErikSchierboom

Avatar

Ozymandias "beetje een domme site.. check bijv bij komedies.. alleen maar turkse shit of wat het ook is"

Ehm, zoals ook elders aangegeven komt dat puur door de hoge rating die deze films hebben gekregen. De lijsten staan niet enkel vol met de standaard films, dat is meteen ook het leuke eraan! Zo heb ik via de IMDB top lijsten de heerlijke Turkse film Eskiya ontdekt.

Ik win overigens tot nu toe ;)
afbeelding

ErikSchierboom

Avatar

Megalomaniac "En MrtnK, het is helemaal niet de bedoeling om alle films in de IMDB database over te nemen. Het blijft bij toplijstjes, maar er gaan nog wel lijsten toegevoegd worden, naar het schijnt."

Absoluut, er komen zeker nog meer lijstjes bij. Het is inderdaad niet ons doel om alle films toe te voegen, we willen het beperken tot diverse top lijsten.

Big Red

Avatar

Die laatste twee toch echt maar een keer gaan zoeken...

afbeelding

rotjong

Avatar

afbeelding

uitstekende opzet. het gaat niet om de lijsten, dat is altijd persoonlijk. Het gaat om wat je met de lijsten doet. Vergelijk met anderen en ontdek welke films die andere heeft gezien en laat dat voor jou een waardevolle tip zijn.

BRAVO !

Planethugo

Avatar

Ik hou trouw mijn films bij op whatiwatch.net en als het uitkomt klik ik op imdb de score bij. Dat is voor mij ruim voldoende

filmgast

Avatar

Ze zijn er zich van bewust dat er een hele hoop films missen. Heb namelijk mailcontact gehad en ook de makers missen zelf een aantal films die zij gezien hebben. Ze willen het op het moment houden bij de lijsten die te vinden zijn op IMDB. Maarja, hopen dat het binnenkort anders is want ik vind het wel een vette site. En het is van Nederlandse komaf, nog vetter B)


afbeelding

volgens hun 83, mijn DVD collectie bestaat tot nu toe al uit 120 films (ben nog maar een jaartje bezig)

Big Red

Avatar

Mooie site, leuke aanvulling op de bestaande afvinkers!

afbeelding

Sha

Avatar

Visualcatch "Ze zijn er zich van bewust dat er een hele hoop films missen. Heb namelijk mailcontact gehad en ook de makers missen zelf een aantal films die zij gezien hebben. Ze willen het op het moment houden bij de lijsten die te vinden zijn op IMDB. Maarja, hopen dat het binnenkort anders is want ik vind het wel een vette site. En het is van Nederlandse komaf, nog vetter B)"
Je weet dat een van de makers een paar posts boven je staat? Smiley face

NieuwsFilm

meest populair