Bioscoop Top-10

En wederom hebben we dezelfde nummer 1.

Welke films scoren er momenteel hoog aan de Nederlandse boxoffice. Als je wilt weten hoe/wat/waar/wanneer gebruik dan onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)


Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Hogwarts beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, wat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Half-Blood Prince. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Dumbledore hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Dumbledore zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.
Bekijk de afbeelding

The Taking of Pelham 123 (2009)

Regie: Tony Scott

Als een metro gekaapt word door een bende terroristen onder leiding van Ryder (John Travolta), begint een bijna onmogelijke missie voor Luitenant Zachary Garber (Dezel Washington). Als de terroristen niet heel snel heel veel goed krijgen zullen een boel mensen in de metro worden vermoord. Tijdens de moeilijk lopende onderhandelingen vragen de agenten zich af hoe de terroristen in godsnaam willen gaan ontsnappen met het geld.
Bekijk de afbeelding

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)


De ijskoude helden van de wereldwijde filmhits Ice Age en Ice Age 2: The Meltdown zijn terug voor een nieuw avontuur. Scrat jaagt nog steeds de beruchte eikel na (terwijl hij ondertussen misschien wel zijn ware liefde vindt); Manny en Ellie verwachten hun eerste baby-mammoet, Sid probeert een eigen familie te creëren door een paar dinosaurus-eieren te pikken en Diego vraagt zich af of hij door zijn zachtaardige vrienden niet te lief wordt voor een sabeltand-tijger. Op een missie om Sid te redden, komt de groep in een mysterieuze ondergrondse wereld terecht, waar ze middenin de tropische wildernis en tussen de dinosaurussen belanden. Hier ontmoeten ze de brute, eenogige dinosaurus-jager Buck de wezel.
Bekijk de afbeelding

G.I. Joe: Rise of Cobra (2009)


Tien jaar in de toekomst moet het elite korps die bekend staat als G.I. Joe het opnemen tegen de kwaadaardige Cobra. Deze organisatie handelt in verboden wapens. Wanneer de leider van Cobra door heeft dat G.I. Joe zijn wapenhandel in gevaar brengt, slaat hij keihard terug.
Bekijk de afbeelding

Public Enemies (2009)


De jaren 1930 worden in de Verenigde Staten gekenmerkt door misdaden en gangsters die het land onveilig maken. John Dillinger is een bekende bankrover en moordenaar die steeds uit de handen van de politie glipt. Tijdens haar zoektocht naar Dillinger en zijn collega's Baby Face Nelson en Pretty Boy Floyd krijgt de politie de hulp van een nieuwe instantie, de eerste federale politiemacht: de FBI. Melvin Purvis leidt het groepje agenten dat probeert om de gevaarlijke gangsters te arresteren.
Bekijk de afbeelding

G-Force (2009)


De Amerikaanse overheid heeft besloten om dieren te trainen die als spionnen kunnen fungeren. Het lot van onze wereld komt nu in de handen terecht van twee cavia's, Darwin en Juarez. Wanneer zij de opdracht krijgen om een plan te stoppen van een gestoorde miljardair. Hierbij worden ze bijgestaan door de cavia Blaster, de hamster Bucky, de vlieg Mooch en computerspecialist Speckles, een mol.
Bekijk de afbeelding

M?som hatar kvinnor (2009)


Twee tegenpolen, Mikæl Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team. Mikæl wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikæl zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikæl met hulp van Lisbeth op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert...
Bekijk de afbeelding

The Hangover (2009)


Hun beste vriend verdwenen, 'n tijger in de badkamer en 'n baby van 6 maanden in de kast... En dat alles na een avond goed doorzakken...
Bekijk de afbeelding

The Proposal (2009)


De invloedrijke redactrice Margaret dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar niets vermoedende en komische assistent Andrew om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden. Het onwaarschijnlijke stel reist af naar Alaska om de eigenzinnige familie van Andrew te ontmoeten. Het zelfbeheerste stadsmeisje komt dan in de ene komische situatie na de andere terecht, waarin ze zich als een vis op het droge voelt. Met een onvoorbereid huwelijk in het vooruitzicht en de vreemdelingenautoriteiten op de hielen, beloven Margaret en Andrew met enige aarzeling zich aan het plan te houden. Ongeacht de angstvallige gevolgen...
Bekijk de afbeelding

Hannah Montana: The Movie (2009)


Als Hannah Montana's populariteit stijgt, keert Miley Stewart terug naar haar geboorteplaats om erachter te komen wat echt belangrijk is in het leven.



NieuwsFilm

meest populair