Nieuwsoverzicht - 13 september

Overzichtje van het belangrijkste filmnieuws vanaf 7 september.

Het was een drukke week in de filmwereld. Laten we daarom maar meteen van start gaan met nieuws omtrent Rambo 5. Er werden deze week meer details gegeven over het plot van die film. Kort gezegd: een half-mens, half-dierlijk experiment moet opgejaagd worden door Rambo en zijn partners.

Ook was er nieuws over een mogelijke verfilming van Akira. Ondanks het feit dat het erop leek dat de film er niet zou komen, is er nu nieuws dat er twee scenarioschrijvers aangesteld zijn. Er zouden twee films moeten komen, die zich beiden afspelen in Manhattan. Het budget moet ongeveer 300 miljoen dollar kosten, wat ook meteen de reden is voor twijfels aan de kant van Warner Brothers.

Na de vele rechtszaken over The Hobbit zijn de erfgenamen van Tolkien en New Line eindelijk tot een schikking gekomen. Wat de schikking precies is, is onbekend, maar de erfgenamen zeggen verheugd te zijn met het gevaar. Dit betekend dat het project niet meer in gevaar is, wat eerder dus wel het geval was.

Tien jaar na de eerste verfilming van Resident Evil, moet er een Resident Evil: Begins uitkomen. Een reboot van de franchise dus, die op 27 augustus 2010 vier films telt. Bloody Disgusting bericht dat de film zich net als het origineel zal afspelen in een laboratorium, waar honderden wetenschappers tot zombies gemuteerd zijn. Hierop moet een militair interventieteam de zombies onder controle krijgen.

Ook Judge Dredd is toe aan een nieuwe film. Volgens MTV is er een scriptschrijver aangesteld, Alex Garland genaamd. Hij schreef het boek The Beach en de scenario’s van 28 Days Later en Sunshine. Het is nog wachten op een opvolger van Sylvester Stallone..

Verder is een nieuwe verfilming van Masters of the Universe nog verder uit de weg, nu Warner Brothers niet langer samenwerkt met Mattel. De reden hiervoor is vaag; beide partijen zouden andere ideeën hebben bij een nieuwe He-Man film.

De Oscar soap lijkt zijn climax bereikt te hebben, nu Holland Film haar inzending van Wit Licht heroverwogen heeft. Hiermee kunnen we ons opmaken voor een nieuwe inzending, bijvoorbeeld De Storm, of Oorlogswinter.

Het Grote Nieuws dat Guillermo del Toro zou brengen bleek het volgende. Del Toro zal samen met Disney een nieuw label opstarten onder de naam Disney Double Dare You, een horror-gerelateerd merk wat boeken, merchandise en films uit zal brengen. Tegelijkertijd kondigde hij een nieuwe animatiefilm aan, die hij zou produceren. De film zal Trollhunters heten.

De volgende Pirates of the Caribbean film heeft eindelijk een naam. Hij zal de naam On Stranger Tides dragen, wat dat betekend is onbekend, maar het is mogelijk dat deze gebaseerd is op het gelijknamige boek door Tim Powers. Verder kondigde Disney een nieuwe Muppets film aan. Deze zou de naam The Cheapest Muppet Movie Ever made heten. Het idee erachter is als volgt: Gonzo zou het budget voor de film opmaken aan de begincredits, waardoor de rest op één enkele locatie opgenomen moet worden. Die locatie wordt dan telkens omgebouwd, zodat het lijkt alsof de film zich afspeelt op meerdere locaties.

Dan is er nog het nieuws over een vierde Bourne-film. Zowel Matt Damon als Paul Greengrass (regisseerde de laatste twee Bourne-films) zouden hier positief tegenover staan.

We sluiten af met nieuws over de regie van Wolverine 2. We weten zeker dat de film zich in Japan zal afspelen, maar verder is er bijna niks bekend. De regisseur van het eerste deel weet zelfs niet of hij weer zal gaan regisseren; naar eigen zeggen is er nog niemand – behalve Hugh Jackman natuurlijk – verbonden aan het vervolg.



NieuwsFilm

meest populair