Films 30 dagen na bioscooprelease in de huiskamer?

Mogelijk een nieuwe revolutie in het filmlandschap.

Volgens de Amerikaanse krant The Wall Street Journal zijn de grote Hollywoodstudio's momenteel in onderhandelingen met mediareus Time Warner Cable om nieuwe films 30 dagen na de bioscooprelease al in de huiskamers te brengen. In dit 'home theater on demand'-systeem, dat in principe eind dit jaar al van start zou kunnen gaan, is het de bedoeling dat je in de VS thuis voor $20 à $30 een recente film in HD kan bekijken.

Het initiatief dreigt wel voor een nieuw conflict te zorgen tussen de Hollywoodstudio's en de bioscoopuitbaters. Officieel moeten er immers vier maanden zitten tussen een bioscoop- en dvd-/home video-release. Anders hebben bioscopen te weinig tijd om de film aan te bieden aan het publiek. Zo kwam het eerder dit jaar al tot een conflict toen Disney aankondigde om de dvd-release van Alice in Wonderland met een maand te vervroegen.

Voorlopig is het nog niet duidelijk welke Hollywoodstudio's in dit project zullen stappen, maar het systeem zou wel een nieuwe revolutie in het filmlandschap kunnen inluiden.



NieuwsFilm

meest populair