Film over Martin Luther King in gevaar?

De kinderen beginnen een rechtszaak om het project te stoppen.

Een paar dagen nadat we meldden dat Steven Spielberg een biopic gaat maken over Martin Luther King Jr. zijn twee van zijn kinderen een een rechtszaak begonnen om het project te stoppen. Bij de deal die Spielberg heeft was alleen maar zoon Dexter King, die de beheerder is van het intellectueel erfgoed, betrokken en die zou pas op het laatste moment zijn zus Bernice en broer Martin de derde hebben ingelicht.

Bernice en Martin zijn al enige tijd verwikkeld in een andere rechtszaak met Dexter over de rechten van brieven en andere items van hun moeder en ook over wie er nou precies eigenaar is van o.a. de bekende "I have a dream"-speech. Volgens hun is dat Dexter goed bevriend is met Madison James, een voormalig bestuurder van Motown Records en één van de drie producenten van de film de reden dat ze niet betrokken waren bij het maken van de deal.

Of dit allemaal gaat om het geld of dat het een principekwestie is blijft natuurlijk de vraag. Volgens insiders bij Dreamworks ligt Spielberg in ieder geval nog niet wakker van die rechtszaak en is hij er van overtuigd dat de deal die hij met Dexter King heeft niet in gevaar komt.



NieuwsFilm

meest populair