Algemeen

Sony gaat 3D

De opmars van 3D lijkt niet meer te stoppen.

door FilmTotaal op 04.09.2009 om 15:16 in Algemeen
Sony brengt volgend jaar een televisie op de markt die driedimensionale beelden kan laten zien. De technologie zal ook worden gekoppeld aan andere producten van het bedrijf, zoals de Blu-rayspelers, de Playstation-spelcomputer en de Vaio-pc. Zoals de CEO van Sony het verwoordde:

“The the 3D train is on the track and we at Sony are ready to drive it home."

3D is al langere tijd flink in opmars in de bioscoop (Avatar), maar nu moet ook de huiskamer veroverd gaan worden. Het besluit van Sony kan een sterke stimulans betekenen.

In Japan verkoopt Hyundai al op kleine schaal 3D-tv's. Ook Panasonic en Samsung, twee grote concurrenten van Sony, zijn er mee bezig.

Ben jij al er klaar voor om voortaan met een blauw/rood brilletje op je neus TV te kijken?

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Papigiulio

Avatar

In Japan al te koop? Nog niet gezien, maar even rondneuzen, wil wel eens weten of het echt lekker kijkt. Dat hele 3d bril geval idee staat me namelijk niet aan.

Schiet me ineens te binnen dat er een CG bedrijf in Alkmaar ook gebruik maakte van 3D animaties, op een doodnormaal scherm zonder bril, erg vet, weet alleen niet of ze er nog gebruik van maken.

Rich Art

Avatar

Moet je bij een 3D-televisie dan nog steeds een rood-groen brilletje op, of loop ik hopeloos achter?

eddie32

Avatar

Ik vindt er iniedergeval niks zo,n bril op de kop het kijkt niet lekker door zo,n bril

ik neem aan als je een 3d tv hebt dat je dan zonder bril hoeft te kijken dan lijkt mij 3d wel leuk om te kijken maar nu niet

timdekw

Avatar

Ik ben gister voor het eerst naar een 3D film geweest in de Bios.
Ik durfde het eigenlijk ook niet aan, omdat ik bang was dat het zou tegenvallen en dat ik dus €12,- had weggegooit. Maar het is me geheel meegevallen. Het ging om The Final Destination en de film zelf was geen reet aan, maar dankzij het 3D effect heb ik me toch best vermaakt.
Het maakt film kijken tot een belevenis. Ik kan het één ieder dus aanraden het te proberen. Het is geen rood/blauw papieren brilletje meer en het beeld is ook niet langer lelijk en onduidelijk.
Ik zie het dus wel zitten dat er steeds meer films in 3D uitkomen, maar of ik in mijn huiskamer met een bril op ga zitten weet ik zo net nog niet. Waarschijnlijk is het ook lang niet zo'n belevenis als je de film op een klein televisiescherm zit te kijken.

Havoc

Avatar

Je hebt GEEN bril nodig voor een 3D tv. Ik heb zo'n ding ooit in actie gezien en het is alsof het uit je tv geprojecteerd word Smiley face

Tako

Avatar

Havoc "Je hebt GEEN bril nodig voor een 3D tv. Ik heb zo'n ding ooit in actie gezien en het is alsof het uit je tv geprojecteerd word Smiley face"

Dat is volgens mij alleen een model van Philips die dat kan.

Golden Ghost

Avatar

Tako "Dat is volgens mij alleen een model van Philips die dat kan."


Helemaal correct. Alleen Philips werkte aan een techniek om 3d televisies te maken waar geen speciale bril oid voor nodig was. Helaas zijn ze recentelijk met het ontwikkelen hiervan gestopt.

Voor de TV's van alle in het artikel genoemde producenten heb je echt gewoon een bril nodig.

Zie ook: http://www.nu.nl/internet/2074025/sony-wil-3d-breed-op-de-markt-brengen.html

darmit

Avatar

Waarom is dat 3D op een TV nu zo moeilijk.
Begin jaren 80 waren er veel 3d films in de bioscoop, met zo'n gekleurd brilletje. Toendertijd, ik geloof in 1983 was er een keer een documentaire op over 3d op de tv.Veel beelden moest je toen ook met zo'n brilletje kijken. Op een gegeven moment was er een stukje op, wat je zonder bril kon kijken, en het was echt 3d.En dat zelfs gewoon op zo'n ouderwetse beeldbuis.
Oke het kwam niet echt je beeld uit om het maar zo te zeggen maar je zag wel degelijk diepte in dat filmpje. Was meer het idee dat je de diepte naar achteren goed zag. Weet wel dat dit toendertijd nog reteduur was om dat filmpje te maken, maar het kon wel al.
We zijn nu al 27 jaar verder en nu moeten ze het weer opnieuw uitvinden.

Spijker

Avatar

Rich Art "Moet je bij een 3D-televisie dan nog steeds een rood-groen brilletje op, of loop ik hopeloos achter?"


Ik neem aan dat hier ook een degelijke 3D bril bij wordt geleverd (zoals je ze tegenwoordig in een 3D) bioscoop hebt, en niet zo'n kartonnen geval, die tijd hebben we gehad inderdaad...

lordhumangus

Avatar

Zijn er 3D-contactlenzen beschikbaar ?

emotional88

Avatar

Ik weet niet, 3D tv lijkt me echt niks aan, iig niet als ALLES 3d wordt, ik heb daar totaal gen behoefte aan, het lijkt me wel grappig om af en toe 3d te bekijken, maar ben ik de enige die deze technolgie een beetje stom vindt?

NieuwsFilm

meest populair