Disney komt met 'Airman'

Van de schrijver van Artemis Fowl...

Nog een maand te gaan voordat A Christmas Carol hier in Nederland de bioscopen bereikt, en nu al is Robert Zemeckis bezig met plannen voor zijn volgende CG-motion capture film. En ook al zorgt deze techniek voor zeer verdeelde meningen onder de filmliefhebbers, het merendeel van het publiek weet de films te waarderen. Zo wist Beowulf nog eind 2007 drie weken lang een plek in de top drie van de Amerikaanse box-Office te behouden, en ook The Polar Express deed het in zijn tijd verre van slecht.

Het special effects bedrijf van Zemeckis en Disney hebben dan ook een deal gesloten om samen een verfilming uit te gaan brengen van de fantasy bestseller Airman, geschreven door Eoin Colfer, voornamelijk bekend van zijn Artemis Fowl serie. De film zal geregisseerd worden door Gil Keenan, van wie we eerder dit jaar ook al City of Ember voorbij zagen komen, en zal naar een script van Ann Peacock gefilmd worden. Zij schreef onder andere ook het script voor de eerste Narnia film.

Volgen JoBlo zal het verhaal een soort combinatie zijn van Steampunk elementen en The Count of Monte Cristo, waarbij de held ten onrechte wordt opgesloten en een vliegmachine moet bouwen om te ontsnappen. Vervolgens moet hij zijn vriendin gaan redden uit de klauwen van de man die hem heeft opgesloten.

De film is voorlopig nog in pre-productie, maar verwacht binnenkort meer hierover te gaan horen. De film staat vooralsnog gepland voor een release in 2011.



NieuwsFilm

meest populair