Het belangrijkste filmnieuws van vorige week

Overzicht van al het nieuws dat "hot" was vorige week zodat je niets hoeft te missen!

Vorige week openden we met de gedachte dat het een drukke week was in de filmwereld, maar die opmerking blijkt niet geheel gegrond; deze week is het nog drukker, en daarom nemen we ook een nieuwe manier aan om het nieuwsoverzicht te geven. Van start gaan we vandaag met twee treurige berichten: Patrick Swazy overleed op 15 september en op 17 september overleed Henry Gibson.

Reboot nieuws is als eerste aan de beurt. Chris Evans, een van de hoofdrolspelers in Fantastic Four en het vervolg, lichtte de tip van de sluier over de aankomende reboot. Hij denkt dat het een donkere Fantastic Four zal worden, waarin hij geen rol zal spelen, met name omdat het een reboot is. Verder is er nog wat nieuws over een reboot van een film van de Coen Brothers, namelijk Three Guns. De reboot zal geregisseerd worden door Zhang Yimou.

Dan het belangrijkste castingnieuws. Jeffrey Dean Morgan heeft getekend voor een rol in de film Red Dawn, van regisseur John Milius. Ook kunnen we berichten dat Jessica Biel zich heeft aangesloten bij de cast van de A-Team film. Wie ze zal spelen is onbekend. Van Matt Damon weten we dat hij een rol gaat spelen in de volgende film van Clint Eastwood. Het lijkt maar niet op te houden, want ook over Resident Evil 4 hebben we nieuws; de acteur Boris Kodjoe (die o.a. in The Surrogates speelt) heeft getekend voor een rol in de film. Christoph Waltz gaat een rol spelen in de film The Green Hornet, en wederom zal zijn rol die van een slechterik zijn. Ander castingnieuws is dat Will Ferrell in de volgende film van Adam McKay gaat spelen, het is nu hun vierde collaboratie.

Een nieuwtje dat ook in deze categorie valt is Nicolas Cage die vertelt waarom hij de rol in The Green Hornet afwees. Kort gezegd was hij niet geïnteresseerd in het spelen van een slechterik die motiefloos mensen vermoordt.

Zoals we allemaal weten zijn vervolgfilms erg in trek de laatste jaren, en daar is deze week ook genoeg nieuws over uitgebracht. Ondanks het feit dat Kick-Ass nog niet uit is, heeft men al een vervolg gepland, dat vooralsnog de simpele naam Kick-Ass II draagt. Michael Bay is al bezig met besprekingen voor de volgende Transformers film. Het eerste en het tweede deel deden het zo goed dat een derde deel natuurlijk niet uit kon blijven. Silent
Hill
krijgt ook een vervolg. Schrijver Roger Avary en producent Samuel Hadida zijn weer van de partij, maar er is nog geen regisseur aangesteld. Indiana Jones 5 is ook al in de maak, ondanks het feit dat de kritieken op de vierde film in de reeks niet mals waren, maar goed, in Hollywood is het belangrijkste natuurlijk geld. Vooralsnog wordt er door George Lucas aan het scenario gewerkt. Van J.J. Abrams kregen we het nieuws dat het vervolg op zijn succesfilm Star Trek in de maak is. Hij wil natuurlijk een film maken die recht doet aan zijn voorganger. Verder gaf hij te kennen dat er aan een verhaal voor Mission Impossible IV wordt gewerkt. Ten slotte nog de volgende X-Men: Origin film. Volgens een van de producers zal men volgend jaar beginnen met de opnames voor het vervolg op X-Men Origins: Wolverine. Acteur Tim Pocock, die Cyclops speelde in X-Men Origins: Wolverine, zegt dat hij tot februari 2010 aan een TV-serie zal werken, om daarna te beginnen met de opnames van een volgende X-Men: Origins.

Ander nieuws deze week is onder andere dat Dick Cook zijn taken als studiovoorzitter van Disney neerlegt. Dit heeft ook gevolgen voor Pirates of the Caribbean 4, Johnny Depp reageerde namelijk teleurgesteld. Hij zegt dat er een breuk is in zijn enthousiasme voor een volgende PoTC film, vooral omdat het allemaal begonnen is in het kantoor van Cook. Wordt vervolgd dus.

Ook hebben we vernomen dat de kans groot is dat James Cameron de mangaserie Battle Angel wel zal verfilmen. Al in 2004 waren hier geruchten over, maar nu lijken ze werkelijkheid te worden.

En als afsluiter het nieuws over District 9. De film is niet langer welkom in Nigeria, vanwege het slechte beeld dat er gegeven zou worden van Nigerianen.



NieuwsFilm

meest populair