Algemeen

Michael Bay geeft aftrap nieuwe scifi-franchise

Na de transformerende robots is het de beurt aan een stel buitenaardse tieners om naar onze planeet af te reizen.

door Jeffrey op 27.06.2009 om 19:57 in Algemeen
Volgens het Amerikaanse vakblad Variety zou filmstudio DreamWorks dicht bij een deal staan om de filmrechten te verwerven van I Am Number Four, de eerste film in een nieuwe, zesdelige scifi-franchise. Michael Bay (Transformers: Revenge of the Fallen) zou de film produceren en mogelijk ook regisseren.

In de persmededeling staat verder te lezen dat de Amerikaanse auteur James Frey, vooral bekend van zijn bestseller "A Million Little Pieces", het scenario zal schrijven. Noch het agentschap noch de studio konden dit bevestigen.

De franchise gaat over een groep van negen buitenaardse tieners die op Aarde terecht komen nadat hun planeet is vernietigd door een vijandige soort. Naar alle verwachting zal Steven Spielberg een actieve rol spelen achter de schermen. Mogelijk wordt hij uitvoerend producent zoals bij de Transformers-films.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

de janker

Avatar

Wat is de mens?????? de mens is niets!!!!!!!

X-RAY

Avatar

Snap niet wat Spielberg met bay moet

Oboema

Avatar

Een "franchise" is een zeer succesvolle reeks films. Vaak begint een franchise dus met een onverwacht succes en probeert men steeds een waardig vervolg te vinden.

Is het dan niet bijzonder arrogant om te zeggen dat je een nieuwe franchise begint? :-S

shellghost

Avatar

Nog een "franchise" die hij kan verneuken.

Mirel

Avatar

Wauw dat klinkt al zo ontzettend kut. :D

Bellsofwar

Avatar

shellghost "Nog een "franchise" die hij kan verneuken."


Agreed. Maar goed, misschien 90% is het daar niet mee eens. Boeit verder ook niet. Maar ik ben een van de weinigen die Transformers niet bepaald goed vond. En met Michael Bay als regisseur...well...ik zie de film als een grote commercial.

therealalexander

Avatar

Oboema "Een "franchise" is een zeer succesvolle reeks films. Vaak begint een franchise dus met een onverwacht succes en probeert men steeds een waardig vervolg te vinden.

Is het dan niet bijzonder arrogant om te zeggen dat je een nieuwe franchise begint? :-S"


Ik vind van wel inderdaad. Maar ik vind Mr Bay dan ook erg arrogant. Het ergste is dat het in mijn ogen nog onterecht ook is, matige regisseur maar erg goed in marketing.

Spijker

Avatar

Oboema "Een "franchise" is een zeer succesvolle reeks films. Vaak begint een franchise dus met een onverwacht succes en probeert men steeds een waardig vervolg te vinden.

Is het dan niet bijzonder arrogant om te zeggen dat je een nieuwe franchise begint? :-S"


Ik vind van niet. Als je het idee hebt om een filmserie te maken mag je dat toch gewoon zeggen. Hoop dat het beter wordt dan de middelmatig "crap" die Bay doorgaans maakt.

Oboema

Avatar

Spijker "Ik vind van niet. Als je het idee hebt om een filmserie te maken mag je dat toch gewoon zeggen. Hoop dat het beter wordt dan de middelmatig "crap" die Bay doorgaans maakt."


Zeg dan: "ik ga een reeks films maken" en wacht af hoe het loopt. Het feit dat hij zegt dat hij een reeks *succesvolle* films gaat maken is ronduit arrogant.

El Chivo

Avatar

Vanwaar haal je eigenlijk dat franchise gelijk moet staan aan succesvol?

Als ik er wikipedia op nasla (goed, zeker niet de enige mogelijke bron), vind ik toch dat de term wel vaker voorkomt bij reeksen die op voorhand uitgestippeld worden;

en hierbij baseer ik me dus op deze definitie: http://en.wikipedia.org/wiki/Media_franchise

Bovendien kan je niet uit het artikel halen wie nu juist het woord franchise als eerste heeft gebruikt. Uit de bron blijkt dat het Variety is, dat het meteen een franchise noemt, niet noodzakelijkerwijs Bay zelf;

Thiver

Avatar

X-RAY "snap niet wat Spielberg met bay moet"

Blijf het ook opvallend vinden. Jerry Bruckheimer was een logischer pleegouder.

nieuwslaatste nieuws

meest populair