Bioscoop Top-10

Stark Enterprises verovert de #1 positie.

Welke films scoren er momenteel hoog aan de Nederlandse boxoffice. Als je wilt weten hoe/wat/waar/wanneer gebruik dan onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Iron Man 2 (2010)


In Iron Man 2 wordt Tony Stark (Robert Downey Jr.) zes maanden, nadat hij zijn identiteit als 'Iron Man' heeft onthult, opnieuw gedwongen zijn krachten te bundelen. Nu de wereld bewust is van het feit dat Tony 'Iron Man' is, wordt hij door zowel de pers als de regering onder druk gezet om zijn uitvinding en technologie met het Amerikaanse leger te delen. Tony weigert informatie te onthullen, omdat hij bang is dat het in de verkeerde handen terecht zal komen. Met Peper Potts (Gwyneth Paltrow) en James ''Rhodey'' Rhode (Don Cheadle) aan zijn zijde, smeedt Tony nieuwe plannen en moet hij het opnemen tegen nieuwe, duistere en gevaarlijke machten. Het duurt dan ook niet lang voordat de uiterst gevaarlijke Rus Ivan Vanko a.k.a. 'Whiplash' (Mickey Rourke) van zich laat horen.
Bekijk de afbeelding

De gelukkige huisvrouw (2010)


Lea Meyer is gelukkig: man Harry adoreert haar, brengt het geld met bakken binnen en is, net als Lea zelf, dol op seks. Kortom; Lea's leven is perfect totdat Harry zegt dat hij een kind wil. De bevalling van Harry Junior is een uitputtingsslag. Lea's onverslaanbare humor en optimisme leggen het af tegen het natuurgeweld. Terwijl Harry een intens gelukkige vader is, voelt Lea geen enkele band met de baby. Ze krijgt waanvoorstellingen, zakt weg in psychose en wordt verplicht opgenomen. Aanvankelijk steekt ze de draak met de psychiater, de therapie en met 'de gekken' om haar heen. Maar gaandeweg ontdekt ze dat haar medepatiënten mensen zijn met hele herkenbare angsten en dat er, onder haar onaflaatbare poging van alles een grap te maken, een hoop onverwerkt verdriet schuilt. Eenmaal thuis lukt het haar niet de draad weer op te pikken; ze past niet meer in haar oude leven en zal moeten afrekenen met het verleden voordat ze Een Gelukkige Huisvrouw kan worden.
Bekijk de afbeelding

How to Train Your Dragon (2010)


How To Train Your Dragon is gebaseerd op het kinderboek van de Britse schrijver Cressida Cowell en gaat over een jonge Viking die een draak moet vangen en deze op moet leiden tot een held.
Bekijk de afbeelding

Alice in Wonderland (2010)

Regie: Tim Burton

Alice is nu zeventien jaar oud. Als ze plotseling een aanzoek krijgt op een feestje in een Victoriaans landhuis, voor de ogen van honderden verwaande society-types, vlucht ze weg. Ze volgt een wit konijn, valt in zijn hol en komt na tien jaar afwezigheid weer terecht in Wonderland. Ze herinnert zich echter niets meer van haar laatste bezoek.
Bekijk de afbeelding

Wickie de Viking (2009)


Vikingen zijn van nature sterke en luidruchtige mannen die nergens bang voor zijn. Wickie is anders; lief, zachtaardig en een beetje verlegen, maar hij heeft een speciale gave die niemand heeft; hij is slim! Hij overtuigt iedereen van zijn ideeën door zijn uitzonderlijk motto: "Wie niet sterk is moet slim zijn! Op een dag wordt het dorp overvallen door een bende piraten, onder leiding van Sven De Verschrikkelijke. De overvallers plunderen het dorp en beroven de dorpsbewoners van hun dierbaarste bezit: al hun kinderen! Behalve Wickie, die net op dat moment vast zit in een boom met zijn Deltavlieger. Wickies vader en de andere Vikingen uit Flake hijsen meteen de zeilen om de kinderen te redden. Wickie gaat als verstekeling aan boord.
Bekijk de afbeelding

Kick-Ass (2010)


Kick-Ass gaat over de doorsnee tiener Dave Lizewski, een stripfan die besluit zijn obsessie als inspiratie te gebruiken en zelf een superheld te worden. Zoals een echte superheld betaamt, kiest hij een nieuwe naam: 'Kick-Ass'. Hij scoort een flitsend pak met masker en gevechtsstok en is zo klaar om de misdaad te bestrijden. Er is alleen één probleem: 'Kick-Ass' heeft absoluut geen superkrachten.
Bekijk de afbeelding

Clash of the Titans (2010)


Geboren als een god, maar opgevoed als een mens probeert Perseus (Sam Worthington) hulpeloos zijn familie te redden van Hades (Ralph Fiennes), de wraakzuchtige god van de onderwereld. Perseus biedt zich vrijwillig aan om deel te nemen aan een levensgevaarlijke missie om Hades te vermoorden, voordat die de macht van Zeus (Liam Neeson) kan grijpen, om zo de aarde in een hel te laten veranderen en prinses Andromeda (Alexa Davalos) van haar leven te beroven. Bijgestaan door Io (Gemma Arterton), een mysterieuze spirituele gids leidt de missie Perseus en zijn groep strijders op een gevaarlijke reis diep de verboden wereld in. Daar moeten ze vechten tegen heidense demonen en andere beesten die geen gevaar vrezen. Perseus zal zijn bestaan en zijn macht als die van een god moeten accepteren en zijn eigen lot moeten creëren, wil hij het uiteindelijk gaan redden...
Bekijk de afbeelding

Green Zone (2010)


Enkele Amerikaanse CIA-agenten onder leiding van Roy Miller gaan in de Irakese woestijn op zoek naar massavernietigingswapens. Ze krijgen daarbij het gezelschap van een buitenlandse correspondente, Lawrie Dayne. Terwijl ze van het ene gevaar in het andere tuimelen, komt er heel wat geheime informatie aan het licht. Miller bekijkt de situatie nu vanuit een andere ooghoek en beseft dat het doel van de missie op de helling staat.
Bekijk de afbeelding

Nanny McPhee and the Big Bang (2010)


Emma Thompson keert terug in de rol van de tovernanny; zij weet te verschijnen wanneer zij het meest nodig maar het minst gewenst is. Ditmaal verschijnt Nanny McPhee aan de deur van een gekwelde, jonge moeder, mevr. Isabel Green die probeert de familieboerderij draaiende te houden terwijl haar man oorlog voert. Nanny McPhee komt tot de ontdekking dat de oorlog ook is uitgebroken tussen de luidruchtige plattelands kinderen van mevrouw Green en hun verwende neefjes uit de stad. Plotseling gebeuren er wel hele bijzondere dingen: van een vliegende motorfiets, een biggetje dat in bomen klimt tot een plotseling tot leven komend standbeeld en baby olifantje dat op de vreemdste plekken opduikt aan toe. Met behulp van haar magische krachten weet Nanny McPhee de kinderen vijf nieuwe lessen te leren.
Bekijk de afbeelding

I Love You Phillip Morris (2009)


Steven Russell (Jim Carrey) heeft werk, is getrouwd met zijn vriend en leid een luxe leven. Wanneer hij op een dag realiseert dat het luxe leven wel erg duur is begint hij met het oplichten van mensen. Hij wordt betrapt en naar de Texaanse gevangenis gestuurd waar hij verliefd wordt op celgenoot Phillip Morris (Ewan McGregor). Morris wordt echter al snel vrijgelaten en Russell besluit te ontsnappen om hem achterna te gaan.



NieuwsFilm

meest populair