Algemeen

Alle films voor eerste kerstdag 2009! (TV)

Eerst volproppen en dan van tafel rennen voor Scrooged.

door FilmTotaal op 17.12.2009 om 18:12 in Algemeen
Voor iedereen die een broertje dood heeft aan Kerst, of simpelweg niet weet wat hij/zij de helft van de dag moet doen, zie hieronder alle TV-films voor eerste Kerstdag (dat is volgende week vrijdag).

The Last Time I Saw Paris (1954)

05:00 op SBS6

Charles Wills, romanschrijver in spé, woont na de Tweede Wereldoorlog in Parijs. In een kleine bistro leert hij de mooie en vriendelijke Marion Ellswirth kennen en ze voelen zich al gauw op hun gemak bij elkaar. Tijdens een feestje ontmoet Charles Helen, de zus van Marion, en is direct onder de indruk. Ze worden verliefd, trouwen en krijgen een kind. Wanneer na lang zwoegen zijn roman eindelijk af is, is er echter geen enkele uitgever die zijn werk wil publiceren. Vanaf dat moment lijkt er maar weinig goed te gaan.

MASH (1970)

08:45 op RTL7

M*A*S*H, dat zich afspeelt tijdens de oorlog in Korea, volgt de exploten van drie jonge chirurgen verbonden aan een veldhospitaal. Ze werken de klok rond aan het oplappen van de gewonden die per helicopter worden aangevoerd. Om niet helemaal aan de waanzin kapot te gaan reageren ze zich af met drank, seks en 'practical jokes' waarvan verpleegster 'Hot Lips' en een collega die met de Almachtige dweept steevast het slachtoffer zijn.

Kruimeltje (1999)

09:00 op NED3

In de decemberkou van 1921 zwerft het 10 jaar oude straatschoffie Kruimeltje over de straten. Hij is door zijn stiefmoeder, vrouw Koster, weer eens op straat gestuurd om geld te verdienen. Kruimeltje heeft geen vader, moeder, broers of zussen. Maar hij is een taaie en maakt dan ook veel plezier! Hij vraagt zich vaak af waarom hij geen ouders om zich heen heeft. Dan droomt hij over zijn vader, die hij zo graag zou willen ontmoeten. Als vrouw Koster ernstig ziek wordt, krijgt Kruimeltje op haar sterfbed een medaillon, met de portretjes van zijn ouders. Wanneer Kruimeltje de kruidenier Wilkes ontmoet geeft deze de jongen onderdak. Eindelijk heeft Kruimeltje een echt thuisgevoel! Wilkes schrijft een boek over de avonturen die hij met een jeugdvriend beleefd heeft. Kruimeltje is stomverbaasd: de jeugdvriend van Wilkes is dezelfde man als in het medaillon. Wilkes kent zijn vader! Zal de toekomst van Kruimeltje nog iets anders brengen dan het leven van een straatjongen?

Casper's Haunted Christmas (2000)

09:10 op Canvas

Casper is een heel bijzonder soort spook. Hij is aardig tegen iedereen en niemand is dan ook bang voor hem. Maar Kibosh, de heerser van de spokenwereld, is daar niet blij mee. Hij vindt dat Casper meer mensen aan het schrikken moet maken. Hij geeft Casper de opdracht om minstens één persoon te laten schrikken voor kerstmis. Als hij dat niet doet, wordt hij verbannen. Een moeilijke opdracht voor Casper, want hij wil helemaal niemand laten schrikken

Heidi (2005)

10:50 op BBC2

Heidi wordt door een nicht naar haar grootouders gebracht in de bergen, waar zij een gelukkig leven leidt. Totdat haar oom haar weghaalt. Zij moet een goede opvoeding krijgen en haar verlamde nichtje gezelschap houden.

Von Ryan's Express (1965)

12:00 op RTL7

Ryan, een Amerikaanse kolonel, wordt officier in een concentratiekamp in Italië. Zijn gespeelde gewilligheid om zich aan alle kampregels te houden, geeft hem al gauw de bijnaam Von Ryan. In werkelijkheid volgen de gevangenen hem in zijn plan om te ontsnappen uit het concentratiekamp en de Amerikaanse linie te bereiken .

Rugrats in Paris: The Movie - Rugrats II (2000)

13:20 op SBS6

In deze tweede Rugrats-film maken de kids Parijs onveilig. Tommy's vader Stu moet naar Parijs afreizen wanneer er weer een uitvinding flopt. De vader van Chuckie is ondertussen op zoek naar een nieuwe moeder voor hem.

The Nativity Story (2006)

13:20 op NED2

Maria en Jozef zijn bezig met een gevaarlijke reis van Nazareth naar Bethlehem. Op bevel van koning Herodus vindt er een grote volkstelling plaats, waardoor ze genoodzaakt zijn af te reizen naar de geboorteplaats van Josef. Het is een reis van meer dan 150 kilometer, over verraderlijk terrein, die wordt bemoeilijkt vanwege het feit dat Maria negen maanden zwanger is. In Bethlehem zal de historische geboorte van Jezus plaats vinden....

The Santa Clause (1994)

13:25 op BBC1

Scott Calvin werkt op een reclamebureau en na de scheiding deelt hij de voogdij over zijn zoontje Charlie met zijn ex-vrouw. Wonderen gebeuren vaker rond de kerstdagen en Scott verandert in een heuse kerstman. Zijn ex-vrouw neemt hem natuurlijk niet serieus en klaagt hem aan om de volledige voogdij over Charlie te krijgen.

Kiss Me Kate (1953)

13:30 op BBC2

De hoofrolspelers in Cole Porters Kiss me Kate zijn ook in werkelijkheid getrouwd en hebben buiten het toneel dezelfde relatieproblemen. Hij heeft daar bovenop ook nog financiële problemen en twee onnozele gangsters willen een gokschuld innen.

Tora! Tora! Tora! (1970)

14:00 op RTL7

In september 1939 gaat admiraal Yamamoto aan boord van de Akagi als commandant van de Japanse vloot. Opgeleid aan de Harvard-universiteit was de admiraal in eerste instantie tegen de oorlog met de Verenigde Staten. Dit verandert naarmate de oorlog vordert en Yamamoto raakt uiteindelijk nauw betrokken bij de aanval op Pearl Harbor.

It's a Very Merry Muppet Christmas Movie (2002)

14:50 op SBS6

De rijke Mrs Bitterman is van plan het Muppet Theatre te kopen en er een nachtclub van te maken, en dat vlak voor Kerstmis. Kermit en zijn vrienden zijn de wanhoop nabij.

Elf (2003)

14:55 op Eén

Een jongentje wordt door de kerstman geadopteerd en opgevoed tussen de elfjes op de Noordpool nadat hij per ongeluk in zijn zak met kadootjes terecht is gekomen. Jaren later zorgt de inmiddels volwassen man door zijn lengte voor problemen tussen de andere elfen. Hij besluit terug te gaan naar de mensenwereld om zijn echte vader te zoeken. In de mensenwereld kijkt iedereen hem raar aan, hij denkt namelijk dat hij een elf is, en hij kent de mensenwereld helemaal niet. Zijn vader vindt dat hij nou eens dat pakje uit moet trekken.

White Christmas (1954)

15:15 op BBC2

De vrienden Bob Wallace en Phil Davis blijven na hun legerdienst onafscheidelijk bij elkaar. Ze zijn als komisch-muzikaal behoorlijk succesvol en wanneer ze kennismaken met Betty en Judy besluiten een kwartet te vormen.

The Incredibles (2004)

16:10 op BBC1
Regie: Brad Bird

Mr. Incredible is een superheld. Tenminste, dat was hij, tot een lading rechtzaken gericht tegen superhelden ervoor zorgde dat ze allemaal een nieuwe identiteit aangemeten kregen door de overheid. Bob Parr, zoals Mr. Incredible nu heet, leeft met zijn vrouw Helen (voormalig Elastigirl) en hun drie kinderen (Violet, Dash en Jack Jack) een normaal leventje, maar dat bevalt hem helemaal niet. Wanneer hij de kans krijgt om opnieuw de rol van superheld te spelen grijpt hij deze met beide handen aan. Het blijkt echter een val te zijn van een oude aartsvijand.

Sissi (1955)

16:20 op NED1

De jonge keizer Frans Joseph heeft de huwbare leeftijd bereikt en zijn moeder, de aartshertogin Sophie, is ervan overtuigd dat zij de enige juiste vrouw kan kiezen voor hem. Voor haar is de meest geschikte kandidaat Hélène van Beieren en ze plant een ontmoeting tussen de twee jongelui. Maar waar ze echter niet op gerekend heeft, is dat de keizer verliefd wordt op de jongere zus van Hélène, Elisabeth.

Più forte, ragazzi! (1972)

16:25 op RTL7

Zijn broer heeft geldproblemen en om deze op te lossen gaat hij nu tegen zijn zin met zijn vriend in een vliegtuig naar een stuk onbewoonde wereld, zodat ze het kunnen laten neerstorten voor het verzekeringsgeld. Ze storten echter echt neer en komen terecht bij een delfplaats van diamanten die door een wrede man wordt beheerst.

A Christmas Carol (2004)

17:10 op RTL5

Scrooge is een oude vrek die sinds de dood van zijn partner Marley nooit meer vrolijk is geweest. Hij haat dan ook Kerst en alles wat er mee te maken heeft. Op een avond komt Marleys geest hem vertellen dat hij bezoek zal krijgen van drie geesten die hem zijn eigen leven, verleden en toekomst zullen laten zien.

Bohème, La (2008)

17:10 op BBC2

Over de tragische liefdesaffaire tussen Mimí en Collin tegen de achtergrond van Parijs in het jaar 1830.

Shrek the Halls (2007)

17:55 op BBC1

Shrek en zijn vrienden ontmoeten de Kerstman.

Merry Madagascar (2009)

18:00 op SBS6

Het eiland Madagascar, waarop nog steeds de avontuurlijke dierentuindieren vastzitten, krijgt bezoek van de Kerstman.

The Santa Clause 2 (2002)

18:30 op SBS6

Scott Calvin is de afgelopen 8 jaar De Kerstman geweest, en zijn elfjes beschouwen hem als de beste Kersman ooit. Maar De Kerstman heeft problemen, zijn zoon is op de 'stoute kinderen lijst' van dit jaar beland. In een wanhoopspoging vertrekt Scott Calvin naar huis om het leven van zijn zoon te beteren. Daarom laat hij een plaatsvervangende Kerstman op de noordpool achter, deze voert echter een paar dubieuze veranderingen door op het Kerstmannen-regelement.

The Most Wonderful Time of the Year (2008)

18:45 op NET5

Wat is er allemaal mogelijk als iemand zijn hart opent voor de kracht van kerstmis?

Stealing Christmas (2003)

18:55 op RTL5

Een dief weet na zijn inbraak in een warenhuis te ontsnappen en belandt in een klein dorpje. Hij blijkt uiteindelijk toch een goed hart te hebben wanneer hij voor drie weken een baantje neemt als kertman en ondertussen een eenzame weduwe en haar dochtertje leert kennen.

Christmas Vacation (1989)

20:30 op Veronica

De familie Grisworld is volop bezig met de voorbereidingen voor het grote kerstfeest. Helaas loopt niet alles voorspoedig. Clark Grisworld zit namelijk alles tegen, dit tot ongenoegen van de familie die eindelijk eens willen genieten.

Home Alone (1990)

20:30 op RTL4

Wanneer de familie McCallister op kerstvakantie gaat, blijft de acht jaar oude Kevin per ongeluk alleen achter. Al snel nadat hij erachter komt dat hij alleen thuis is moet hij het huis verdedigen tegen de stuntelige inbrekers Harry en Marv.

Miracle on 34th Street (1994)

20:30 op RTL5

Een meisje gelooft niet meer in de kerstman, totdat de kerstman van een warenhuis haar laat zien dat wonderen echt bestaan.

Chasing Christmas (2005)

20:30 op NET5
Regie: Ron Oliver

In deze variant op A Christmas Carol is Jack Cameron een norse man die maar niets ziet in de vrolijkheid van Kerstmis. Het Bureau of Yuletide Affairs stuurt de Ghost of Christmas Past op hem af om hem de kerstfeesten van het verleden te laten zien. Het bureau wordt tegenwoordig echter tijdsefficiënt en weinig hartelijk gerund, en de verbitterde geest besluit er halverwege zijn missie vandoor te gaan, waardoor Cameron in zijn eigen verleden vast blijft zitten.

The Meaning of Life (1983)

20:30 op RTL7

Monty Python probeert de zin van het leven te doorgronden via een aantal bizarre sketches, die het menselijk leven van geboorte tot dood doorlopen.

Volunteers (1985)

20:30 op RTL8

Lawrence is een verwende rijkeluiszoon met een gokschuld van 28.000 dollar. Als zijn vader hem hiermee weigert te helpen, ontvlucht hij zijn schuldeisers door met het Vredeskorps naar Zuidoost-Azië te gaan, waar hij samen met de praatzieke Tom Tuttle en de mooie Beth Wrexler de opdracht krijgt een brug te bouwen voor de plaatselijke bevolking.

Happy Feet (2006)

20:30 op SBS6

Het verhaal speelt zich af in de wereld van de Keizerpinguins op Antarctica. Deze pinguins zingen, ieder zijn eigen lied, om partners aan te trekken. Helaas is Mumble, de zoon van Memphis en Norma Jean, de slechtst denkbare zanger. Dit probeert hij echter te compenseren met zijn uitzonderlijke tapdans-kwaliteiten.

Alles is liefde (2007)

21:05 op NED1

Alles is Liefde is een romantische komedie over de liefdesperikelen van zes koppels die er achter komen dat liefde overal is. Maar liefde is als Sinterklaas, je moet er in geloven, anders wordt het niks.Klaasje is gescheiden van Dennis, die haar heeft bedrogen met de schooljuf. Dennis wil haar terug, maar zijn kansen lijken verkeken als zij een jonge minnaar in huis haalt. Klaasjes beste vriendin Simone is de spil van haar gezin. Haar man Ted voelt zich vaak overbodig. Dat hij is ontslagen, durft hij haar niet te vertellen. Badmeester Victor verheugt zich op het huwelijk met zijn grote liefde Kees. Maar Kees twijfelt en slaat zijn angsten van zich af tijdens weekendjes larpen . Victors zus Kiki, verkoopster bij de Bijenkorf, droomt van een prins op het witte paard. Ze weet niet dat een echte prins, Valentijn, van haar droomt. Met de komst van een mysterieuze Sinterklaas bereiken de liefdesperikelen een hoogtepunt, maar komen ook de happy endings dichterbij.

Snowglobe (2007)

22:15 op NET5

Een jonge vrouw ontdekt dat er leven is in een kerstglobe van haar grootmoeder. Omdat haar leven een grote chaos is, besluit ze de globe binnen te stappen om hier haar geluk te vinden.

Scrooged (1988)

22:20 op Veronica

Frank Cross is de jongste omroepbaas bij de tv die er ooit is geweest. Hij is dan ook niet de eerste de beste en zeker geen toonbeeld van zachtaardigheid en begrip. Vooral de kerstperiode brengt het slechtste in hem naar boven: hij haat de gewone programmering van zeemzoete kerstfilms en stuurt een dosis actie-, seks- en geweldfilms de ether in. Wat de man niet weet is dat hij dit jaar rond Kerstmis bezoek zal krijgen van drie geesten.

The Christmas List (1997)

22:30 op RTL5

Een vrouw die in een warenhuis parfum verkoopt, besluit haar verlanglijstje in de brievenbus van de kerstman bij haar op het werk te doen. Haar wensen komen uit, maar dan wel op een hele rare manier.

Surviving Christmas (2004)

22:30 op SBS6

Als de rijke Drew Latham gedumpt wordt door zijn vriendin lijkt het erop dat Drew opnieuw de kerstdagen in zijn eentje moet doorbrengen. Maar op advies van zijn therapeut gaat hij terug naar het huis waar hij vroeger met zijn ouders heeft gewoond. Drew besluit nu om het gezin, dat nu in het huis woont, een groot geldbedrag te betalen als ze tijdens de kerst willen doen alsof ze zijn familie zijn.

Johnny Handsome (1989)

22:30 op RTL7

John Sedley krijgt, als weinige aantrekkelijke oplichter en dief, in de gevangenis, met hulp van een goedaardige chirurg, een nieuw knap uiterlijk. Wanneer Sedley weer op vrije voeten komt wil hij de moordenaars van zijn beste vriend hun verdiende loon bezorgen

Dead Clever: The Life and Crimes of Julie Bottomley (2007)

23:05 op Eén

Julie ontdekt dat haar man haar bedriegt met haar zuster. Zij ensceneert de moord op zichzelf, haar man vliegt de gevangenis in en zijzelf verdwijnt. Na 10 jaar wordt zij herkend door haar vriendin Sarah. Julie begint nu het gezin van Sarah te terroriseren.

Joyeux Noël (2005)

23:55 op NED2

Waargebeurd verhaal, zich afspelend aan het front in de winter van 1914. De Eerste Wereldoorlog woedde volop en eindigde de levens van talloze jonge mannen. Wanneer de Kerst aanbreekt gebeurt er echter iets volkomen onverwachts. Die nacht worden de levens gevolgd van vier personen: een Anglicaanse priester, een Franse luitenant, een tenor en zijn zingende geliefde, een sopraan. Op die nacht gebeurt het ondenkbare, wanneer soldaten de wapens neerleggen en elkaar benaderen om Kerst te vieren.

Ali: An American Hero (2000)

00:10 op RTL7

De bokser Cassius Clay laat iedereen weten dat hij de beste bokser van de wereld is. Hij wil zo snel mogelijk in de ring met de kampioen en iedereen die hem kan helpen op die weg komt op zijn loonlijst te staan. Dan ontmoet hij Malcolm X, een leider in de zwarte beweging, die hem ervan overtuigt dat hij nog steeds een slaaf is in het blanke wereldje van het boksen. Clay voelt zich aangetrokken tot de Islam en laat zich bekeren. Zijn nieuwe naam zal Muhammad Ali zijn.

Speed (1994)

00:45 op BBC1

Een psychopaat heeft onder een bus een bom gemonteerd, die zal ontploffen als de bus langzamer rijdt dan 50 mijl per uur. In de drukke spitsuren van Los Angeles moet de jonge politieagent Jack Traven de passagiers van de bus proberen te redden.

Stella Street (2004)

03:30 op BBC2

Een aantal bekende acteurs en muzikanten verhuist naar het rustige Stella Street. De vrede wordt echter verstoord door de misdadige Vince Crush.
17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Otmeister

Avatar

Ik zie "Home Alone" er al weer tussen staan. Leuke film verder, hoor. Althans, deel 1 is erg vermakelijk.

Maar voor de rest is het weer same old shit.

Waarom wordt "A Charlie Brown Christmas" niet uitgezonden?

lykathea

Avatar

Ik ga lekker Critters kijken Smiley face

Tako

Avatar

lykathea "Ik ga lekker Critters kijken Smiley face"

Mis Gremlins ook nog, maar misschien bewaren ze die voor tweede kerstdag.

HornBlower

Avatar

Joeux Noël is de moeite echt waard om te kijken. Ik vond het iig een erg interessant verhaal! (Kerst in loopgraven Eerst Wereldoorlog)

SJRSVLDT

Avatar

Wat doet Alles is Liefde nou weer tussen dit rijtje:S dat is toch een Sinterklaasfilm:S
Het wordt natuurlijk(net als elk jaar) Home Alone;)

marcjeb

Avatar

Home alone 1 is lachen ja
Santa clause 2 is ook leuk
The christmas list vond ik ook een leuke film
xmas vaction ook lachen
Alles is liefde is sinterklaas:P

Ik mis;

Jingle all the way
Gremlins
The grinch

maja 2e kerstdag is er ook nog :D

Seba1991

Avatar

Tora Tora Tora staat er ineens ook bij? :D

Nou die moet je zeker zien tijdens kerstmis :D

Remco

Avatar

Home alone is leuk inderdaad en eigenlijk tijdloos net als The Gremlins.
They don't make them like that anymore :N

Decepticon

Avatar

Remco "Home alone is leuk inderdaad en eigenlijk tijdloos net als The Gremlins.
They don't make them like that anymore :N"
Jep! Klassiekers zijn het. Ik ga Home Alone en Gremlins 1 en 2 kijken met kerst, heb ik laatst alle 3 op dvd gekocht.
The Santa Clause wordt zo langzamerhand ook wel een klassieker voor de kerst, echt feel good movies.

Maar waarom is Scrooged met Henry Winkler er nooit meer op met kerst, dat is toch wel de beste Scrooge film, samen met de latere versie met Patrick Stewart. Deze 2 zijn ook spannend.

timdekw

Avatar

Nou nou dit wordt weer een kerst om nooit te vergeten....

Oboema

Avatar

Scrooged.
Handjevol Family/Animatiefilms.
Monty Python.
Home Alone.
Christmas Vacation.
The Santa Clause.
Muppets.

Nou nou. Tis elk jaar weer dezelfde opgewarmde prak, he? }:
Home Alone...kom nou toch jonges :|

Deweb

Avatar

Ik mis "als je begrijpt wat ik bedoel" :(.

Komt Shrek 1 trouwens niet óók op TV?

Psycho-M

Avatar

Te gek Johnny Handsome! Mickey Rourke! Een echte kerstfilm! haha

But seriously folks,
Bekende klassiekers staan er natuurlijk weer tussen.
Ik zal er alleen geen tijd voor hebben ben ik bang. Feestdagen zijn drukke dagen....

Darthmar

Avatar

Ik mis Little Lord Fauntleroy! Heb ik al jaren niet meer gezien terwijl hij vroeger altijd met kerst werd uitgezonden.

Hierboven staan ook een aantal films die ik nou niet echt kerstfilms zal noemen.

Mijn persoonlijke kerstfilms, dus films die altijd ik kijk rond kerst zijn:
Miracle On 34th Street (1994 - versie)
Die Hard
Die Harder
Lethal Weapon
De laatste 3 spelen zich af rond kerst dus in mijn ogen kerstfilms !

ThomasG

Avatar

Leuke films Smiley face ik schrok me alleen wel de pleuris van het muziekje

Decepticon

Avatar

Darthmar "Die Hard!"
Die Hard is voor mij ook een ultieme kerstfilm.
Elke keer als ik het nummer 'Let It Snow' hoor moet ik aan Die Hard denken!

ghossler

Avatar

The polar express was vndaag op tv? 21 dec die mis ik in de lijst .. just saying

nieuwslaatste nieuws

meest populair