Blu-ray

Blu-Ray Review: The Boondock Saints II: All Saints Day

Gebroeders MacManus weer uit op wraak!

door Bram de Groot op 28.04.2010 om 12:23 in Blu-ray


Regie: Troy Duffy | Cast: Sean Patrick Flanery (Connor), Norman Reedus (Murphy), Billy Connolly (Poppa) e.a. | Speelduur:[/b] 118 minuten | Jaar: 2009 | Retail release: 21 april 2010 | EAN: 8712609663099

In 1999 verscheen er met The Boondock Saints een verrassende misdaadfilm over de wraak van twee broers op de criminaliteit. Ondanks dat de film negatieve kritieken kreeg (20% op Rotten Tomatoes), groeide de film van debuterend regisseur Troy Duffy al snel uit tot een culthit. In enkele jaren verdiende het aan de Dvd verkopen ruim $50 miljoen. Een vervolg kon niet daarom niet uitblijven. Na zo'n 10 jaar wachten verscheen de sequel verleden jaar in de bioscoop, met als titel The Boondock Saints II: All Saints Day en een grotendeels dezelfde cast. Ook dit deel werd matig ontvangen door de critici en wederom vielen de Box Office resultaten tegen. Toch lijken de fans tevreden, aangezien de toonaangevende Rotten Tomatoes community 69% geeft aan de film. All Saints Day draaide niet in Nederland in de bioscoop. Sinds kort zijn zowel The Boondock Saints als The Boondock Saints II: All Saints Day op Blu-Ray te krijgen.

In The Boondock Saints hebben de broertjes Connor en Murphy McManus genoeg van de vele criminaliteit. Na een uit de hand gelopen vechtpartij, nemen ze samen met hun vriend Rocco het recht in eigen hand. Systematisch beginnen ze de grootste gangsters af te slachten. FBI agent Paul Smecker raakt de mannen op het spoor. In The Boondock Saints II: All Saints Day volgen we wederom de MacManus broers. De broers hebben zich goed verborgen gehouden in de stille dorpen van Ierland. Wanneer ze er echter achter komen dat hun priester is vermoord door de maffia in Boston, komen de twee terug om wraak te nemen en de dood van hun priester te wreken.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van The Boondock Saints II of klik verder naar de HD varianten:

WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt The Boondock Saints II slechts 21% (RT top critics: 12% en RT community: 69%). De IMDb noteert een 6.6 (bij 12,5 duizend stemmen). De bezoekers van FilmTotaal geven gezamenlijk een 6. Op FilmTotaal is de film niet gerecenseerd.
Een reactie van FT bezoeker MvH: hmm, leuke film maar niet zo goed als de eerste. Humor was een stuk minder te vinden in deze film, maar de actie maakte een hoop goed. Ook vond ik de broers in deze film een beetje als amateurs overkomen, waardoor het verhaal zijn stoere kant verloor.
Het productiebudget van The Boondock Saints II bedroeg zo'n $8 miljoen. In het openingsweekend in de States haalde de film een prima $546,687 op in slechts 68 theaters. De teller stopte uiteindelijk op ruim $10 miljoen. Wereldwijd werd daar weinig aan toegevoegd.

DE BLU-RAY DISK
Aangezien The Boondock Saints II een complete nieuwe release is, bekijken we deze Blu-Ray disc nader. Het recensie-exemplaar dat bekeken is, werd aangeleverd in een basic Blu-Ray keepcase. Het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting):


Op bovenstaande foto zie je links de Blu-Ray van

DE EXTRA'S
Naast MovieIQ en BD-Live toegang heeft de Blu-Ray van The Boondock Saints II: All Saints Day de volgende extra's aan boord.

Commentary With Writer/Director Tory Duffy, Sean Patrick Flanery, Norman Reedus and Billy Connolly * *
Een enorm heftig gesprek tussen de regisseur en de cast, gedurende de film. Veel grappen en grollen, veel "inside information" en veel, heel veel gepraat. De fan van de film moet de moeite nemen de gehele track door te nemen.

Commentary With Writer/Director Troy Duffy and Willem Dafoe * *
Een tweede, wat serieuzer audiocommentaar. Een groot gedeelte van de track is alleen Troy Duffy aan het woord. Later wordt hij bijgestaan door Willem Dafoe, die in het eerste deel een belangrijke rol had. Wederom iets voor een fan.

Deleted Scenes * *
Twee korte deleted scenes. Niet zo spannend, gewoon even kijken en weer vergeten.

Unprecedented Access: Behind the Scenes * * * *
Ruim 25 minuten een blik achter de achter de schermen. De docu volgt de opnamedagen. Leuk, snel en veel actie in beeld. Ook zien we regisseur Troy Duffy aan het werk. Aparte, maar ook gedreven kerel. De 25 minuten voelt wat lang en het had soms wat korter gemogen, maar het blijkt wel de meest informatieve extra op de disc.

Billy Connolly and Troy Duffy: Unedited * *
Een discussie tussen oudgediende Billy Connolly en regisseur Troy Duffy over het verleden en heden. Allemaal niet echt spannend.

The Cast Confesses: Secrets from the set * * *
De MacManus broertjes zitten onder de plakplaatjes en deze worden in deze docu even beter bekeken. Ook wordt er ingegaan om de gezellige sfeer tijdens de opnames. Alle belangrijke acteurs komen aan de beurt en doen hun verhaal over de film, de sfeer tijdens de opnames en hun eigen rol.

Inside The Vault: The Weapons * * * * *
Wapens zijn overduidelijk aanwezig in deze film. In deze docu zien we ze zo'n beetje allemaal voorbij komen. Er is zelfs een kleine 10 minuten nodig om alle varianten te laten zien. Allemaal erg leuk en het arsenaal is erg indrukwekkend.

The Boondock Saints hit Comic-Con * *
Bijna een uur lang volgen we de crew tijdens de jaarlijkse Comic-Con. Ze maken lol, ouwehoeren heen en weer en delen handtekeningen uit. Voor het grootste gedeelte zie je de Comic-Con interviewronde over de film, waar ook Ron Jeremy aanschuift. Voor als je een uurtje over hebt...

Trailers
Trailers van Zombieland, 2012 en The Stepfather. Commerciële boodschap.

BEELD EN GELUID
Getest op Beeld via de Panasonic plasma TH-42PZ80E, Blu-Ray via de Sony PlayStation 3, geluid via Harman Kardon HS 200.

Beeld: Het beeld van de Blu-Ray uitgave van The Boondock Saints II komt volgens de hoes in 1080p HD 2.35 : 1. Veel van de scènes zien er simpelweg prima uit. Het valt op dat de scherpte soms wil ontbreken. Of dit aan de cameraopnames ligt (of het productiebudget), is de vraag. Dat het jammer is, staat echter voorop. De ruim aanwezige kleuren zijn van goede kwaliteit en er is weinig tot geen grain te ontdekken. Altijd fijn. Dit mag uiteraard verwacht worden van een moderne uitgave. Een 8,5.

Geluid: Er worden een Engelse, Duitse en Italiaanse 5.1 DTS-HD geluidstrack meegeleverd. Het geluid is van prima kwaliteit. De kogels vliegen je om de oren, zelf met een 2.0 set. Een 9,5.

Ondertitels: De ondertitels bij de film zijn in het Nederlands, Engels, Duits, Italiaans, Deens, Fins, Hindi, Noors, Zweeds en Turks.

CONCLUSIE
De meningen zijn wederom verdeeld over deze Boondock sequel. De fans kunnen dit tweede deel hoogstwaarschijnlijk waarderen, al krijgen ze niet een daadwerkelijke 100% geslaagd vervolg te zien. Dit neemt overigens niet weg dat regisseur Troy Duffy bezig is met een derde deel, The Boondock Saints III: Saints Preserve Us. Of deze in 2019 moet uitkomen, is nog onduidelijk...
De Blu-Ray van de film voldoet aan de juiste eigenschappen. Een prima beeld- en geluidskwaliteit en een flinke reeks aan extra's. Dit laatste valt echter flink tegen, aangezien er niet echt een extra bovenuit springt. Op een gegeven moment lijken de extra's zelf erg veel op elkaar. Jammer. Voor de fan van heet eerste deel is deze schijf een must in de collectie.

FT cijfer
6
Beeld
8,5
Geluid
9,5
Extra's
5
Verpakking
6
Eindcijfer
7


VERKRIJGBAARHEID
Naast de Blu-Ray versies van de twee Boondock films zijn er ook een 1 disc DVD versies verkrijgbaar, o.a. bij de FilmTotaal DVD shop.


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal


Met dank aan de uitgever Sony Pictures en E1 Entertainment voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Wat een draak van een film is dit zeg, terwijl het 1e deel goed was.
Tijdens het finale schietfestijn hoor je geen schot gelost worden, je hoort alleen klassieke muziek. O+
Dit is een afrader! :-S

Rioto

Avatar

Vond deel 1 stukken beter

NieuwsFilm

meest populair