Engelsen krijgen 3D-Televisie

Vanaf 2010 zit het gehele gezin met een 3D-brilletje op de neus.

Om jullie ook op de hoogte te houden van de huidige stand van zaken m.b.t. de techniek het volgende: de Engelse satellietzender Sky gaat volgend jaar in 3D uitzenden. Aangezien steeds meer films in 3D worden opgenomen klinkt dit veelbelovend.

Iedereen die het HD-kanaal kan ontvangen en een geschikte TV heeft kan, middels het beroemde (beruchte?) 3D-brilletje, in drie dimensies TV gaan kijken. Uiteraard werkt dit alleen voor films en series die hiervoor geschikt zijn zoals... Jaws 3-D!

De nog naamloze zender toont dus beelden die met twee camera’s zijn opgenomen. Met het normale oog zie je vooral een wirwar van beelden maar met het brilletje zwemt Jaws rondjes om je luie stoel en gaat het lightsaber van Darth Vader dwars door je heen.

Probleem is momenteel nog wel dat tv-fabrikanten nog verscheidene technologieën gebruiken om beelden levensecht te maken. Philips demonstreerde in 2006 trouwens een technologie die met het normale oog kan worden bekeken (geen brilletje nodig dus). Hoog tijd voor een standaard wil dit ooit goed van grond komen.

Vanaf 2011 ook in Nederland?



NieuwsFilm

meest populair