Warner verlaagt prijzen Blu-rays

Schijfjes kosten nu bijna evenveel als normale dvd's.

Warner Home Entertainment gaat per half mei blijvend de adviesprijzen van nieuwe releases op Blu-ray disc verlagen van € 24,99 naar € 19,99, dit maakte de marktleider in het Blu-ray segment onlangs bekend. De verlaagde prijzen moeten ervoor zorgen dat de verkoop van films op Blu-ray disc een flinke stimulans krijgen. De prijsverlaging gaat in vanaf 19 mei als Sherlock Holmes op Blu-ray verschijnt.

Naast de prijsverlaging voor nieuwe releases, verlaagt Warner ook nog eens de prijzen van de films uit het kwaliteitslabel Warner Bros. Essentials vanaf half mei naar € 14,99 in plaats van € 17,50, zoals de adviesprijs nu is.

Deze aangekondigde prijsverlaging zorgt ervoor dat Blu-ray discs van Warner bijna evenveel gaan kosten als reguliere dvd's. De adviesprijs van reguliere dvd's ligt namelijk ook € 24,99 voor nieuwe releases. Het valt nog te bezien welke studio's Waner gaan volgen met deze prijsverlaging en of deze nieuwe strategie zal resluteren in een toenemende verkoop van Blu-ray spelers. Dit stelt Dennis van der Lubbe, Marketing Director van Warner Home Entertainment Benelux in elk geval:

Met de komende prijsverlaging van nieuwe releases en Warner Bros. Essentials op Blu-ray Disc, willen we de Blu-ray Disc markt een flinke push geven. We verwachten dat er door dit nieuwe prijspeil nog meer van de huidige DVD kopers zullen overstappen naar het Blu-ray Disc format, maar natuurlijk ook dat bestaande kopers hun Blu-ray Disc collectie gaan uitbreiden.



NieuwsFilm

meest populair