Featured

FEATURED: Iron Man 2

Het nieuws over Iron Man 2 samengevat.

door Jim Pedd op 24.08.2009 om 12:15 in Featured
Na een eerste feature over The Hobbit, een tweede over Inglourious Basterds vandaag eentje over Iron Man 2. Ook deze feature was een suggestie van gebruiker Shellghost. Ik hoop dat deze feature jullie net zo goed bevalt als de vorige twee. We staan overigens altijd open voor commentaar en suggesties.

Met een budget van zo’n 140 miljoen dollar haalde Iron Man in de bioscopen zo’n 572 miljoen dollar binnen. Een vervolg was dus onvermijdelijk. Dat vervolg komt in Nederland op 29 april 2010 uit. In tegenstelling tot bijvoorbeeld James Cameron’s Avatar weten we van deze film behoorlijk wat details. Zo weten we meer van het plot. Daarover zal ik zo meteen wat vertellen. Verder zul je vandaag lezen over de casting van de acteurs en wat kleine details.

Allereerst gaan we het hebben over het plot. Als je hier niks over wil weten, sla deze alinea dan over. We weten dat de film wederom over Tony Stark gaat. In de eerste film onthulde hij zijn alter ego, Iron Man. Zes maanden na die gebeurtenissen moet hij zijn krachten bundelen met Nick Fury, waarna ze het op moeten nemen tegen een terroristische groepering die zich “The Ten Rings” noemt. Hierdoor krijgen ze onder andere te maken met Whiplash en Black Widow. Ook is onthuld dat S.H.I.E.L.D., een Amerikaanse overheidsorganisatie, waarvan de volledige naam Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division luidt, een rol zal spelen. Nick Fury is de leider van S.H.I.E.L.D.. Verder weten we dat deze film onder andere tot The Avengers moet leiden.

Een tijdje geleden werd bekend dat Samuel L. Jackson zijn rol als Nick Fury weer zou vertolken in Iron Man 2. Het gevolg hiervan is dat hij in maar liefst negen films die rol zal vertolken. Althans, daartoe heeft Marvel een optie open gelaten in het contract. Even was het zelfs niet zeker of Jackson terug zou keren als Nick Fury, omdat hij naar verluidt maar 250.000$ (máár!? Ja, maar, in Hollywood is dat voor topacteurs zoals Jackson weinig) geboden had gekregen voor zijn rol in Iron Man. Gelukkig is er na onderhandelingen toch een deal getroffen.

Dit brengt ons tot Mickey Rourke. Hij zou in eerste instantie niet meespelen omdat hij ook maar 250.000 dollar geboden kreeg voor een rol in Iron Man 2. Niet veel later kwam zelfs het bericht dat een echte worstelaar, genaamd Matt Mogan, een rol zou spelen in Iron man 2. Tegelijkertijd met dat bericht werd het gerucht dat Emily Blunt de rol van Black Widow zou spelen ontkracht. Ongeveer drie weken later gaf Deadline Hollywood Daily het bericht uit dat Rourke toch een rol zou spelen in Iron Man 2. Diezelfde dag nog kwamen we erachter dat hij de rol van een van de voornaamste slechteriken zou spelen. Dit zou de rol worden van Whiplash. Aangezien Whiplash een Russische slechterik is, liet Rourke zich tijdens de promotie van The Wrestler in Rusland even opsluiten in een van de meest beruchte Russische gevangenissen.

Ook werd bekend gemaakt dat Scarlett Johansson de rol van Black Widow voor haar rekening zal nemen. Ten slotte is er nog Terrence Howard, die de rol van Kolonel James Rhodes speelde in Iron Man. Hij zal niet terugkeren en werd vervangen door Don Cheadle. Maar waarom keert hij niet terug? Howard was bij Iron Man een van de eerste acteurs die ingehuurd werd. Hij kreeg zelfs het hoogste salaris van de cast, wat vreemd is, aangezien zijn rol niet eens de grootste is. De regisseur van Iron man, Jon Favreau, schijnt zelfs niet tevreden te zijn geweest met Howard. Hij zou scènes met Howard vaak opnieuw hebben gedraaid en vond ze zelfs dan niet goed genoeg. Daarom besloten Favreau en Theroux – de schrijver van het scenario – zijn rol in het vervolg kleiner te maken. Marvel vond dat het salaris van Howard vanwege die reden omlaag moest en benaderde hem daarom om opnieuw te onderhandelen daarover. Hiermee was Howard schijnbaar niet tevreden, want hij verliet de productie. Zelf had hij er het volgende over te zeggen: “There was no explanation [...] apparently the contracts that we write and sign aren't worth the paper that they're printed on, sometimes. Promises aren't kept, and good faith negotiations aren't always held up.”
Naar verluidt had Cheadle maar enkele uren om te beslissen of hij de rol over zou nemen.

Wat weten we van de slechteriken in deze film? Onder andere zal Sam Rockwell een rol spelen als Justin Hammer. Verder komt dus ook Mickey Rourke als slechterik Whiplash in de film voor. Zoals gezegd zal Scarlett Johansson de rol spelen van Black Widow en verder weten we dat het personage The Mandarin, een van de voornaamste slechteriken in de Iron Man franchise, opgezet zal worden in deze film. Hij zal waarschijnlijk in Iron Man 3 een grote rol spelen.

En als laatste nog wat over andere Marvel superhelden. Allereerst was er sprake van Thor, die in deze film een rol zou spelen. Dit gerucht werd ontkracht door Jon Favreau. Ook was er sprake van Edward Norton als Bruce Banner / The Incredible Hulk, maar dat gerucht werd door Robert Downey Jr. ontkracht. Maar zeker weten doen we het niet totdat de film in de bioscopen draait.

De opnames begonnen op 6 april 2009 en waren klaar op 20 juli 2009. Helaas moeten we nog een tijdje wachten tot de film uitkomt.Overige bronnen:
Wikipedia
IMDb FAQ

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spijker

Avatar

Weinig nieuws dit keer (voor mij dan). Maar hulde voor je schrijfstijl. Ik vermoed dat je iets doet met journalistiek of iets dergelijks?

Suggestie voor een volgende feature: alle Marvel releases voor de komende tijd op een rijtje? Of vraag ik nu te veel:P

Jim

Avatar

Spijker "Weinig nieuws dit keer (voor mij dan). Maar hulde voor je schrijfstijl. Ik vermoed dat je iets doet met journalistiek of iets dergelijks?

Suggestie voor een volgende feature: alle Marvel releases voor de komende tijd op een rijtje? Of vraag ik nu te veel:P"


Ik voel me gevleid. Maar nee, niks journalistieks. Ik wilde wel die richting in, maar heb uiteindelijk toch maar besloten voor iets anders. Heb trouwens wel enkele maanden berichten geschreven voor een andere website, maar stopte daar omdat het geen uitdaging had en ik het niet eens was met het beleid :P misschien komt het omdat ik verhalen schrijf Smiley face

Verder zal ik kijken of ik genoeg informatie vind voor een feature over alle aankomende Marvel releases Smiley face

Zondebok

Avatar

Jimmy "Onder andere zal Sam Rockwell een rol spelen als Obidiah Stane"


Sam Rockwell speelt Justin Hammer.
Obidiah Stane was de rol van Jeff Bridges in Iron Man (2008).

Jim

Avatar

Zondebok "Sam Rockwell speelt Justin Hammer.
Obidiah Stane was de rol van Jeff Bridges in Iron Man (2008)."


Bedankt! Heb het aangepast.

timdekw

Avatar

Nautorius " Verder zal ik kijken of ik genoeg informatie vind voor een feature over alle aankomende Marvel releases Smiley face"


Daarmee zal je mij in ieder geval erg blij maken!!!
Leuk stukje trouwens. Keep up the good work!

Jim

Avatar

Laat ik dan maar even nieuws brengen: een dezer dagen kunnen jullie een overzicht over aankomende superhelden-films verwachten.

RAVEN[NL]

Avatar

Hey, Tron komt pas 2011, da's pas lang wachten.

Jim

Avatar

RAVEN[NL "]Hey, Tron komt pas 2011, da's pas lang wachten."


Dus? :P het lijstje gaat tot en met 2012 en bevat tot nu toe zo'n 25 films Smiley face ik denk dat het morgen of aankomende donderdag online komt te staan.

Espionoza

Avatar

...volgens mij speelt scarlett johansson ook nog mee...of eh, had je dat al 2x) gezegd?! ;)

Jim

Avatar

Espionoza "...volgens mij speelt scarlett johansson ook nog mee...of eh, had je dat al 2x) gezegd?! ;)"


o,O je hebt helemaal gelijk! Ik zie het nu pas. Nja dat krijg je als je aan één stuk door aan zoiets werkt Smiley face ze moest gewoon ook in het lijstje met slechteriken en daarom staat ze nu dus dubbel :$

Steve Harwin

Avatar

S.H.I.E.L.D. = Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division... Ik krijg hier zooooooooooo'n Donald duck gevoel bij. :X

nieuwslaatste nieuws

meest populair