Algemeen

Nieuwsoverzicht - 6 september

Overzichtje van het belangrijkste filmnieuws vanaf 31 augustus.

door Jim Pedd op 06.09.2009 om 14:02 in Algemeen
Jawel, het is weer zondag en daarmee is het tijd voor een klein overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in de filmwereld. Voor ik van start ga moet ik maar weer hetzelfde als altijd zeggen: commentaar is welkom, zowel positief als negatief!

De week ging van start met het nieuws over een nieuwe Rambo-film. Deze heeft groen licht gekregen, en zal waarschijnlijk in 2011 uitkomen. De hoofdrol wordt vanzelfsprekend weer gespeeld door Sylvester Stallone en de regie zal ook in zijn handen rusten. Enkele dagen later kregen we meer nieuws over de nieuwe Rambo. Sylverster Stallone gaf in een interview namelijk wat weer van de inhoud. Rambo zou samen met een team geheime agenten naar een basis gestuurd worden waar rekruten worden opgeleid tot briljante, instinctieve moordsoldaten. Dit experiment is uit de hand gelopen en daarom wordt Rambo erop af gestuurd om er een eind aan te maken.

Ook werd bekend dat er een reboot gaat komen van de Fantastic Four films. Ondanks het feit dat er al een vervolg is gemaakt op het eerste deel, is men toch niet tevreden over de films, en dus komt er een vervolg.

Verder maakte The Wallstreet Journal bekend dat YouTube in gesprek is met verschillende studios om films te gaan verhuren.

Goed. Dat was wat mij betreft het wat “kleinere” filmnieuws. Want zoals sommigen van jullie vast al weten zijn er nog twee andere grote dingen gebeurt deze week.

Allereerst de Nederlandse Oscarinzending. Op 2 september werd bekend gemaakt dat deze Wit Licht (in het Engels Silent Army) zou worden. Daarover waren veel mensen ontevreden. Zo zou de inzending doorgestoken kaart zijn omdat Independent Films, dat in de jury die bepaalt welke film onze Oscarzending wordt zit, Wit Licht in Nederland heeft uitgebracht. Daarnaast zou Wit Licht niet voldoen aan de nominatie-eisen van de Oscar. Zo zou de film zeven dagen onafgebroken in de bioscoop moeten draaien en zou de gehele opbrengst naar de producent moeten gaan, terwijl van Wit Licht een deel van de opbrengst naar War Child ging. Hierop bracht Rachel van Bommel, managing director van Independent Film een statement uit, die op deze link te lezen is. Het laatste wat ik hierover kan vertellen is dat Holland Film volgens insiders overweegt de inzending terug te trekken, na de vele bezwaren die ertegen zijn gemaakt.

Maar misschien wel het belangrijkste nieuws in de filmwereld is de overname van Marvel. The Walt Disney Company heeft Marvel voor een bedrag van 4 miljard dollar overgenomen. De gevolgen hiervan werden niet lang na de bekendmaking van de overname ook belicht. Zo maakte de CEO van Disney bekend dat de geplande verfilmingen die verbonden zijn aan andere studio’s gewoon door zullen gaan, maar zodra de films uit zijn gebracht krijgt Disney alle rechten. De bestaande deals zijn dus verlopen. Ten slotte maakte hij bekend dat men denkt over een samenwerking tussen Marvel en Pixar.

En daarmee is het nieuwsoverzicht van deze week alweer voorbij. Al het nieuws van afgelopen week kun je gewoon hier vinden.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

tukkerstein

Avatar

Wat mij opvalt: je schrijft heel erg passief, dus in de vorm hulpwerkwoord+voltooid deelwoord. Het leest wat aantrekkelijker als je iets meer actief schrijft.

Jim

Avatar

tukkerstein "Wat mij opvalt: je schrijft heel erg passief, dus in de vorm hulpwerkwoord+voltooid deelwoord. Het leest wat aantrekkelijker als je iets meer actief schrijft."


Wauw. Het is me eigenlijk nooit eerder opgevallen, maar je hebt groot gelijk. Bijna iedere zin heeft die constructie. Bedankt voor de goede tip! :D

NieuwsFilm

meest populair