Akira film is dood

Is het project nog te redden?

De live-action film van de populaire anime Akira gaat er volgens Bloody Disgusting niet meer komen. Het project is "as dead as a doornail".

De film was in handen van Warner Brothers en Leonardo DiCaprio's productiemaatschappij Appian Way, terwijl Gary Whitta bezig was met een script. Het plan was zelfs om twee films te maken, vanwege de enorme strekking van de manga. Ruairi Robinson zou gaan regisseren, maar hier is nu dus geen sprake meer van.

Er was voor de film aardig wat veranderd ten opzichte van de manga en de anime. Zo zou het zich af gaan spelen in New Manhattan in plaats van in Neo-Tokyo. Verder was er tot het moment van nu nog niets bevestigd over de cast. DiCaprio werd genoemd voor de rol van Kaneda, maar dit was puur vanwege de betrokkenheid van zijn bedrijf. Daarbij is hij ook te oud voor de rol. Verder werd Joseph Gordon-Levitt genoemd voor de rol van Tetsuo, maar deze ontkende enige betrokkenheid.

Het was de bedoeling om de eerste Akira film deze zomer uit te brengen, maar dit is duidelijk niet gelukt. Het wordt afwachten of iemand zich nog aan het enorme project gaat wagen.



NieuwsFilm

meest populair