Algemeen

Eastwoods Mandela-film heet Invictus

Mogen we een Oscar verwachten voor Morgan Freeman?

door Jelle Fastenau op 05.06.2009 om 16:25 in Algemeen
Clint Eastwoods film over Nelson Mandela heeft een nieuwe titel gekregen: Invictus. De film, die als werktitel The Human Factor had, volgt de Zuid-Afrikaanse leider in zijn poging om via het WK rugby van 1995 zijn land weer te helen na jaren apartheid. Morgan Freeman speelt Mandela, Matt Damon de aanvoerder van het Zuid-Afrikaanse rugbyteam. Eastwood heeft de nieuwe titel gebaseerd op een gelijknamig gedicht van William Ernest Henley, die Mandela zelf graag voordraagt. Het gedicht gaat over de wil om te overleven in tijden van tegenspoed.

Deze wil zal de film ook moeten tonen tijdens zijn release in de VS. Op de dag van première, 11 december 2009, zal namelijk ook The Lovely Bones, de lang geanticipeerde film van Peter Jackson, voor het eerst te zien zijn. De films zullen niet alleen strijden om het publiek, maar ook om de prijzen. De releasedatum valt namelijk precies in het "Oscarseizoen", de periode waarin de grootste kanshebbers op een Academy Award worden uitgebracht.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

AGsleepy

Avatar

Morgan freeman lijkt wel veel op mandela als je het zo bekijkt :D
afbeelding

Bruce

Avatar

Zoveel zelfs dat ze bij de laatste campagne van het ANC een foto van Morgan gebruikt hebben en bij een artikel over de film een foto van Nelson geplaatst hebben...

Ben wel benieuwd naar de film

TheGodfather

Avatar

Heb hier wel veel vertrouwen in, Freeman is geknipt voor de rol van Mandela. Laat maar komen!

amboe

Avatar

Freeman is een topacteur!! Hij is perfect voor de rol van Mandela!!

ikke__

Avatar

Haha clint eastwood die een film maakt over een neger 8-)

komt zekerrrrrssss omdat spike lee hem vorig jaar geconfronteerd heeft met het feit dat hij alleen blanken in ze vorige tweede wereld oorlog films had :E

Probeert zo spike lee ze mond te snoeren :X

Maar spikey had gelijk destijds :Y

Bellsofwar

Avatar

AGsleepy "Morgan freeman lijkt wel veel op mandela als je het zo bekijkt :D
afbeelding"


100% mee eens! Nu nog hopen dat hij ook een goede gelijkenis weergeeft met Mandela, als het gaat om het personage zelf. En dan zal hij die Oscar heus wel binnen halen Smiley face.

nieuwslaatste nieuws

meest populair