Algemeen

Bioscoop Top-10

Met niet geheel onverwacht, een nieuwe #1.

door FilmTotaal op 11.06.2009 om 14:40 in Algemeen
Welke films scoren er momenteel hoog aan de Nederlandse boxoffice. Als je wilt weten hoe/wat/waar/wanneer gebruik dan onze bioscoopagenda

Terminator Salvation (2009)

Regie: McG

De film volgt John Connor (Christian Bale) die wanhopig poogt een verzetsleger te organiseren in een oorlog met een leger van robot-overheersers (Skynet). Het is de laatste en enige hoop voor de mensheid om zich aan de heerschappij van Skynet te onttrekken. Sleutelfiguur binnen het verzet is Marcus Wright (Sam Worthington), een ter dood veroordeelde crimineel die in zijn dodencel op zijn lot wacht.

Angels & Demons (2009)

Regie: Ron Howard

Robert Langdon moet de moord op een wetenschapper oplossen en komt hierbij tot de ontdekking dat de Illuminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, een bom onder het Vaticaan heeft gelegd, net tijdens een conclaaf. Ook zijn de vier kardinalen waarvan men verwacht dat ze de grootste kans hebben om tot paus verkozen te worden, de zogenaamde preferiti, gegijzeld. Elk uur zal er een sterven, met behulp van één van de vier elementen. Samen met de dochter van de vermoorde wetenschapper, Vittoria Vetra, volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken.

Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009)

Regie: Shawn Levy

In dit tweede deel wordt Larry Daley weer geconfronteerd met museumstukken die tot leven komen, ditmaal in het Washington Museum

Duplicity (2009)


Claire Stenwick en Ray Koval zijn twee geliefden die beide werken als bedrijfsspionnen in het zakenleven aan Wall Street. Wanneer ze door hun respectievelijke bazen bedrogen worden en de kans krijgen een waardevol product te stelen besluiten ze samen te werken.

Coco avant Chanel (2009)


Biografie over het leven van het Franse mode-icoon Coco Chanel. De frêle Gabrielle Chanel, zoals ze eigenlijk heette, groeide op in een weeshuis en leidde een ongrijpbaar leven met vele identiteiten. Het talent dat al jarenlang in haar zat kwam tot volle wasdom wanneer ze als tiener verhuisde naar Parijs.

Fighting (2009)


Shawn MacArthur , een jongen uit de provincie, is met lege handen naar New York gekomen. Door op straat nep-artikelen te verkopen, weet hij met moeite de touwtjes aan elkaar te knopen. Maar zijn leven neemt een heel andere wending als zwendelaar Harvey Boarden op een dag ziet dat Shawn een straatvechter is, een natuurtalent. Als Harvey Shawn aanbiedt om hem te helpen het grote geld binnen te halen, beginnen de twee een moeizame samenwerking. Harvey wordt Shawns manager en laat hem kennismaken met een corrupt circuit waarin mannen het met blote handen tegen elkaar opnemen. Vrijwel van de ene op de andere dag wordt hij een ster, een vechtjas die in een reeks onthutsend heftige partijen gehakt maakt van professionele boksers, oostersevechtsportkampioenen en kooivechters. Maar als Shawn ooit wil ontsnappen aan de duistere wereld waarin hij terecht is gekomen, dan moet hij het allerzwaarste gevecht van zijn leven aangaan.

I Love You, Man (2009)


Peter Klaven is een succesvolle makelaar die trouwplannen maakt met zijn droomvrouw Zoey. Tot zijn schrik komt hij er achter dat hij eigenlijk geen goede vriend heeft die hij als getuige kan vragen. Peter gaat onmiddellijk aan de slag om dit recht te zetten. Hij stort zich in een aantal bizarre en potsierlijke "man-dates", tot hij Sydney Fife ontmoet, een charmante, eigenzinnige vent met wie hij meteen al goed kan opschieten. Maar hoe hechter hun band wordt, hoe slechter Peters relatie met Zoey wordt en hij moet steeds vaker kiezen tussen thuis bij zijn verloofde blijven of lekker gaan stappen en bier drinken met zijn nieuwe beste vriend. Uiteindelijk moet hij noodgedwongen kiezen tussen zijn verloofde en zijn maatje.

17 Again (2009)


Het leven van Mike O'Donnell is toch niet zo gelopen zoals hij gehoopt had. Wat als hij het allemaal nog een keer over kon doen? Hij wenst dat hij terug naar de middelbare school kan gaan om het te veranderen. Dan wordt hij op een dag wakker, is weer zeventien en krijgt hij de kans om zijn leven te herschrijven.

Star Trek (2009)


De Romulans reizen terug in de tijd om in hun voordeel het verleden te veranderen. Ze proberen Kirk uit de tijdlijn te wissen voordat hij werd geboren. Zo komt Spock in een positie om Kirk te redden en de tijdlijn te herstellen. Ook zal hij ervoor moeten zorgen dat de gebeurtenissen niet afwijken van de originele tijdlijn om zo de toekomst niet te veranderen.

The Reader (2008)


De uit Berlijn afkomstige Michael Berg is een 15-jarige tiener. Wanneer hij onderweg naar school ziek wordt, wordt hij verzorgd door de veel oudere Hanna Schmitz. Hoewel ze dit niet verwachtten, vallen ze als een blok voor elkaar en beginnen een hartstochtelijke liefdesaffaire. Op een dag verdwijnt ze uit zijn leven. Na een lange zoektocht, geeft Michael de hoop op en besluit verder te gaan met zijn leven. Acht jaren gaan voorbij. Michael studeert rechten aan een prestigieuze universiteit in een periode dat er veel processen tegen nazi's rondgaan. Hij komt bij toeval opnieuw zijn voormalige geliefde tegen, maar ditmaal onder andere omstandigheden. Hanna wordt aangeklaagd voor gruwelijke misdaden die gepleegd zijn in een concentratiekamp. Michael ontdekt dat ze een opzichter in zo'n kamp was en zich had aangemeld als lid van de Schutzstaffel. Naarmate het proces in zich ontwikkelt, ontdekt hij een geheim dat het leven van beiden zal veranderen.8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

The Striker

Avatar

Waar hebben jullie die leuke overzichtjes gelaten met hoeveel elke film tot nu toe heeft opgebracht? wat mij betreft mogen ze terug.mensen die het met mij eens zijn?

ghossler

Avatar

Ik hoop dat de tekst die je ziet onder de kopjes op de frontpage iest vanne "met geheel onverwachts een nieuwe nr1" ofzo.. Hoezo onverwacht? ik had echt wel verwacht dat T.salvation op nr1 zou komen. Hoop was deze tekst sarcastisch bedoeld van FT?

Bram

Avatar

The Striker "waar hebben jullie die leuke overzichtjes gelaten met hoeveel elke film tot nu toe heeft opgebracht? wat mij betreft mogen ze terug.mensen die het met mij eens zijn?"


Hoi Striker, je kunt ze binnenkort weer verwachten. Ik ben degene die daar elke week voor verantwoordelijk is. Ben echter drie weken op vakantie geweest. Aankomende dinsdag de nieuwe Weekend Box Office USA! Bedankt voor je compliment! Smiley face

Sha

Avatar

ghossler "Ik hoop dat de tekst die je ziet onder de kopjes op de frontpage iest vanne "met geheel onverwachts een nieuwe nr1" ofzo.. Hoezo onverwacht? ik had echt wel verwacht dat T.salvation op nr1 zou komen. Hoop was deze tekst sarcastisch bedoeld van FT?"
"Met niet geheel onverwacht, een nieuwe #1." Lezen is best moeilijk.

lykathea

Avatar

shateandar ""Met niet geheel onverwacht, een nieuwe #1." Lezen is best moeilijk."


Give him a break :P.

Dubbele ontkenningen geven wel vaker wat moeilijkheden.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

En terrecht op 1, beste film die momenteel draait in dit genre. (actie)

faxanadu1988

Avatar

::DFC::Nohands[NL "]En terrecht op 1, beste film die momenteel draait in dit genre. (actie)"


Ja idd totaal met je eens :E

Decepticon

Avatar

faxanadu1988 "Ja idd totaal met je eens :E"
Jep,Salvation is awesome!!

NieuwsFilm

meest populair