Het belangrijkste filmnieuws van vorige week

Overzicht van al het nieuws dat "hot" was vorige week zodat je niets hoeft te missen!

Het is weer zondag en dus tijd voor het wekelijkse nieuwsoverzicht! Ook deze week is er een hoop gebeurt, maar net als vorige week gaan we het zo kort mogelijk houden.

We gaan van start met wat economisch nieuws, namelijk over MGM. De maatschappij zou namelijk op de rand van faillissement staan, wat bijvoorbeeld kan leiden tot de verkoop van de James Bond franchise en de The Hobbit verfilming.

Aan Oscargate is deze week eindelijk een einde gekomen. Silent Army, de internationale variant van Wit Licht wordt toch onze inzending.

Verder is er nieuws over een eventuele nieuwe Superman film. Diane Nelson, een van de hoge piefen bij DC Entertainment zei er niets vanaf te weten.

Dan nieuws over nieuwe films. Hoe kan het ook anders: scenarist Larry Cohen, bekend van Phone Boot en Cellular gaat nog een film schrijven waarin telefoons een grote rol spelen. Van Woody Allen weten we dat hij dit jaar wederom een – vooralsnog titelloze – film gaat draaien in Londen. Bryan Singer gaat Sjakie en de Bonenstaak verfilmen. Het script voor de film met de titel Jack the Giant Killer, is geschreven door mark Bomback.

Producer Laura Shuler Donner van de X-Menfilms vertelde dat er nog flink wat X-Menfilms onze kant op komen. Zo zou er een vervolg komen op X-Men: The Last Stand. Verder zouden er films met de titels X-Men First Class, Magneto en The New Mutants komen.

Ondanks het feit Highlander uit 1986 onsterfelijk leek blijkt niets minder waar. Er zal een remake komen, die geschreven wordt door Art Marcum en Matt Holloway. Hij moet geregisseerd worden door Justin Lin.

Van de Twilight-schrijfster Stefenie Meyer zal naast de Twilight-serie nog een boek verfilmd worden, namelijk The Host, een boek waarin de aarde wordt overheerst door buitenaardse wezens die de mens als gastheer gebruiken. Het boek zal verfilmd worden door Andrew Niccol. De serie Sweet Valley High, waar maar liefst 152 boeken van zijn verschenen (van verschillende schrijvers / schrijfsters), komt naar het grote doek. Dat onder handen van Diablo Cody, schrijfster van onder andere Juno.

Eerst leek een mogelijke verfilming dood, maar nu lijkt het er weer op dat de He-Man verfilming er toch gaat komen. Dit keer onder handen van Columbia Pictures, in plaats van Warner Brothers.

Vorige week berichtten we meer over een reboot van Fantastic Four, deze week over een Daredevil reboot. Dit nieuws werd door Variety gebracht, samen met het nieuws over een vervolg op Ghost Rider. Meer rebootnieuws over The Fly. Deze klassieker zal gereboot worden door de regisseur van de eerste remake van de klassieker, David Cronenberg.

De mogelijke verfilming van het verhaal van Anne Frank in handen van Disney gaat waarschijnlijk niet door, omdat het geschreven scenario te donker zou zijn.

Castingnieuws. Ironclad, een film waarin een groepje ridders het besluit op te nemen tegen King John van Engeland, heeft een hoofdrolspeler, namelijk Paul Giamatti, die de koning van Engeland gaat spelen. Patrick Wilson, die sommigen van jullie vast kennen van Watchmen, zal een rol op zich nemen in A-Team. Hij zal de rol spelen van een CIA-agent, en naar alle waarschijnlijkheid is hij de slechterik van de film. Van Matt Damon weten we dat hij graag met George Clooney samenwerkt, en dat is precies wat hij weer gaat doen. Ditmaal wordt hij geregisseerd door Clooney in een film over een gevangene in Guatanamo Bay. De cast van Resident Evil IV begint steeds groter te worden, nu hebben zich naast Milla Jovovich en Eva Mendes ook Wentworth Miller en Ali Larter vastgelegd aan een rol in de film. David Fincher verzamelt al een cast voor zijn film over Facebook, met de titel The Social Network. Drie acteurs zijn al aangetrokken voor het project, namelijk Jesse Eisenberg, Justin Timberlake en Andrew Garfield. Ook voor de film Thor zijn twee nieuwe namen aangetrokken, namelijk Jaimie Alexander en Colm Feore. Mickey Rourke gaat waarschijnlijk de rol van Ice-Man spelen, in een film over een doorgeslagen moordenaar die zo’n 150 zwervers om zeep hielp.

Ondanks het feit dat het erop leek dat Viggo Mortensen zou stoppen met acteren, blijkt niets minder waar. Tijdens het Toronto Film Festival zei hij voorlopig niet te willen stoppen.



NieuwsFilm

meest populair