Geruchtenmolen Daredevil-reboot weer op gang

Battlestar Gallactica-actrice Katee Sackhoff lijkt geïnteresseerd in de rol van Typhoid Mary, in het Marvel Universum een vijand van Daredevil.

In oktober vorig jaar verklaarde 20th Century Fox co-voorzitter Tom Rothman aan de pers dat een reboot van Daredevil ernstig werd overwogen. De film (met Ben Affleck en Jennifer Garner) sprokkelde in 2003 weliswaar 100 miljoen dollar aan de box office, maar werd door critici en fans niet meteen op gejuich onthaald.

Sinds Rothmans verklaring was het stil rond de rebootplannen, tot er enkele dagen geleden een mededeling verscheen op de blog van Golden Apple Comics, een stripwinkel in Los Angeles. Volgens het bericht zou Battlestar Galactica-actrice Katee Sackhoff in de winkel alle strips opgekocht hebben waarin het personage Typhoid Mary (foto) voorkomt, in de hoop op die manier "een rol te bemachtigen voor een Marvel-film". Voor alle duidelijkheid: Typhoid Mary is van oudsher een vijand (en ex-geliefde) van Daredevil. Ze is een mutante met een meervoudige persoonlijkheid die uiteenlopende krachten kan ontwikkelen afhankelijk van de persoonlijkheid die de bovenhand neemt.

Bovenstaand gerucht lijkt in de richting te wijzen van een Daredevil-reboot, maar er is nog een tweede mogelijkheid. Het personage Typhoid komt immers ook aan bod in de vroege Deadpool-strips, en ook daarvan zit een spin-off in de pijplijn...



NieuwsFilm

meest populair