Humor

Stanley Kubrick filmde de valse maanlanding

Ontdek de verborgen hints in The Shining!

door Jeffrey op 23.01.2010 om 19:45 in Humor
Over de maanlanding bestaan veel complottheorieën, maar op Discovery News is nu wel een erg bizarre variant opgedoken. Volgens complottheoreticus Jay Weidner heeft de Amerikaanse regering eind de jaren zestig regisseur Stanley Kubrick ingehuurd om de valse maanlanding te filmen tijdens de opnames van 2001: A Space Odyssey. Om zijn leven en dat van zijn vrouw te beschermen zou Kubrick in 1980 The Shining gemaakt hebben als een soort bedekte bekentenis van zijn betrokkenheid in het geheime project.

Zo zou kamer 237 in The Shining verwijzen naar de gemiddelde afstand tussen de aarde en de maan (237.000 mijl), zouden de beren in de film symbool staan voor de Sovjetdreiging, en zou het eerste woord uit het bekende zinnetje "All work and no play makes Jack a dull boy" moeten gelezen worden als A11 of Apollo 11.

De volledige complottheorie kan je nalezen op Jay Weidners website onder Secrets of the Shining.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

wallace

Avatar

Haha, best grappig al die weetjes.

TurboTurbo

Avatar

Haha wie weet! Door zulke feitjes ga je juist extra denken of het wel allemaal echt is geweest.. Des al niet te min leuk om te lezen!

michael1974

Avatar

Zo m`n eerste reactie ooit hier : Dit verhaaltje hoort in `n roddelblad !!!
Wat `n bullshit verhaal !!!
Kubrick kan het niet meer bevestigen dacht ik ?

Michael

ThomasG

Avatar

De russen hebben er destijds zo zwaar met hun (spionage)neus opgezeten, als die erachter waren gekomen dat 'r ook maar iets fake was had je het de volgende dag geweten...Om zo'n conspiracy optezetten en jaren in stand te houden, was je goedkoper uit als je gewoon echt een stel knakkers richting de maan had geknalt..en toch is het heerlijk om dit soort dingen te lezen hehe

Spijker2

Avatar

Tsja een beetje complottheorie kan leuk zijn inderdaad maar dit is zo verschrikkelijk ver gezocht dat ik niet snap dat dit verhaal nog zo vaak de kop opsteekt... Ik geloof dat ooit eens is bewezen dat 99,99% of zoiets van alle complottheorieën op waarheid berust. De rest is BS ;)

Spijker2

Avatar

Kon hem niet meer aanpassen maar ik bedoel het natuurlijk andersom O+

NieuwsFilm

meest populair