Captain Nemo wordt film boordevol actie

Hadden we van McG iets anders verwacht?

In een interview met de Amerikaanse filmwebsite IESB.net heeft regisseur McG wat meer details losgelaten over zijn nieuwste project 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo, een avonturenfilm over de ontstaansgeschiedenis van de fictieve kapitein gebaseerd op de roman 'Twintigduizend mijlen onder zee' van Jules Verne.

McG: "De film van Richard Fleischer (20000 Leagues Under the Sea uit 1954, nvdr) is het uitgangspunt, maar ik probeer meer in de geest van het boek te blijven. Zeker als het gaat over Aronnax, de geschiedenis van Captain Nemo, en de manier waarop hij met de oorlog in oorlog kwam. Mijn film wordt ook wat eigentijdser." Of we actie mogen verwachten? "Ja, er zal heel wat actie aan te pas komen. Want laten we eerlijk zijn: de kerel is een avonturier. Volgens mij heeft Jules Verne het ook zo bedoeld. Nemo leeft onder de zee, en doet dingen die niemand doet. Het is de geest van dat avontuur die ik wil weergeven."

Over de cast is officieel nog niets bekendgemaakt. Hoewel McG liever Will Smith in de titelrol had gezien, is de kans groot dat The Rock Captain Nemo zal vertolken.



NieuwsFilm

meest populair