The Monster Squad in de remake-machine

Ook deze film ontsnapt niet aan de klauwen van Michael Bays recycle-bedrijf Platinum Dunes...

Fred Dekkers film The Monster Squad (1987), geschreven door hemzelf en Shane Black, krijgt een remake. Ongeveer twee jaar geleden zei Rob Cohen, producer van het origineel, dat de rechten van de film weer in het bezit waren van Paramount en dat hij met de studio aan het onderhandelen was over een nieuwe versie. Tot het moment van nu hoorden we helemaal niks meer hierover, maar nu bericht Deadline dat Cohen toch een geïnteresseerde studio heeft gevonden voor de remake: Michael Bays Platinum Dunes.

Het project heeft nog geen schrijver, maar producers Michael Bay, Brad Fuller, Andrew Form en Rob Cohen hebben wel al gesprekken met verschillende kandidaten. Cohen (regisseur van o.a. The Fast and the Furious) zei in 2008 dat hij de film zelf niet zou willen regisseren, maar Deadline beweert nu dat hij dit juist wel wil. Dekker, regisseur van het origineel, komt niet in aanmerking voor de remake; hij maakte naast The Monster Squad slechts twee films (zijn laatste film, Robocop 3, dateert alweer van 1993).

The Monster Squad heeft een vrij eenvoudig concept: een groep vrienden komt tegenover een zooitje klassieke Universal monsters te staan. Het gaat hier om Dracula, Frankensteins monster, de Wolf Man, de Mummy en de Creature from the Black Lagoon, die allen weer tot leven komen en op komische wijze weer afgemaakt worden.

Hieronder de trailer van het origineel:


NieuwsFilm

meest populair