Steven Soderbergh maakt kruising tussen James Bond en Nikita

Knockout heeft martial arts vechtster Gina Carano in de hoofdrol.

Steven Soderberghs volgende film, Knockout, gaat volgens hem zelf, een kruising worden tussen James Bond en Nikita. Martial arts vechtster Gina Carano is de hoofdrol toebedeeld en producer Ryan Kavanaugh beschrijft het project als een 'mainstream actiefilm met voldoende potentie voor een redelijk budget'.

Soderbergh begint volgend jaar met de opnames, met de VS, Ierland en Turkije als locatie. Hier is Variety's zeer beperkte (en onvertaalde) beschrijving van het plot: ''a girl from the wrong side of the tracks who is given a second chance to use her skills for constructive purposes.'

Het scenario voor Knockout is geschreven door Lem Dobbs, bekend door zijn werk aan het script van Dark City. Ook schreef hij het script voor Soderberghs The Limey and Kafka, net als Edward Ford, wat momenteel wordt gezien als één van de betere ongeproduceerde screenplays.

Carano heeft niet echt acteerervaring, maar dat lijkt Soderbergh nooit zoveel uit te maken. Ze was wel te zien in de documentaire Ring Girls, over een groep vechtsters uit de VS die het tegen elkaar opnemen in Thailand. Ook was ze te aanschouwen in de tv-serie American Gladiators. De bijrollen zullen voornamelijk worden ingevuld door bekendere acteurs.

NieuwsFilm

meest populair