BioShock heeft nieuwe regisseur

Gore Verbinski geeft de fakkel door aan een beloftevolle cineast.

Begin april kondigde Gore Verbinski zijn besluit aan om de vierde film in de Pirates of the Caribbean-reeks niet te regisseren, zodat hij zich volledig zou kunnen toeleggen op zijn nieuwe project BioShock. Enkele weken later werd de verfilming van het succesvolle computerspel echter stilgelegd toen bleek dat de productiekosten in LA te hoog zouden kunnen oplopen. Universal heeft nu een alternatieve locatie in het buitenland gevonden om de film te draaien, maar dat heeft als gevolg dat Verbinski moet afhaken omdat hij de opnames van BioShock niet kan combineren met zijn verplichtingen als regisseur van de animatiefilm Rango.

Universal heeft echter al een vervanger gevonden voor Verbinski: Juan Carlos Fresnadillo, bij ons vooral bekend als schrijver en regisseur van 28 Weeks Later. Verbinski blijft wel aan als producent.

BioShock speelt zich af in een alternatief 1960 en volgt het verhaal van Jack, een man die een vliegtuigcrash heeft overleefd en de dystopische onderwaterstad Rapture moet verkennen. Daarbij moet hij zich weren tegen de aanvallen van de populatie, die bestaat uit gemuteerde wezens en mechanische drones. Tijdens de machtsstrijd komt Jack erachter dat zijn wil toch niet zo vrij is als hij altijd had gedacht. Het scenario is van de hand van John Logan (The Aviator).

NieuwsFilm

meest populair