Nederlandse film over stierenvechten in première

Het is de op 1 na duurste film ooit door een Nederlandse regisseur gemaakt.

De Engelstalige speelfilm Manolete van de Nederlandse regisseur Menno Meyjes is na vier jaar eindelijk in de bioscoop te zien. De film vertelt over de beroemde Spaanse stierenvechter Manuel Rodrigues Sánchez en gaat donderdag draaien in Frankrijk. Daarna volgt Spanje in mei maar een Nederlandse releasedatum is nog onbekend. Het Comité Anti Stierenvechten heeft eerder al acties aangekondigd als Manolete in Nederland in première gaat.

In Manolete worden rollen vertolkt door o.a Oscarwinnaars Adrien Brody en Penélope Cruz. Door financiële problemen heeft het jaren geduurd voordat de film kon worden uitgebracht (de opnames waren al in 2006).

De Nederlandse regisseur Menno Meyjes heeft meer dan twintig jaar aan het 21 miljoen euro kostende project gewerkt. Het is na de Amerikaanse films die Paul Verhoeven maakte het duurste project dat een Nederlandse regisseur ooit heeft gemaakt. Meyjes maakte in de jaren tachtig in Hollywood naam als scenarist van onder meer Indiana Jones and the Last Crusade en The Color Purple. Voor die laatste werd hij genomineerd voor een Oscar.



NieuwsFilm

meest populair