TV-tips voor komende week

Welke films mag je niet missen.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht.

Bekijk de afbeelding

Red Dragon (2002)

Zaterdag 7 november om 22:00 op RTL5

Jaren geleden is het FBI-agent Will Graham gelukt om Hannibal Lecter te ontmaskeren en te overmeesteren. Daarbij raakte hij gewond en ervan vertuigd dat er belangrijkere dingen in het leven zijn, zoals zijn gezin. Will neemt ontslag maar wordt terug gehaald wanneer een seriemoordenaar actief blijkt te zijn.
Bekijk de afbeelding

Japanese Story (2003)

Zondag 8 november om 21:00 op Canvas
Regie: Sue Brooks

Geologe Sandy (Toni Collette) wordt opgezadeld met een Japanse man die ze vervelend en arrogant vindt. Deze Hiromitsu is voor haar echter van groot zakelijk belang, dus noodgedwongen vervult ze haar plicht. Sandy moet hem rondrijden om verschillende locaties te bezoeken in de Australische Pilbarawoestijn. Als ze echter stranden moeten ze zichzelf en de levensbedreigende situatie onder ogen zien. Het vereist vaardigheid om te overleven en Hiromitsu is zich daar nog niet genoeg van bewust. Met zoveel ruimte en zo weinig mensen in de buurt, blijkt het dat ze elkaar hoe dan ook nodig hebben en dat ze elkaars aanwezigheid moeten accepteren. De culturele en sociale barrières worden langzaamaan beslecht en hun levens zullen nooit meer hetzelfde zijn. De zoektocht naar persoonlijke ontplooiing, wederzijds begrip en levensbehoud in de woestijn maakt van Japanese Story een uitzonderlijk avontuur.
Bekijk de afbeelding

Mission: Impossible III (2006)

Maandag 9 november om 20:30 op SBS6

Ethan Hunt is een paar jaar ouder geworden, en heeft een vriendin die niet weet waar hij werkt. Hij is niet meer regelmatig actief in de IMF. Een spionne van de IMF, Lindsey Farris, wordt gevangen genomen in Duitsland. Hunt wordt gevraagd of hij nog een keer in actie wil komen, en krijgt hiervoor een team tot zijn beschikking.
Bekijk de afbeelding

Ocean's Eleven (2001)

Dinsdag 10 november om 20:30 op Veronica

Nog geen 24 uur na zijn voorwaardelijke vrijlating uit de gevangenis is Danny Ocean alweer bezig met het plannen van zijn volgende misdaad: de meest geavanceerde casinoberoving aller tijden.
Bekijk de afbeelding

Volver (2006)

Woensdag 11 november om 21:15 op Canvas

Als de man van Raymunda (Penelope Cruz) op merkwaardige wijze overlijdt, neemt haar leven een drastische wending.
Raymunda probeert uit alle macht haar gewone leven vol te houden, maar het verleden laat haar niet met rust. En als dan ook nog haar dode moeder verschijnt...
Bekijk de afbeelding

The Lake House (2006)

Donderdag 12 november om 20:30 op NET5

Kate (Sandra Bullock) verlaat haar huurhuis, dat gelegen is aan een meer, om in de stad te gaan wonen. Ze laat een briefje achter voor de volgende huurder waarin ze vraagt om haar post door te sturen en meldt dat de vreemde geschilderde pootafdrukken bij de voordeur er al zaten toen zij er kwam wonen. De volgende huurder, Alex (Keanu Reeves), ziet een huis dat erg verwaarloosd is en waar nergens een spoor van pootafdrukken zijn te zien. Als hij tijdens het verven van de steiger een hond ziet die een pootafdruk achterlaat op exact de plaats die Kate beschreef stuurt hij haar een briefje. Hij vraagt zich af hoe zij op de hoogte was van de hond. Kate stuurt een antwoord terug en zo begint een correspondentie via de postbus van het huis aan het meer. Beiden geloven niet dat ze twee jaar uit elkaar wonen. Zo onthullen ze hun geheimen, twijfels en dromen, totdat ze verliefd op elkaar worden. Als ze besluiten elkaar te gaan ontmoeten riskeren ze elkaar voor altijd te verliezen....
Bekijk de afbeelding

Good Bye Lenin! (2003)

Vrijdag 13 november om 23:40 op NED2

Oktober 1989 was een slechte tijd om in coma te geraken, wanneer je in Oost Duitsland woonde - en dit gebeurt nou precies bij Alex zijn moeder, een activiste voor sociale vooruitgang en het verbeteren van het welzijn van mensen in het socialistische Oost Duitsland. Alex heeft een groot probleem in zijn handen, als zijn moeder na acht maanden plotseling ontwaakt. Haar hart is zo zwak, dat elke shock fataal zou kunnen zijn. En wat zou meer shockerend zijn dan de val van de Berlijnse Muur en de triomf van kapitalisme in haar geliefde land ? Om zijn moeder te redden, maakt Alex van het appartement waar ze wonen een eiland in het verleden, een soort van socialistisch museum, waar zijn moeder liefdevol voorgehouden wordt dat er niet is veranderd. Wat begint als een kleine leugen, loopt meer en meer uit de hand als Alex zijn moeder, die zich elke dag beter voelt, tv wil kijken en zelfs op een dag haar bed verlaat...



NieuwsFilm

meest populair