Blu-Ray Review: 17 Again

De doorbraak van Zac Efron in een hilarische komedie.

Bram de Groot 3 oktober 2009 10:28 in Blu-ray


Regie: Burr Steers | Cast: Matthew Perry (oude Mike O'Donnell), Zac Efron (jonge Mike O'Donnell), Leslie Mann (oude Scarlett O'Donnell) Thomas Lennon (Ned Gold) Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2009 | Retail release: 9 september 2009 | EAN: 8713045220242

Dit voorjaar verscheen de komedie 17 Again in de bioscoop. Ondanks dat de film van regisseur Burr Steers (Igby Goes Down, 2002) geen grote Hollywoodsterren aan boord heeft, wordt de film een succes. Met name de jonge acteur Zac Efron krijgt positieve commentaren voor zijn rol als de jonge Mike O'Donnell. Ook is men te spreken over de komische rol van Thomas Lennon als de excentrieke multimiljonair Ned Gold. Efron was voor 17 Again vooral bekend van de drie Disney tienermusicals High School Musical. Tussendoor speelde hij ook kleinere rol in Hairspray. De kans is groot dat we hem komende jaren in meer grote films gaan zien. Zo zien we hem in een serieuze rol in het drama Me and Orson Welles. Ook wordt hij in verband gebracht met de hoofdrol in een nieuwe Johnny Quest film. De luchtige komedie 17 Again lijkt zijn eerste stap naar bekendheid bij een breder publiek. In Nederland draaide de film vanaf 2 april in de bioscoop. De Blu-Ray is sinds kort verkrijgbaar.

In 17 Again loopt het leven van Mike O'Donnell (Matthew Perry) toch niet zo zoals hij gehoopt had. Wat als hij het allemaal nog een keer over kon doen? Hij wenst dat hij terug naar de middelbare school om vervolgens alsnog te slagen als professioneel basketballer. Dan wordt hij op een dag wakker, is weer zeventien en krijgt hij (Efron) de kans om zijn leven te herschrijven en komt hij in vele hachelijke situaties terecht. Zo probeert zijn "oude" vriend, de excentrieke miljonair Ned Gold (Thomas Lennon), de schooldirectrice te versieren, wordt zijn dochter smoorverliefd op hem en probeert hijzelf zijn "oude" vrouw terug te krijgen.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van of klik verder naar een HD versie in 480p, 720p of 1080p.

WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt de komedie 58%, al is de zogenaamde "RT Community" een stuk positiever met 72%. Op de IMDb krijgt de film een 6,6 (tegen ruim 18 duizend stemmen). Op FilmTotaal staat 17 again op een 7. Helaas is er geen recensie geschreven door één van de FT filmrecensenten.
Een reactie van onze vaste bezoeker Breug: Omdat er niks draaide ben ik naar deze film geweest met 0,0 verwachtingen. Ik moet zeggen dat de film erg grappig is. Efron kan zowaar acteren en Thomas Lennon (Lieutenant Jim Dangle uit reno 911) haalt het maximale uit elke scene.
Met een productiebudget van circa $20 miljoen weet 17 Again een aardige smak geld op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. De film opent met ruim $23 miljoen in het eerste weekend en sluit in de States op $64 miljoen. Buiten de VS komt daar nog eens ruim $72 miljoen bij en dat brengt het totaal op $136 miljoen. In Nederland moet de film het doen met een respectabele $2,3 miljoen.

DE BLU-RAY DISC
We bekijken de single Blu-Ray disc van 17 Again. Ook deze film wordt geleverd in een standaard Blu-Ray Keep Case zonder boekjes of omslaghoes. Op de voorkant staat de jonge versie van het hoofdpersonage Mike O'Donnell, gespeeld door Efron. De ondertitel luidt: Who Says You're Only Young Once? Verder is er weinig aan toe te voegen. Het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting):DE EXTRA'S
Bij het opstarten van de Blu-Ray wordt er een trailer voorgeschoteld van Ghosts of Girlfriends Past met Matthew McConaughey en Jennifer Garner. Vervolgens is het te verwachten dat je naar een startmenu wordt geleid waar je kunt kiezen tussen bijvoorbeeld de film, de extra's, geluidsopties en sceneselectie. Helaas ontbreekt dit alles. Er zitten dus geen extra's op het recensie-exemplaar en vermoedelijk zijn die ook niet aanwezig op het winkelexemplaar. Erg jammer, mede omdat de Amerikaanse versie juist beschikt over een reeks van extra's die goed zijn ontvangen.

BEELD EN GELUID

Beeld: Het beeld wordt geleverd in 1080p High Definition 2.40:1. Het ziet er zeer goed uit en overtreft de verwachtingen. Verder valt er weinig op aan te merken.
In toekomstige Blu-Ray Reviews kan je ook oudere films verwachten en dan is een mening over het beeld mogelijk interessanter. Met de juiste Blu-Ray speler, zoals een PlayStation 3, zien nieuwe films er eigenlijk altijd goed uit in High Definition.

Geluid: Ook het geluid is goed. Deze wordt aangeboden in een Engelstalige geluidstrack in DTS-HD Master Audio 5.1. Niet meer, niet minder.

Ondertitels: Er zijn enkel Nederlandse ondertitels aanwezig.

Zie hieronder enkele screenshots, die overigens niet de HD beeldkwaliteit hebben (muisklik voor een vergroting):CONCLUSIE
Deze luchtige komedie is een aangename verrassing. De Blu-Ray van 17 Again geeft je de mogelijkheid om de film nogmaals (of voor een eerste keer) te bekijken in de best verkrijgbare kwaliteit. Het ontbreken van de extra's is echter een behoorlijk grote domper. Op de Amerikaanse versie van de Blu-Ray staan namelijk een aantal aardige extra's en het had zeer geen overbodige luxe geweest als deze ook op de Nederlandse versie hadden gestaan. Mogelijk heeft de gemiddelde verkoopprijs van de disc er iets mee te maken.

VERKRIJGBAARHEID
De film is ook verkrijgbaar op single disc DVD. Ook is er een soundtrack van 17 Again beschikbaar. De discs zijn sinds enkele weken te koop, o.a. bij de FilmTotaal DVD shop.


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal


Met dank aan de uitgever E1 Entertainment, het voormalige RCV Entertainment, voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

NieuwsFilm