Films downloaden wordt strafbaar

Als het aan de politiek ligt ben je zometeen een misdadiger.

Een verbod op het downloaden van muziek en films zorgt voor een chaos en criminaliseert half Nederland. Dit schrijft o.a Bert Brussen op de opiniewebsite DeJaap.nl. Eind oktober maakte het kabinet bekend dat het downloaden van muziek en films van illegale bronnen verboden wordt, tenzij er voldoende alternatieven zijn. In het stuk wordt ook felle kritiek geleverd op de entertainmentindustrie. Deze zouden dom bezig zijn door commercieel aantrekkelijke downloadalternatieven als Mininova en Napster niet over te nemen en uit te breiden. In plaats daarvan wordt met man en macht geprobeerd de sites op zwart te krijgen.

Dit mogelijke downloadverbod is uiteraard ook van de belang voor de bezoekers van FT van wie sommigen, gokken wij zo, ook wel eens een film via BitTorrent downloaden. Geenstijl is er in ieder geval uitgesproken over en komt met de kop "Politiek. Sterf met je downloadverbod".

Met een downloadverbod wordt die industrie, die innovatie in online muziek en films op geen enkele manier heeft gestimuleerd, juist beloond voor het jarenlang negeren van de vraag van de consument.



NieuwsFilm

meest populair