Exclusive Featurette Where the Wild Things Are

Nieuwe trailer en een gesprek met schrijver boek en regisseur film

Het boek van Maurice Sendak “Where the Wild Things Are” komt naar het grote scherm met als titel Where the Wild Things Are. Naast een nieuwe trailer tevens een featurette.

In de featurette spreekt de schrijver van het boek met de regisseur (Spike Jonze) van de film en laten ze allebei wat horen over hun interpretatie van Where the Wild Things are. Verder zie je wat beelden van de opnames, waarin duidelijk is dat bepaalde scènes opgenomen zijn met kostuums in plaats van cgi.

Het boek verteld het verhaal van Max, die op een avond waarop hij buiten in de tuin in wolfskostuum z’n hond gek maakt en naar z’n moeder gromt voor straf zonder eten naar z’n kamer moet. In z’n kamer verbeeld Max een groot mysterieus bos met enge monsters. Max overtuigd deze monsters echter door ze zonder te knipperen in hun gele ogen te kijken (“By staring into their yellow eyes without blinking once”) en zodoende begint Max z’n avontuur. Na een behoorlijke poos krijgt Max heimwee en keert zodoende terug naar z’n slaapkamer waar z’n eten nog warm op hem wacht.

Max en de Maximonsters (Nederlandse naam) is een prentenboek van Maurice Sendak, oorspronkelijk uitgegeven in Amerika door Harper & Row, en in 1968 in Nederland door Uitgeverij Lemniscaat. Hoewel het boek slechts tien zinnen lang is, wordt het boek gezien als een klassiek Amerikaans prentenboek

De film draait in Nederland vanaf 15 oktober.

Klik op het plaatje voor HD 1080p versie featurette en klik hier voor HD 1080p trailer.

[url=http://movies.apple.com/movies/wb/wherethewildthingsare/wtwta-fte_1080p.mov][/url]



NieuwsFilm

meest populair