Bioscoop releases week 36

Overzicht van de films die deze week nieuw in de bioscoop te zien zijn.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Funny People (2009)


Funny People gaat over komediant George Simmons (Adam Sandler). Hij is succesvol, vrouwen houden van hem en mannen willen zoals hem zijn. Keerzijde is het feit dat Simmons zelf een ingenomen, arrogante zak is die niets om niemand geeft. Hier lijkt verandering in te komen, als hij erachter komt dat hij niet meer zolang te leven heeft.
Bekijk de afbeelding

Laban, Het Allerliefste Spookje (2007)


In de kerkers van kasteel Goedemorgenzon woont een spokenfamilie. Het spookje Laban moet echter nog veel leren, want hij is zelf nog bang in het donker. Als zijn vader ziek is geweest mag Laban mee helpen met spoken en beleeft daardoor een nacht om nooit te vergeten.
Bekijk de afbeelding

The Sicilian Girl (2009)


Op een novembermorgen in 1991, benaderde de 17-jarige Rita, de Openbare Aanklager van Palermo, met de bedoeling om de dood van haar vader en haar broer als leden van de maffia te rechtvaardigen. Dit was de allereerste maal dat de dochter van een maffiafamilie openlijk rebelleert tegenover de traditioneel door mannen geleide organisatie. Vanaf die dag waren Rita's dagen geteld. Verworpen en bedreigd door haar vriend, haar geboortestad en zelfs door haar moeder, werd zij gedwongen om Sicilië te verlaten en te verhuizen naar Rome waar zij nu leeft onder een andere naam.
Bekijk de afbeelding

24 City (2008)


De fabriek "Chengdu Engine Corporation" werd in 1958 opgericht voor de productie van vliegtuigmotoren en is vooral bekend onder de militaire codenaam Factory 420. Het terrein veranderde in een kleine gemeenschap inclusief school en bioscoop. In negen "interviews", zien we de geschiedenis van de verandering van Factory 420 in luxe appartementencomplex "24 City". Aan de hand van de te slopen staatsfabriek reconstrueert Jia Zhang-ke een halve eeuw Chinese sociale en economische geschiedenis.
Bekijk de afbeelding

The Final Destination (2009)


Nick en een paar vrienden gaan voor het weekend naar een circuit om een autorace bij te wonen. Er gebeurt echter een afschuwelijk ongeluk als een auto met hoge snelheid het publiek inrijdt. Er vallen veel doden en het lijkt er zelfs op dat het stadion in elkaar gaat vallen, totdat Nick erachter komt dat het maar een visioen was. Hij besluit om samen met zijn vrienden te vluchten voor wat komen gaat, maar de ''dood'' zal de overlevenden blijven achtervolgen om alles wat gebeurd zou moeten zijn, recht te zetten.
Bekijk de afbeelding

Het leven uit een dag (2009)


In een wereld waarin een mensenleven maar één dag duurt en waar elke daad éénmalig is, worden Benny en Gini zo verliefd op elkaar dat één dag niet lang genoeg is. Er is een uitweg: als je naar de hel gaat, beland je in de wereld zoals wij die kennen. Een wereld waarin je ongelimiteerd dronken kan worden, verliefd kan worden, seks kan hebben, zelfs met verschillende mensen. Benny en Gini bedenken een plan. Ze plegen een moord, waardoor ze beiden ter dood worden veroordeeld en zodoende tegelijk in de hel zullen belanden. Maar bij uitvoer van het vonnis gaat er iets mis, waardoor de twee geliefden niet gelijktijdig naar de hel gaan. Wanhopig gaan ze op zoek naar elkaar in deze nieuwe wereld vol herhaling.
Bekijk de afbeelding

Shrink (2009)

Regie: Jonas Pate

Henry Carter (Kevin Spacey) is een celebrity psychiater met sterk uiteenlopende cliënten, van een onzekere jonge schrijver tot een agent met obsessieve dwangneurotische trekjes en een actrice met vage toekomstplannen. Zijn eigen leven verloopt ook niet helemaal op rolletjes. Hij neemt voor het eerst een pro deo project aan en besluit een getraumatiseerd tienermeisje te behandelen. Zij is niet de geijkte Hollywood Hills tiener, maar koestert wel een grote liefde voor de filmwereld, waar Henry juist zo moe van is.
Bekijk de afbeelding

Oogverblindend (2009)


Een film met een minimaal uitgangspunt: een vrouw (Georgina Verbaan) voert een telefoongesprek. Aan de andere kant van de lijn is een Argentijnse arts (Rutger Hauer). Het is zeker geen luchtig telefoongesprek. Het grote leed van de mens en de wereld wordt aangesneden. De vrouw kan het aanschouwen van al dat leed niet meer aan en probeert dat in een gesprek met een vreemde van zich af te praten.



NieuwsFilm

meest populair