Pirates of the Caribbean voorrang op Lone Ranger

Disney passeert Tonto voor Jack Sparrow.

In een gesprek met HitFix heeft megaproducer Jerry Bruckheimer nieuws gebracht over Pirates of the Caribbean 4 en The Lone Ranger. De overeenkomsten tussen deze twee films zijn groot: beide zijn gepland voor 2012, worden voor Disney geproduceerd door Bruckheimer en hebben Johnny Depp in een belangrijke rol. En vooral dat laatste kan botsen: Depp kan immers niet aan beide films tegelijk werken. Maar welke film krijgt voorrang?

Lang leek het erop dat The Lone Ranger de eerste in rij was. Voor die film waren onderhandelingen gaande met een regisseur (Mike Newell), terwijl Gore Verbinski, de regisseur van de eerste drie Pirates-films, in april aangekondigde niet beschikbaar te zijn voor deel vier. Hij had eerdere verplichtingen bij o.a. gameverfilming Bioshock.

Maar volgens Bruckheimer ligt voor Disney juist de prioriteit bij de Pirates. "Dat is een grootse franchise, voor hen maar ook voor ons. Geliefd, met een geweldige personage. Johnny [Depp] verheugt zich erg op zijn terugkeer als Jack Sparrow." Dat betekent dus uitstel voor Lone Ranger, alhoewel er ook een kans is dat de release van Pirates 4 naar voren wordt geschoven.

En de regie? Nu de productie van Bioshock (tijdelijk) stilligt, sluit Bruckheimer een terugkeer van Verbinski niet uit. "Je weet het nooit. Hij schiep de franchise en heeft er veel aan toegevoegd. De keuze ligt bij hem."



NieuwsFilm

meest populair