Bioscoop releases week 50

Welke films kan je vanaf deze week allemaal nieuw gaan bekijken.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Arthur et la vengeance de Maltazard (2009)

Regie: Luc Besson

Arthur heeft lang gewacht op het moment dat hij weer terug kan keren naar de wereld van de Minimoys en zijn geliefde Selenia. In het dorp hebben de Minimoys een feestmaal voor Arthur klaargemaakt en Selenia heeft haar mooiste jurk uit de kast gehaald. Maar als het eindelijk zo ver is, besluit Arthur's vader de vakantie bij oma op te schorten. Het lijkt erop dat de enige kans voor Arthur om terug te keren naar de wereld van de kleine wezentjes die zijn opa ooit tekende, verloren gaat. Totdat een spin een kleine rijstkorrel in Arthur's hand achterlaat, met een noodbericht van een onbekende afzender. Het moet wel Selenia zijn die in gevaar is! Arthur twijfelt niet en begint aan een gevaarlijke reis naar de wereld van de Minimoys. Daarbij stuit hij op de soldaten van Kröb, de nieuwe tiran van de Zeven Koninkrijken, en moet hij vechten tegen ratten, kikkers en enge spinnen. Als Arthur eindelijk aankomt in het dorp van de Minimoys, blijkt dat zij hem nooit een noodbericht hebben gestuurd.
Bekijk de afbeelding

Brothers (2009)


De Deense broers verhouden zich tot elkaar als Kain en Abel. De oudste heeft een leuk gezin en gaat in opdracht van de Verenigde Naties naar Afghanistan. Een man met een gezin, een beroep en een missie. De jongste komt net uit de gevangenis, en weet niet goed wat hij met zijn leven wil. Hij scharrelt het een beetje bij elkaar, en ziet wel waar het uitkomt. Veel aanzien wint hij daarmee niet. Aan de buitenkant vormen de broers de deugd en de ondeugd, aan de binnenkant is het lang zo simpel niet. Het noodlot dient zich aan in de vorm van een korte, hevige explosie. Een helikopter in Afghanistan verdwijnt van de kaart, en de man op missie belandt in een donkere grot, bewaakt door Taliban-strijders. Wat doe je als je met een pistool op je hoofd wordt gedwongen iets te doen wat je nooit, en aan niemand kunt verantwoorden? Wat doe je als je na je dood thuis komt bij een vrouw, een broer en twee kinderen die het best gezellig met elkaar hebben? Wat is liefde? Wat is schuld? Wat is verraad?
Bekijk de afbeelding

Law Abiding Citizen (2009)


Een aanklager, Nick Rice (Foxx), komt terecht in een wraakcomplot van iemand die getraumatiseerd is door het rechtssysteem. Hij moet het opnemen tegen een crimineel meesterbrein, Clyde Shelton (Butler), die vanuit de gevangenis een hele stad onder controle heeft.
Bekijk de afbeelding

Nothing Personal (2009)


Anne is een jonge vrouw die wil ontsnappen aan haar verdriet door alles wat ze bezit weg te gooien en zichzelf een staat van eenzaamheid op te leggen. Ze besluit een zwerversbestaan te leiden totdat ze Martin, een oudere, intrigerende en eenzame man, tegenkomt.
Bekijk de afbeelding

Amintiri din epoca de aur (2009)


'Tales from the Golden Age' is een persoonlijke vertelling over de vergane communistische periode in Roemenië, verteld via volksverhalen en het perspectief van de gewone mensen. De verhalen tonen het soms surreële dagelijkse leven onder het communistische regime en dictatorschap. Het enige beschikbare type auto is de plaatselijke Dacia, iedereen doet hard zijn best te stelen van de staat en bevelen van de Partij moeten opgevolgd worden, hoe idioot ze ook zijn.
Bekijk de afbeelding

Fresh Air (2006)


Een portret van een moeder en haar dochter. Zowel de moeder (boven de veertig, alleenstaand) als de tienerdochter zijn pijnlijk eenzaam, maar dat zullen ze nooit tegenover elkaar toegeven - laat staan tegenover de buitenwereld. De moeder, die werkt als toiletjuffrouw, zoekt een uitweg uit haar eenzaamheid in stiekeme ontmoetingen met mannen die ze opduikelt via contactadvertenties. Haar leven verloopt volgens een vaste routine en er lijkt geen perspectief van enige betekenis in te zitten. De dochter ergert zich aan al die vaste gewoontes en lijkt zich te schamen voor haar moeders beroep. Zodra de moeder thuiskomt, gooit de dochter alle deuren en ramen open. Er is geen man in het spel, tot zich een nieuwe aanbidder van de dochter aandient. De spanning tussen beide vrouwen is om te snijden. Niet alleen hun woning kan wel wat frisse lucht gebruiken.
Bekijk de afbeelding

Pettson & Findus - Glömligheter (2009)


De vierde animatiefilm over de eigenwijze kat Findus en zijn vriendelijke baasje Pettson. Die is plotseling de kluts kwijt, hij weet zich niets meer te herinneren! Findus doet zijn best om het geheugen van Pettson op te frissen. Hij vertelt hem over allerlei avonturen die ze samen hebben beleefd.



NieuwsFilm

meest populair