DVD releases week 10

Het wekelijkse overzicht met alle nieuwe DVD releases.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD.

Bekijk de afbeelding

The Damned United (2009)

Regie: Tom Hooper

Voor zijn successen met Nottingham Forest, waarmee hij in 1979 en 1980 de Europacup I won, beleefde Brian Clough (Michael Sheen) een lastige periode van 44 dagen bij Leeds United, die hem aanstellen als nieuwe manager. Clough veracht Leeds United, al haar spelers en voormalig clubmanager Don Revie. De club weet bijna geen wedstrijden te winnen en Clough staat op het punt om ontslagen te worden...
Bekijk de afbeelding

Moon (2009)


Astronaut Sam Bell woont al bijna drie jaar op de maan in opdracht van Lunar Industries. Hij leeft daar een eenzaam bestaan en door een defecte satelliet heeft hij amper contact met zijn vrouw Tess en driejarige dochter Eve. Zijn enige maatje aan boord is Gerty: een robot. Onverwacht krijgt Sam gezondheidsproblemen en gaat hallucineren waardoor hij een bijna-fataal ongeluk krijgt. Als hij terug is op zijn basisstation, ontmoet hij zijn jongere en gewelddadigere 'ik'. Deze tweede Sam beweert dat hij daar is om hetzelfde driejarige contract uit te dienen. Dan begint de strijd van de 'echte' Sam om zo snel mogelijk uit te vinden wat er verkeerd is gegaan en hoe hij op een veilige manier terugkomt naar huis.
Bekijk de afbeelding

My Sister's Keeper (2009)


Anna is niet ziek, maar dat zou maar zo kunnen. Als ze dertien jaar is, heeft ze ontelbaar veel operaties, transfusies, en injecties ondergaan om haar zus Kate te helpen om tegen leukemie te vechten. Anna was geboren als donor voor haar zus. Haar ouders zeggen dat ze daardoor juist nog meer van haar houden. Maar nu ze ouder begint te worden, kan ze niet stoppen te verzinnen hoe haar leven als een normaal mens zou zijn, zonder altijd vast te zitten aan haar zus. Dat is waarom ze een beslissing neemt die, op welke leeftijd dan ook, een veel te zware last is: ze klaagt haar ouders aan over de rechten van haar eigen lichaam.
Bekijk de afbeelding

The Time Traveler's Wife (2009)


'The Time Traveler's Wife' is gebaseerd op de bestseller over een liefde die de grenzen van tijd overstijgt. Clare is al haar hele leven verliefd op Henry . Ze gelooft dat hun liefde is voorbestemd, hoewel ze nooit weet wanneer ze zullen worden gescheiden: Henry is namelijk een tijdreiziger, vervloekt met een zeldzame genetische afwijking die hem dwingt zijn leven in tijdfragmenten te leven. Hij wordt door de jaren heen en weer geslingerd zonder daar enige controle over te hebben. Ondanks het feit dat Henry's reizen hen zonder enige waarschuwing uit elkaar drijven en ze nooit weten wanneer ze elkaar zullen weerzien, probeert Clare wanhopig een leven samen met haar ware liefde op te bouwen.
Bekijk de afbeelding

Surrogates (2009)


In de futuristische plaatjesroman Surrogates wordt er alleen nog gecommuniceerd via robots. Het personage Agent Greer (Willis) is genoodzaakt om een onderzoek in te stellen naar enkele moorden op deze robots en besluit in levende lijve de wereld van de robots te ontdekken.
Bekijk de afbeelding

Saw VI (2009)


Agent Peter Strahm is dood, en detective Hoffman wordt naar voren geschoven als de onbetwiste opvolger van Jigsaw's erfenis aan gruwelijkheden, waaronder weer een van te voren opgezet plan waarin gevangenen zich moeten bewijzen tegenover de zonden die ze zijn begaan. Wanneer de FBI bijna op het punt staat om Hoffman te arresteren, zet hij een nieuw spel in werking, met daarin de laatste wensen van Jigsaw die ter uitvoering moeten worden gebracht.
Bekijk de afbeelding

Zombieland (2009)


Columbus en Tallahassee hebben een manier gevonden om te ontsnappen aan de zombies die de wereld overnemen. Columbus is een bangerik, maar wanneer je bang bent om opgegeten te worden kan angst je in leven houden. Tallahassee is een stoere bad-ass zombie-killer met een passie voor wapens. Zijn doel is om de laatste Twinkie op aarde te bemachtigen. Ze vormen een groep met Wichita en Little Rock, die ook bijzondere manieren hebben gevonden om te ontsnappen aan de zombies. Nu moeten ze uitzoeken wat erger is, afhankelijk zijn van elkaar, of gevoerd worden aan de zombies.
Bekijk de afbeelding

De helaasheid der dingen (2009)


De jonge Gunther Strobbe groeit op in een marginale familie die leeft volgens het motto 'God schiep de dag en wij nietsnutten slepen er ons doorheen'. Aan die routine van alcohol, rokkenjagen en nietsdoen komt plots een eind als Gunther door een sociaal werkster van zijn familie wordt gescheiden en in een pleeggezin wordt geplaatst. Vijftien jaar later dreigt Gunther vader te worden van een ongewenst kind. Gaat hij hetzelfde lot als zijn vader tegemoet? Of kan hij wel ontsnappen aan de helaasheid der dingen?
Bekijk de afbeelding

Ninja (2009)


Een westerling genaamd Casey, die Ninjutsu in Japan studeert, wordt gevraagd terug te keren naar New York om de legendarische Yoroi Bitsu, een gepantserde kist waarin de wapens van de laatste Koga ninja zitten, te beschermen.



NieuwsFilm

meest populair