Roman Polanski opnieuw onder vuur

Actrice Charlotte Lewis claimt misbruikt te zijn door de regisseur.

Een nieuw vermeend slachtoffer van regisseur Roman Polanski, die terecht staat in verband met de verkrachting van een minderjarig meisje, is naar buiten getreden met het verhaal in haar tienerjaren misbruikt te zijn door de regisseur. Het gaat om de 42-jarige actrice Charlotte Lewis, die onder andere speelde in The Golden Child met Eddie Murphy.

Charlotte Lewis claimde op de persconferentie vrijdag dat Polanski haar in 1984, toen zij 16 jaar oud was, misbruikt zou hebben in zijn hotelkamer in Parijs.

Hij heeft me seksueel misbruikt op een verschrikkelijke manier, toen ik 16 jaar oud was. Meneer Polanski wist dat ik slechts 16 jaar was toen hij zichzelf aan mij opdrong in zijn appartement in Parijs. Hij heeft me misbruikt en ik heb sindsdien met de gevolgen moeten leven. Ik wil alleen maar gerechtigheid.

Overigens hangt Charlotte Lewis zelf ook een rechtszaak boven het hoofd. De advocaat van Polanski zei op de Franse tv dat ze een aanklacht riskeert als ze haar " valse" beschuldigingen blijft herhalen. De raadsman zei ook dat hij zich verbaasde over het feit dat de actrice drie jaar na het vermeende misbruik nog wel een rol aannam in de geflopte Polanski-film Pirates.

Polanski stelt op dit moment alles in het werk om te voorkomen dat de autoriteiten in Zwitserland hem uitleveren aan de Verenigde Staten. Dat land wil de 76-jarige filmmaker, die op het moment onder huisarrest staat, berechten voor seksueel misbruik van een dertienjarig meisje in 1977.



NieuwsFilm

meest populair