Nieuwsoverzicht - 30 augustus

Overzichtje van het belangrijkste filmnieuws vanaf 23 augustus.

Omdat sommigen van jullie schijnbaar niet elke dag op FilmTotaal kijken maakten we al een overzicht van de afgelopen zeventig nieuwsberichten. Om die mensen – en andere mensen die dit misschien wel handig vinden – nog meer tegemoet te komen hebben we besloten eens te proberen een nieuwsoverzicht te schrijven. Dat houdt in: een samenvatting van de belangrijkste nieuwsberichten van de afgelopen paar dagen.

We beginnen met het nieuws over The Hobbit. Ian McKellen onthulde namelijk dat hij terug zal keren als Gandalf. Ook zal hij al vanaf maart volgend jaar op de set staan! En nog belangrijker: er is al iemand gecast voor de rol van Bilbo Baggins. Wie die persoon is hield McKellen voor zich. Het is dus nog even wachten op meer nieuws over die film.

Op 24 augustus kondigden we aan dat de film Bioshock een nieuwe regisseur heeft. Gore Verbinski, die de film eigenlijk zou regisseren, zou namelijk verhindert zijn vanwege zijn verplichtingen als regisseur van de animatiefilm Rango. Universal heeft als vervanger de schrijver en regisseur van 28 Weeks Later ingehuurd, namelijk Juan Carlos Fresnadillo. Enkele dagen later kwamen we met het nieuws dat er enkele plotdetails bevestigd zijn over de nieuwe Pirates of the Caribbean film. De film zou wellicht geregisseerd worden door Tim Burton en zal gaan over Jack Sparrow en Captain Barbossa die samen op zoek gaan naar het fontein van de jeugd. We zouden ook een vijand in de vorm van Kapitein Nemo (een personage van Jules Verne) kunnen verwachten. Het broertje van Johnny Depp’s Jack Sparrow zou gespeeld worden door Russel Brand. Orlando Bloom en Keira Knightley zullen zich waarschijnlijk niet bij de cast voegen.

Columbia Pictures heeft twee scenaristen ingehuurd om de opzet te maken voor een vervolg op de succesfilm Hancock. Of Will Smith terug keert als Hancock is onbekend, maar wat we wel weten is dat het eerste deel meer dan 600 miljoen dollar opbracht, wat op zich – voor Hollywood – genoeg reden is om een vervolg uit te brengen. Meer hierover later!

Ook brachten we een bericht uit over Wanted 2. Als je het eerste deel niet gezien hebt, en nog wil gaan kijken raad ik je aan om deze alinea over te slaan. In het eerste deel ging het personage van Angelina Jolie namelijk dood. De regisseur van Wanted, Timur Bekmambetov, zegt dat hij een manier heeft bedacht om haar personage terug te brengen in het tweede deel.

Afgelopen donderdag brachten we nieuws dat een stuntman van Iron Man 2 een beetje loslippig bleek. Hij vertelde onder andere over de nieuwe Kuifje, maar dus ook over Iron Man 2. Zo vertelde hij dat in Iron Man 2 slechterik Whiplash zwepen heeft die door auto’s heenslaan. Over Kuifje wist hij te vertellen dat de film een stijl krijgt die enorm veel zou lijken op de oorspronkelijke tekenfilms.

Ten slotte nog het nieuws over een andere nieuwe film van Steven Spielberg. Hij zou namelijk een onafgemaakt manuscript van Michael Crichton gaan verfilmen. Spielberg heeft zelfs al een scenarist ingehuurd om het script te schrijven, namelijk David Koepp (die ook verantwoordelijk was voor Jurassic Park). Crichton, die in 2008 overleed, werkte blijkbaar aan een boek dat de naam Pirate Latitudes draagt. Waar het boek over moet gaan kun je hier vinden.

En daarmee is dit korte overzicht van het belangrijkste filmnieuws al voorbij. Of het wekelijks terug zal komen ligt helemaal aan jullie. Feedback (zowel positieve als negatieve) is altijd welkom!



NieuwsFilm

meest populair