Blu-ray

Blu-Ray Review: Zombieland

Succesvolste Zombiefilm aller tijden.

door Bram de Groot op 18.04.2010 om 18:57 in Blu-ray


Regie: Ruben Fleischer | Cast: Woody Harrelson (Tallahassee), Jesse Eisenberg (Columbus), Emma Stone (Wichita), Abigail Breslin (Little Rock), Bill Murray (Bill Murray) e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2009 | Retail release: 25 maart 2010 | EAN: 8712609592436

Afgelopen jaar was Zombieland een verfrissende komedie in het uitgemolken genre zombiefilms. De prima cast, een flinke vaart, de nodige droge humor en uiteraard de "rules" gedurende film zijn de succesfactoren. De film van de onbekende regisseur Ruben Fleischer werd door de filmcritici erg goed ontvangen en in de bioscoop draaide de film wereldwijd hoogstwaarschijnlijk ver boven verwachting, aangezien Zombieland uitgroeide tot de succesvolste zombiefilm aller tijden. De horrorkomedie ging voorbij aan de Dawn of the Dead remake uit 2004. Het is daarom ook niet geheel verrassend dat er een sequel staat gepland voor 2011. Sinds kort is Zombieland verkrijgbaar op Blu-Ray.

In Zombieland Columbus en Tallahassee hebben een manier gevonden om te ontsnappen aan de zombies die de wereld overnemen. Columbus is een bangerik, maar wanneer je bang bent om opgegeten te worden kan angst je in leven houden. Tallahassee is een stoere bad-ass zombie-killer met een passie voor wapens. Zijn doel is om de laatste Twinkie op aarde te bemachtigen. Ze vormen een groep met Wichita en Little Rock, die ook bijzondere manieren hebben gevonden om te ontsnappen aan de zombies. Nu moeten ze uitzoeken wat erger is, afhankelijk zijn van elkaar, of gevoerd worden aan de zombies.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van Zombieland of klik verder naar de HD varianten:

WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Zombieland 89%. De IMDb noteert een 7.8 (bij 68 duizend stemmen). De bezoekers van FilmTotaal geven gezamenlijk een 7,8. De horrorkomedie is niet gerecenseerd op FilmTotaal.
Een reactie van FT bezoeker Nicos88: Erg genoten van deze film. Enigszins voorspelbaar, maar door het verhaal, de setting, de grappen en de cast zeer goed te doen.
Het productiebudget van Zombieland bedroeg $23,6 miljoen. In het openingsweekend in de States haalde de komedie ruim $24,7 miljoen op. De teller stopte uiteindelijk op $75,6 miljoen. Wereldwijd werd er $102,3 miljoen verdiend. De opbrengsten in Nederland zijn onbekend.

DE BLU-RAY DISK
We bekijken de single disc Blu-Ray. Het recensie-exemplaar dat bekeken is, werd aangeleverd in een basic Blu-Ray keepcase. Het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting):DE EXTRA'S
Op de Blu-Ray van Zombieland staan naast movieIQ en de volgende extra's:

Beyond The Graveyard Picture-in-Picture track * * * *
Tijdens het bekijken van de film verschijnen er kleine schermpjes onderin beeld waar meer details worden gegeven over de desbetreffende scene. Erg leuk gedaan en dit soort videocommentaar tracks doen wat rommelig aan maar geven vaak interessante informatie over de film. Een uitstekende aanvulling op de extra's en het audiocommentaar.

Commentary with actors Woody Harrelson & Jesse Eisenberg, director Ruben Fleischer, wirters Rhett Reese and Paul Wernick * * *
De audiocommentaar zit vol met de betrokken personages. Dit maakt het op zich best aardig omdat er dialoog ontstaat. Grappig is dat ze veel met elkaar moeten lachen. Een van de betere audiotracks.

In Search op Zombieland * * * *
Goed in elkaar gezette "making of" docu van Zombieland. De schrijvers, producenten en de cast komen aan het woord tijdens verschillende onderwerpen zoals het script, de cast en de uiteraard de uiteindelijk film. De docu zit vol allerlei achter de schermen beelden van verschillende takes. Opvallend is de saaie, bijna zeurderige stem van Woody Harrelson. Dit terwijl hij in zijn films vaak juist energierijk overkomt. Wat juist weer heel leuk is, is dat er ook totaal onverklaarbare interviews zijn met de zombies.

Zombieland is your land * * *
Docu van 12 minuten waar ingegaan wordt op de sets, locaties en de accessoires in de film. Zo zien we bijvoorbeeld de supermarkt en het pretpark voorbijkomen. Aardig.

Deleted Scenes * *
Zeven verwijderde scènes uit de film. Op zich niet zo spectaculair, aangezien het met name scènes zijn met dialoog. Er is geen audiocommentaar van bijvoorbeeld de regisseur. Niet heel spectaculair.

Visual Effects Progression Scenes * * * *
Vier korte filmpjes over de special effects in Zombieland. Erg leuk gedaan, want de special effects worden direct of met stapjes verwerkt in de definitieve scene.

Theatrical Promo Trailers * * *
Vijf korte promo's over de "rules" van zombieland, waar vragen worden beantwoord van "fans" met de hoofdrolspelers Woody Harrelson en Jesse Eisenberg.

Trailer
De trailers van de films The Bookdock Saints II, 2012, Zombieland en Year One.

BEELD EN GELUID
Getest op Beeld via de Panasonic plasma TH-42PZ80E, Blu-Ray via de Sony PlayStation 3, geluid via Harman Kardon HS 200.

Beeld: Het beeld van de Blu-Ray uitgave van Zombieland komt volgens de hoes in 1080p (2.40.1). Het beeld ziet er prima uit: scherp, kleurvol en weinig tot geen grain. Het is een beeldkwaliteit die we graag zien! Een 9,5.

Geluid: Er zijn een Engelse en een Franse 5.1 DTS-HD geluidstrack meegeleverd. Uiteraard klinkt het geluid van de film prima. Soms klikt de dialoog soms wat ondergeschikt aan de muziek tijdens de actiescènes. Al valt dit niet altijd erg op. Een 9.

Ondertitels: De ondertitels bij de film zijn in het Engels, Arabisch, Nederlands, Deens, Fins, Hindi, Noors, Zweeds en Frans.

CONCLUSIE
De zombiehorror Zombieland was afgelopen jaar een frisse film die boven de vele andere komedies uitstak. De rollen van Harrelson en de groeiende ster Eisenberg zijn erg vermakelijk. Ook is het eindelijk eens een afwijkende zombiefilm die zich weet te onderscheiden van de vele overeenkomstige films die in het genre uitkomen.
De Blu-Ray uitgave is voor een moderne film simpelweg prima. Beeld en geluid zijn van de juiste kwaliteit. De extra's zijn goed verzorgd, maar niet allemaal overtuigend. Gewoon een heerlijke komedie om zo nu en dan uit de kast te trekken.

FT cijfer
7,8
Beeld
9,5
Geluid
9
Extra's
6
Verpakking
6
Eindcijfer
7,6

Hieronder even een heerlijke afsluiter:


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze Blu-Ray versie is er ook een 1 disc DVD versie verschenen, o.a. bij de FilmTotaal DVD shop.


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal


Met dank aan de uitgever Sony Pictures voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

TwilekPimp

Avatar

Inderdaad een goede film! Ik vond em ook erg leuk! Weten jullie wat voor soort genre je deze films kan noemen? Denk dat Fido, Shaun of the Dead er ook in passen Smiley face

Glue

Avatar

Heeft deze film hier eigenlijk wel gedraaid?

Sjaak_Polak

Avatar

''Een van de betere audiotracks.'''
Waarom dan 3 sterren? Dan klopt die conclusie toch niet.

Thiver

Avatar

Glue "heeft deze film hier eigenlijk wel gedraaid?"

In antwoord op die vraag en op de zin "De opbrengsten in Nederland zijn onbekend," in het artikel zeg ik: nee. Er was een geplande releasedatum voor Nederland maar uiteindelijk is daarvan afgezien omdat eerdere zombiefilms het in dit land niet erg goed deden. Onvoorstelbaar jammer als je het mij vraagt want ik heb mij (in een Amerikaanse bioscoop) rotgelachen om deze film en vind dat hij het zombiegenre op vele vlakken overstijgt en vooral een adrenalinevolle actiecomedy genoemd mag worden in plaats van een horrorfilm.

Baron Von Marlon

Avatar

Ik vond het een matige tot zwakke film.
Hij begint sterk, maar gaat steeds meer bergaf.
Het verhaal wordt snel vervelend en repetitief.
Er zaten wel enkele goede en vernieuwende stukken in, maar al bij al vind ik deze film overgewaardeerd.
Geef mij dan maar Dead Snow.

benjamin

Avatar

TwilekPimp "Inderdaad een goede film! Ik vond em ook erg leuk! Weten jullie wat voor soort genre je deze films kan noemen? Denk dat Fido, Shaun of the Dead er ook in passen Smiley face"


Een mix tussen komedie en horror: de sterkte is juist dat ze niet perfect onder één genre vallen.

Rorschach

Avatar

Deze film was het toch niet helemaal voor mij. Het is niet dat de combinatie van humor en zombies mij tegenstaat, want ik heb me heel erg vermaakt met Shaun of the Dead, maar misschien dat de humor me hier te Amerikaans was? Ook het schrappen van zijn "Don't be a hero" rule past natuurlijk ook precies in the American way. Ik baalde er iig echt van, want na alle lovende kritieken had ik me er echt op verheugd.

marcjeb

Avatar

Baron Von Marlon "Ik vond het een matige tot zwakke film.
Hij begint sterk, maar gaat steeds meer bergaf.
Het verhaal wordt snel vervelend en repetitief.
Er zaten wel enkele goede en vernieuwende stukken in, maar al bij al vind ik deze film overgewaardeerd.
Geef mij dan maar Dead Snow."


LOL dead snow is enkel nazi zombies killen in het sneeuw.
Zombieland is zoveel vetter !!

nieuwslaatste nieuws

meest populair