Bioscoop releases week 10

Zit hier de 'Avatar killer' tussen?

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Alice in Wonderland (2010)

Regie: Tim Burton

Alice is nu zeventien jaar oud. Als ze plotseling een aanzoek krijgt op een feestje in een Victoriaans landhuis, voor de ogen van honderden verwaande society-types, vlucht ze weg. Ze volgt een wit konijn, valt in zijn hol en komt na tien jaar afwezigheid weer terecht in Wonderland. Ze herinnert zich echter niets meer van haar laatste bezoek.
Bekijk de afbeelding

The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans (2009)


Een voormalige corrupte agent uit New York heeft zijn leven verbeterd. Hij komt echter in aanraking met een verkrachtingszaak van een non en hij moet de moorden van vijf illegalen oplossen.
Bekijk de afbeelding

Dear John (2010)


John Tyree wordt tijdens zijn verlof van het leger verliefd op de studente Savannah Lynn Curtis (gespeeld door Amanda Seyfried). De twee geliefden hebben een mooie tijd en als John weer uitgezonden wordt, vraagt hij Savannah met hem te trouwen als hij terugkomt. Echnter de lange afstand tussen beide, lijkt voor meer problemen te zorgen dan verwacht.
Bekijk de afbeelding

Zwart water (2010)


In Zwart Water ontdekt de negenjarige Lisa dat er een eng kind verstopt zit in de kelder van het oude huis waar ze pas net woont. Ze blijkt Karen te heten en beweert dat ze de dode tweelingzus van haar moeder is. Al snel krijgen de ouders van Lisa in de gaten dat ze tegen Karen praat en proberen haar ervan te overtuigen dat ze niet bestaat. Maar na een paar onverklaarbare ongelukken krijgt vader Paul toch het idee dat zijn vrouw iets probeert te verbergen. Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt een gruwelijk geheim dat grote gevolgen heeft voor zijn hele familie.
Bekijk de afbeelding

Lourdes (2009)


De 32-jarige Christine zit al bijna haar hele leven in een rolstoel. Om uit haar isolement te komen maakt ze, hoewel ze niet bijzonder vroom is, een pelgrimstocht naar Lourdes. Zoals zovele chronisch zieken en gehandicapten gaat ze op bedevaart, maar als Christine op een ochtend ook echt door een wonder lijkt te zijn genezen, ontstaat afgunst in de groep.
Bekijk de afbeelding

Great Kills Road (2009)


Maas de Boer draagt zijn gehandicapt zoontje uit het riet, legt hem thuis op bed en laat hem achter met een stapeltje geld en een simpel briefje dat zegt: zorg goed voor hem. Wat volgt is een ogenschijnlijk hopeloze zoektocht in het grote New York naar de moeder van het kind, zijn ex-vrouw die hem jaren daarvoor heeft verlaten. Hij draagt een groot geheim met zich mee en moet het met haar delen, maar vindt maar eens iemand in een miljoenenstad, als je eigenlijk niets meer van haar weet.
Bekijk de afbeelding

Videocracy (2009)


In Italië is er één man die het TV-beeld inmiddels al dertig jaar domineert, eerst als televisiemagnaat en vervolgens als de president. Silvio Berlusconi heeft als geen ander de content van de commerciële televisie in Italië beïnvloedt en zo de media en politiek volledig naar zijn eigen hand weten te zetten. Aangezien 80 procent van de Italiaanse bevolking de televisie als primaire informatiebron gebruikt, is dit een perfect systeem van entertainment en politiek gebleken om zijn boodschap bij het grote publiek te krijgen.



NieuwsFilm

meest populair