Rondleiding door Zweinstein

Alleen dan niet de filmset, maar de pretpark attractie!

Het einde van Harry Potter is nog niet in zicht, als het aan schrijfster J.K. Rowling ligt. Ze acht het goed mogelijk om over een jaar of tien nog een boek te schrijven over de tovenaarsleerling. Wat Universal Studios betreft, is dat einde ook nog lang niet in zicht. Vorige maand maakte het bedrijf namelijk al enkele details bekend omtrent een nieuwe pretparkrit, onder de pakkende naam “The Wizarding World of Harry Potter: Harry Potter and the Forbidden Journey”.

De attractie werd als volgt beschreven. “A revolutionary, 360-degree theme park experience and first-ever combination of live-action, advanced robotic technology and innovative filmmaking.” We’ve been interested since that announcement to finally see what this attraction might look like. The answer - it looks almost exactly like the film.

Vandaag gaf men een videotour in de attractie. Die wordt gegeven door Mark Woodbury, president van Universal creative. De video biedt onder andere een blik op de Portrettengalerij, waarin onder andere schilderijen van de vier stichters van Zweinstein hangen: Goderic Griffoender, Helga Huffelpuf, Rowena Ravenklauw en Zalazar Zwadderich. Het is voor het eerst dat we de vier stichters zien, in de tot nu toe zes verschenen films, is geen van de stichters te zien. Verder worden we rondgeleid in het kantoor van Perkamentus en werpen we een blik op het klaslokaal waarin Verweer tegen de Zwarte Kunsten wordt gegeven. Hieronder de video.


De attractie opent zijn deuren op 18 juni 2010, maar helaas niet in de buurt. Om er een ritje in te maken zul je eerst naar Florida moeten…



NieuwsFilm

meest populair