Bioscoop releases week 3

Welke films draaien er vanaf deze week allemaal nieuw in de bioscoop.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Teza (2008)


Na zijn studie Medicijnen in Duitsland keert Anberber terug naar Ethiopïe en treft zijn geboorteland aan in een staat van chaos. Zijn droom om de gezondheid van zijn landgenoten te verbeteren met zijn vergaarde kennis wordt bruut verstoord door een militaire junta die wetenschappers voor hun eigen politieke doeleinden gebruikt. Ook in zijn ouderlijk huis op het platteland ontkomt Anberber niet aan de gewelddadige sfeer in het land. Desondanks probeert hij een nieuw leven op te bouwen in zijn verscheurde thuisland.
Bekijk de afbeelding

Did You Hear About the Morgans? (2009)


In New York City, wordt een ongelukkig getrouwd koppel getuige van een moord. Ze zijn daarom noodgedwongen te verhuizen naar een klein dorpje in de cowboystad Wyoming. Hier moeten ze deel nemen aan een speciaal beschermingsprogramma van de overheid.
Bekijk de afbeelding

A Serious Man (2009)


Het leven van de joodse professor Larry Gopnik (Michael Stuhlbarg) valt in 1967 uit elkaar, omdat z'n vrouw van hem wil scheiden. Bovendien zit hij ook opgescheept met zijn sociaal gehandicapte broer, die weigert om het huis te verlaten. En als dat nog niet genoeg is, is hij het beu dat z'n kinderen zoveel geld uitgeven en zijn beeldschone buurvrouw steeds naakt ligt te zonnebaden.
Bekijk de afbeelding

Triangle (2009)


Een gezelschap maakt een exclusieve boottocht door de mysterieuze Bermuda Driehoek. Dankzij behoorlijk noodweer wordt hun jacht onbruikbaar en weten ze over te stappen naar een oceaanstomer. De klok blijkt daar stil te staan en Jess (Melissa George) heeft het vermoeden er ooit al eens eerder op te hebben gevaren. Een onbekend fenomeen lijkt hen te bespieden.
Bekijk de afbeelding

Millennium 2: De Vrouw Die Met Vuur Speelde (2009)


Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse. Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die voor Millennium werkten aan een publicatie over mensensmokkel, en Nils Bjurman, de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth. Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar. Blomkvist, overtuigd van Lisbeths onschuld, gaat langzamerhand een verband zien tussen de drievoudige moord en het artikel in wording over vrouwenhandel. Dan wordt een vriendin van Lisbeth ontvoerd door een motorbende. Salander laat het aankomen op een bloedige confrontatie met de onzichtbare bendeleider, Zala.
Bekijk de afbeelding

Double Take (2009)


Johan Grimonprez' nieuwste film "Double Take" is een vrije adaptatie van een kortverhaal van de Argentijnse auteur Jorge Luis Borges met in de hoofdrol de professionele Hitchcock lookalike Ron Burrage. Tegelijk is het een filmische meditatie over de rol van de media in de cultuur van wantrouwen en angst die vandaag onze wereld bepaalt. "Double Take" verkent de ideologie en politiek van de angst van de afgelopen vijftig jaar, van de koude oorlog tot de "War on Terror" en van "The Birds" tot "Independence Day." Terwijl de film de ideologische macht van de cinema en de televisie blootlegt, ontwikkelt zich voor de toeschouwer een tweede verhaallijn waarin Alfred Hitchcock zijn dubbelganger achtervolgt in een zelfberaamd moordcomplot.



NieuwsFilm

meest populair