Godzilla terug op het witte doek

Hollywood komt met een zeer origineel concept!

Qua nieuwe ideeën voor films lijkt het niet heel goed te gaan in Hollywood. Vandaag kunnen we bijvoorbeeld bevestigen dat er een nieuwe Godzilla-film komt. Dat is natuurlijk nog nooit eerder gedaan… Het begon al in 1954, met het Japanse origineel. In 1956 aasde men in Amerika al op het concept, en kwam de eerste Amerikaanse Godzilla-film uit. Zo heeft men zowel in Japan als in Amerika en andere delen van de wereld nog eens 31 andere Godzilla films gemaakt. Hieronder hoorden onder andere tekenfilms bij, maar ook “serieuze” live-action films.

Een van de laatste Godzilla-films in de serie werd in 1998 gemaakt door Roland Emmerich, de regisseur die er ondertussen zijn vak van heeft gemaakt om de wereld te vernietigen op al dan niet creatieve wijze.

Legendary Pictures gaat in ieder geval nog eens een poging wagen. Ze zullen de film co-financieren, samen met Warner Bros. en de film wordt in Japan uitgebracht door dezelfde studio die verantwoordelijk was voor het origineel uit 1954, namelijk de Toho Film Company. De film, waar verder nog niets over bekend is, moet rond 2012 uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair