DreamWorks koopt filmrechten Robopocalypse

De robots komen eraan!

Ondanks het feit dat het manuscript nog niet eens is uitgebracht, hebben DreamWorks en Doubleday al de rechten op een nieuw boek gekocht. Het gaat om Daniel H. Wilsons’ Robopocalypse, een boek dat in 2011 uit moet komen.

Het boek moet gaan over het lot van de mensheid, nadat de robots in opstand zijn gekomen. Het is een boek in navolging van Wilson’s andere werken, die bijna allemaal over robots gaan. Zo publiceerde hij in 2005 het boek “How to Survive a Robot Uprising: Tips on Defending Yourself Against the Coming Rebellion”. Op dat boek heeft Universal Studios een optie gekocht.

Mark Sourian, co-president van Dreamworks is al helemaal enthousiast omdat Wilson een doctorandus in robotica heeft. Het verhaal moet daarom extra realistisch overkomen. Wilson zelf had dit te zeggen over het boek: ‘Writing this novel is an incredible thrill, after spending years studying and thinking about robotics. My hope is that the story we tell will make the robots of the future proud of us humans.’ Laten we hopen dat wij mensen dat ook kunnen zijn.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…



NieuwsFilm

meest populair