Scream 4 geen reboot

Regisseur Wes Craven over een mogelijk nieuwe trilogie.

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat David en Courteney Cox Arquette in gesprek waren voor hoofdrollen in een nieuwe Scream-trilogie, waarvoor Kevin Williamson een scenario schrijft. De Britse site Digital Spy kreeg de kans om Wes Craven, de regisseur van de oorspronkelijke trilogie, vragen te stellen over het nieuwe project en zijn betrokkenheid daarin.

Craven is voor de regie benaderd door Bob Weinstein, co-chairman van The Weinstein Company. Tot nu toe heeft hij echter niets toegezegd. Hij wil het laten afhangen van het scenario, dat hij pas in augustus verwacht. Er bestaat immers een reële kans dat "jumping the shark" op de loer ligt. "Je vermijdt dergelijke gevaren, hopelijk, door een type film te maken waarin de personages zich zelfbewust zijn als ze praten over film. Ik weet zeker dat je dat erg gemakkelijk in de vernieling kan helpen."

Wat de premisse van de nieuwe film wordt, weet hij niet. Hij verwacht geen reboot, maar een nieuwe film. Craven bevestigt dat de Arquettes inmiddels aan boord zijn. Volgens hem zullen zij de enigen zijn uit de originele trilogie; alle andere acteurs zijn nieuw. Het ziet er dus naar uit dat we Neve Campbell niet mogen terugverwachten.



NieuwsFilm

meest populair