Algemeen

Rode mier verzamelt suikerklontjes en awards

Wist jij trouwens dat als je mieren veel suiker geeft ze veranderen in sprinkhanen?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Mark op 27.11.2009 om 13:22 in Algemeen


Red-End and the Seemingly Symbiotic Society gaat over onhandige mier die suikerklontjes moet verzamelen om te voeren aan de larven van de mierenkolonie. Die overdosis suiker zorgt er alleen voor dat er geen normale mieren worden geboren maar sprinkhaanachtige insecten die alles op hun pad kaalvreten. Rode Mier besluit daar iets aan te doen en gaat experimenteren met één van de larven, of het hem lukt om deze te veranderen is nog maar de vraag.

Red-End is een animatiefilm van Rocketta Films en is een korte stop-motion van 15 minuten die bestaat uit 21.600 foto's, volgens de makers Bethany de Forest (pinhole.nl) en Robin Noorda is het een kritische blik op de hedendaagse consumptiemaatschappij. De film was afgelopen maand te zien op het Holland Animation Filmfestival waar het ook de MovieSquad Award won. Maar het succes hield daar niet op want onlangs heeft het ook nog een prijs gekregen voor beste film op het International Animated Film Festival Cinanima in Portugal en het Tallinn Animation Film Festival in Estonia.

Bekijk hieronder een making-of met wat beelden uit de film zelf. Klik op beide stills voor een groter formaat.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

TwilekPimp

Avatar

Erg mooi gedaan! Wat een monnikenwerk is dat geweest zeg! Ik vraag me alleen af hoe ze dat doen met de camera, staat die op een rails die ze elke keer een stukje verder zetten (in scene's dat die beweegt)?

benjamin

Avatar

TwilekPimp "Erg mooi gedaan! Wat een monnikenwerk is dat geweest zeg! Ik vraag me alleen af hoe ze dat doen met de camera, staat die op een rails die ze elke keer een stukje verder zetten (in scene's dat die beweegt)?"


Met heel veel geduld, het ziet er wel mooi uit. Oscar beste korte animatiefilm?

nieuwslaatste nieuws

meest populair