Vier filmmaatschappijen langs $1.000.000.000

Na Fox, Paramount en Warner Bros. nu ook Sony met gevulde zakken.

Na Fox, Paramount, Warner Bros. heeft ook Sony Pictures onlangs de grens van $1.000.000.000 gepasseerd met het oog op de opbrengst van hun afzonderlijke films, exclusief de opbrengst in de Verenigde Staten zelf.

Sony heeft al drie topfilms gehad dit jaar. Angels & Demons is veruit de grootste topper met een opbrengst van $351 miljoen buiten de VS. Twee andere toppers voor Sony waren Terminator Salvation met $220 miljoen en Seven Pounds met $97 miljoen. Ook verwacht Sony nog veel van District 9, The Ugly Truth, Julie and Julia, Cloudy With a Chance of Meatballs, Zombieland, This Is It en 2012. Enkele van deze films draaien al succesvol in de VS.

De topper van Fox is Ice Age: Dawn of the Dinosaurs met een omzet van $617 miljoen. Fox was de eerste maatschappij die de grens passeerde en staat totaal op $1,6 miljard (ex. de omzet in de VS). Warner Bros. mag niet klagen over de cijfers van Harry Potter and the Half-Blood Prince ($602 miljoen) en Paramount heeft met Transformers 2 en de nieuwe Star Trek twee krakers in huis.



NieuwsFilm

meest populair