DVD releases week 1

Welke films zijn er vanaf deze week allemaal nieuw te huur.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

Inglourious Basterds (2009)


In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, is een joodse groep soldaten, onder leiding van Lt. Aldo Raine bezig met het organiseren van wraakaanvallen op de nazi's. De groep die bij de vijand bekend staat als ´The Basterds´, moet angst zaaien door de nazi's op brute wijze te vermoorden. Ze stuiten op Shosanna Dreyfus en geheim agent Bridget Von Hammersmark, waarmee ze samen een missie zullen ondernemen om de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen.
Bekijk de afbeelding

Buda as sharm foru rikht (2007)


Baktay, een Afghaans meisje van zes, wordt aangemoedigd om naar school te gaan door het zoontje van haar buren dat dikwijls voor hun grot zit te lezen. Zij vindt het geld om een schrift te kopen en neemt de lippenstift van haar moeder mee om als pen te gebruiken. Onderweg wordt ze lastiggevallen door jongens die het verschrikkelijke geweld dat ze meegemaakt hebben, imiteren. De jongens willen het kleine meisje stenigen, haar opblazen zoals de Taliban de boeddha's opbliezen of haar neerschieten zoals de Amerikanen. Zal Baktay erin slagen om deze oorlogsspelletjes te overleven en de school te bereiken?
Bekijk de afbeelding

Linha de Passe (2008)


São Paulo, 20 miljoen inwoners, 200 kilometer verkeer, 300.000 boodschappers op een motor. In het hart van één van de zwaarste en meest chaotische steden in de wereld, proberen vier broers zichzelf te ontplooien. Met Brazilië in noodtoestand als achtergrond, zijn ze alle vier op zoek naar een oplossing van hun problemen.
Bekijk de afbeelding

The Private Lives of Pippa Lee (2009)


Pippa Lee is de toegewijde echtgenote van een veel oudere man, de trotse moeder van een geslaagde tweeling en een geliefde vriendin en buurvrouw. Ondanks haar ruige en zware jeugd heeft ze uiteindelijk liefde en geborgenheid gevonden in haar eigen gezin. Haar gecreëerde façade van geluk brokkelt echter in hoog tempo af als haar man zijn geluk elders blijkt te zoeken.
Bekijk de afbeelding

9 (2009)


Het verhaal gaat over een lappenpop genaamd 9. Na het aanschouwen van de moord op zijn mentor 5, door een mechanisch monster, moet 9 zijn angsten overwinnen. De lappenpop gaat de confrontatie met het monster aan om de talisman met verloren 'lappenpoppenzieltjes' te veroveren.
Bekijk de afbeelding

Taking Woodstock (2009)

Regie: Ang Lee

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal over Elliot Tiber, de man die het hotel van zijn ouders open stelde aan de organisatie van het Woodstock Festival, de vergunning regelde en hen in contact bracht met een boer met genoeg land om het festival te laten plaatsvinden.
Bekijk de afbeelding

De storm (2009)


Julia, een 18-jarige Zeeuwse boerendochter, raakt zwanger van haar vriendje Koos, een vissersjongen. Koos schrikt zo van dit nieuws dat hij met de Noorderzon vertrekt. Julia staat er helemaal alleen voor in een vijandig dorp: de zwangerschap en de bevalling worden eerst veroordeeld en later genegeerd door haar familie en dorpsgenoten. In de nacht van 31 januari 1953 breken de dijken door in Zeeland op meer dan honderd plaatsen tijdens een verschrikkelijke februaristorm. De boerderij, waar Julia woont, wordt verzwolgen door een zondvloed. Samen met haar zoon komt Julia in het water terecht en wordt, tegen haar wil , gered door de jonge luchtmachtsergeant Aldo, haar baby in het water achterlatend. Ze is ontroostbaar, hult zich in stilzwijgen en weigert met haar gehate redder te praten. Voorzichtig probeert Aldo in contact te komen met de jonge vrouw, ontrafelt stukje bij beetje haar achtergrond en besluit tenslotte om haar te helpen haar zoon te vinden.
Bekijk de afbeelding

American Virgin (2009)


Priscilla White is een studente die een beurs heeft van de groep 'Can't Hurry Love', een organisatie die maagd blijven tot het huwelijk promoot. Priscilla moet haar kamer delen met Naz, een wild feestbeest, die vele seksuele avonturen beleeft. Door een wilde nacht brengt Priscilla haar universiteitscarrière echter in gevaar.



NieuwsFilm

meest populair