DVD releases week 3

Welke films zijn er vanaf deze nieuw te huur op DVD.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

Stranded: I've Come from a Plane That Crashed on the Mountains (2007)


Het ongelooflijke overlevingsverhaal uit 1972 van het Uruguyaanse rugbyteam, dat zich na een vliegtuigcrash in de Andes ruim tien weken in leven wisten te houden op een vierduizend meter hoge gletsjer. 35 Jaar later is het verhaal nog altijd bekend. En niet alleen omdat zij mensenvlees aten. De regisseur reist met een aantal overlevenden (van de oorspronkelijke 45 passagiers komen zestien jongens levend thuis) naar de plek des onheil. Gezeten in de Valley of Tears vertellen de mannen hoe zij de eindeloze weken op de onbereikbare gletsjer doorkwamen met niet meer dan sigaretten, een radio en de beschutting van het wrak.
Bekijk de afbeelding

Year One (2009)


De film gaat over twee mannen die verzeilt raken in een bijbelse civilizatie.
Bekijk de afbeelding

The Sicilian Girl (2009)


Op een novembermorgen in 1991, benaderde de 17-jarige Rita, de Openbare Aanklager van Palermo, met de bedoeling om de dood van haar vader en haar broer als leden van de maffia te rechtvaardigen. Dit was de allereerste maal dat de dochter van een maffiafamilie openlijk rebelleert tegenover de traditioneel door mannen geleide organisatie. Vanaf die dag waren Rita's dagen geteld. Verworpen en bedreigd door haar vriend, haar geboortestad en zelfs door haar moeder, werd zij gedwongen om Sicilië te verlaten en te verhuizen naar Rome waar zij nu leeft onder een andere naam.
Bekijk de afbeelding

500 Days of Summer (2009)

Regie: Marc Webb

Tom kopieert wenskaarten voor zijn beroep en is een hopeloze romanticus. Hij is zeer aangeslagen wanneer zijn vriendin Summer de relatie verbreekt. Hij gaat terug naar de verschillende momenten, in de 500 dagen die ze samen waren, om erachter te komen waar het verkeerd is gegaan.
Bekijk de afbeelding

Papà di Giovanna, Il (2008)

Regie: Pupi Avati

Bologna, 1938. Michele Casali heeft een serieus probleem. Zijn enige dochter, Giovanna, heeft haar beste vriendin vermoord in een vlaag van jaloezie. Ze is nog adolescente dus wordt niet toerekeningsvatbaar verklaard en naar een psychiatrische instelling gestuurd. Gedurende die periode die ze in bijna volledige afzondering doorbrengt, is haar vader de enige die voor haar zorgt. Veel later, tijdens de winter van 1953 wanneer Bologna zich herstelt van de gruwel van de oorlog, gaat het veel beter met Giovanna en is zij nog steeds in gezelschap van haar bezorgde vader.
Bekijk de afbeelding

Southland Tales (2006)


In 2008 heerst er in Los Angeles een hittegolf van drie dagen, die uitmondt in een groot 4th of July feest. We volgen het leven van drie mensen. Als eerste is er Boxer Santaros, een acteur die voornamelijk bekend is uit actiefilms en last heeft van geheugenverlies. Ten tweede is er Krysta Now, een actrice uit pornofilms, die bezig is met haar eigen televisieshow. En als laatste is er Roland Taverner, een politieagent die nogal met zichzelf in de knoei zit.
Bekijk de afbeelding

Crossing Over (2009)


Dagelijks proberen talloze immmigranten de grens met Los Angeles over te steken, in de hoop daar een beter leven te vinden, maar zich niet bewust van de prijs die ze hiervoor moeten betalen. Hun tragische verhalen zijn telkens een test voor de menselijkheid van de immigratiepolitie. Crossing Over tast deze grenzen af en toont het verschil tussen de Amerikaanse Droom en de realiteit die de immigranten in het L.A. van de 21e eeuw aantreffen.
Bekijk de afbeelding

Shrink (2009)

Regie: Jonas Pate

Henry Carter (Kevin Spacey) is een celebrity psychiater met sterk uiteenlopende cliënten, van een onzekere jonge schrijver tot een agent met obsessieve dwangneurotische trekjes en een actrice met vage toekomstplannen. Zijn eigen leven verloopt ook niet helemaal op rolletjes. Hij neemt voor het eerst een pro deo project aan en besluit een getraumatiseerd tienermeisje te behandelen. Zij is niet de geijkte Hollywood Hills tiener, maar koestert wel een grote liefde voor de filmwereld, waar Henry juist zo moe van is.
Bekijk de afbeelding

Lover of Loser (2009)


Het zit de 15-jarige Eva (Gaite Jansen) niet mee. Met haar nieuwe stiefvader kan ze absoluut niet opschieten. Ze is bang dat hij haar wil misbruiken, maar haar moeder gelooft haar niet. Als bijverdienste ontwerpt ze T-shirts, die ze zaterdags in de printshop drukt. Op Mees (Martijn Lakemeier), de leuke jongen die daar werkt, is ze eigenlijk wel een beetje verliefd. Hij vindt haar ook erg aardig. Maar door een misverstand denkt ze dat hij al een vriendin heeft. Ze wil graag met iemand praten. Iemand die haar serieus neemt. Maar haar beste vriendin heeft daar nu geen tijd voor. Die heeft net een nieuwe vriend die haar helemaal opslokt. Als bij een optreden van een muziekband de vlotte knappe Ricardo aandacht aan haar besteedt, is ze al snel helemaal verloren. Hij pakt haar helemaal in met leuke kleren en wil haar zelfs voorstellen aan een bekende Parijse modeontwerper. Mees vindt het maar niets.
Bekijk de afbeelding

The Tournament (2009)

Regie: Scott Mann

Elke zeven jaar vindt er in een willekeurige stad 'The Tournament' plaats. Dit is een strijd tot de dood tussen de beste 30 huurmoordenaars ter wereld. De laatste persoon die overblijft krijgt een prijs van 10 miljoen dollar en de titel van 's werelds nummer 1. Dit gebeurt allemaal onder het toezicht van een select groepje miljardairs die gokken op een mogelijke uitkomst.
Bekijk de afbeelding

Mannen som elsket Yngve (2008)


Het is november 1989 en net als de wereld verandert ook Jarle Klepp, uit Stavanger. Hij speelt gitaar en zingt in een locale punkband, heeft een geweldige vriendin en een ontzettend toffe beste vriend. Maar dit verandert allemaal wanneer er een nieuwe jongen in de klas komt; Yngve. Jarle kan het niet helpen en is compleet door hem gefascineerd. Al snel staat zijn wereld op zijn kop.
Bekijk de afbeelding

Meisjes (2009)


Een vrouw van zeventig die in haar jeugd bij een muziekgroep heeft gezongen wil vandaag weer op het podium staan. Ze vraagt aan haar zoon, de ruige R&B muzikant Sid of hij met haar een bandje wil oprichten. Sid springt nog liever in de Schelde dan met zijn moeder op een podium te staan. Maar uit geldgebrek accepteert hij uiteindelijk toch om muziek te maken met zijn moeder en haar geschifte vriendinnen. Sid heeft wel één voorwaarde: het moet zijn muziek worden.
Bekijk de afbeelding

It Might Get Loud (2008)


Regisseur Davis Guggenheim onderzoekt de magie van de elektrische gitaar door drie virtuozen van verschillende generaties samen te brengen: Jimmy Page van Led Zeppelin, The Edge van U2 en Jack White van The White Stripes. 'It Might Get Loud' verweeft hun verhalen en laat zien hoe zij aan hun unieke geluid zijn gekomen.
Bekijk de afbeelding

Antarctica (2008)


Over twee dagen viert Omer zijn dertigste verjaardag. Hij heeft zichzelf echter nog niet gevonden. Hij besteedt zijn meeste tijd door veel boeken te lezen in de bibliotheek. Omer's irritante zus Shirley heeft ook haar problemen. Behalve dat ze Omer flink op zijn zenuwen werkt, zit ze in een problematische relatie. Wanneer het lijkt dat Omer het begint op te geven, ontmoet hij de journalist Ronen, die Omer's vlam weer weet op te wekken.
Bekijk de afbeelding

Another Perfect Stranger (2007)


Nikki's dochter Sarah is negentien en moet naar de universiteit. Ze heeft echter haar eigen spirituele twijfels. Haar moeder beweert dat ze tien jaar geleden voor een maaltijd samen zat met de Almachtige Vader. Meer en meer begint ze te denken dat haar moeder krankzinnig wordt, zeker als ze een mysterieuze reisgezel ontmoet die haar minachting voor de godsdienst deelt.



NieuwsFilm

meest populair