Robert Downey Jr. als vampier Lestat?

Downey Jr. in nóg een filmserie?

Het lijkt erop dat de huidige vampierhype (die opleefde door de boeken en films van Stephenie Meyer) voorlopig nog niet voorbij is. Bloody Disgusting bericht namelijk dat Robert Downey Jr. in gesprek is voor de rol van de vampier Lestat in een reboot van The Vampire Chronicles.

Na With Interview the Vampire (1994) van Neil Jordan en Queen of the Damned (2002) van Michael Rymer komt er dus een reboot, onder de vlag van Universal. Nu vraag je je misschien af waarom er een reboot moet komen, als de laatste film uit 2002 stamt, en dus waarschijnlijk nog vers in het geheugen van de kijker ligt. Dit is vrij simpel te verklaren: de vorige twee films zijn van Warner Brothers, terwijl Universal de serie wil rebooten. Maar wie weet pikt Universal het verhaal wel bij het derde boek op, omdat de eerste twee boeken toch al zijn verfilmd.

Lestat de Lioncourt, een Franse edelman die in de achttiende eeuw in een vampier veranderde, werd eerst gespeeld door Tom Cruise en in het vervolg door Stuart Townsend.

Ondertussen bestaat de boekenserie The Vampire Chronicles, geschreven door Anne Rice, uit tien boeken, namelijk:
Interview with the Vampire (1976)
The Vampire Lestat (1985)
The Queen of the Damned (1988)
The Tale of the Body Thief (1992)
Memnoch the Devil (1995)
The Vampire Armand (1998)
Merrick (2000)
Blood and Gold (2001)
Blackwood Farm (2002)
Blood Canticle (2003)



NieuwsFilm

meest populair