Algemeen

Films 30 dagen na bioscooprelease in de huiskamer?

Mogelijk een nieuwe revolutie in het filmlandschap.

door Jeffrey op 23.05.2010 om 16:24 in Algemeen
Volgens de Amerikaanse krant The Wall Street Journal zijn de grote Hollywoodstudio's momenteel in onderhandelingen met mediareus Time Warner Cable om nieuwe films 30 dagen na de bioscooprelease al in de huiskamers te brengen. In dit 'home theater on demand'-systeem, dat in principe eind dit jaar al van start zou kunnen gaan, is het de bedoeling dat je in de VS thuis voor $20 à $30 een recente film in HD kan bekijken.

Het initiatief dreigt wel voor een nieuw conflict te zorgen tussen de Hollywoodstudio's en de bioscoopuitbaters. Officieel moeten er immers vier maanden zitten tussen een bioscoop- en dvd-/home video-release. Anders hebben bioscopen te weinig tijd om de film aan te bieden aan het publiek. Zo kwam het eerder dit jaar al tot een conflict toen Disney aankondigde om de dvd-release van Alice in Wonderland met een maand te vervroegen.

Voorlopig is het nog niet duidelijk welke Hollywoodstudio's in dit project zullen stappen, maar het systeem zou wel een nieuwe revolutie in het filmlandschap kunnen inluiden.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Joeki

Avatar

En dan gaat het zeker nog langer duren voordat de film gewoon te koop is:(

esteban

Avatar

Dat zou de dood van de bioscoop betekenen. 20 Dollar deel je al snel door 5 vrienden ... Als er dan één iemand een mooie home-cinema heeft is dat een goedkoop en gezellig avondje uit!

Frapcase

Avatar

Zie ik niet zo snel gebeuren, je moet wel een erg mooi home cinema setje hebben (a 10.000 euro) voor je ook maar een beetje een bioscoop ervaring krijgt.

Ze moeten er gewoon voor zorgen dat je na een maandje of 2/3 voor 4 euro een film kunt downloaden (streamen + opslaan). Hiermee halen ze veel downloaders over, waardoor ze uiteindelijk meer winst binnen halen dan dat ze nu doen.

En zeg nou zelf, als een film in de bios 8 euro kost, is het toch niet vreemd om voor de helft van de ervaring ook de helft te betalen? De huidige prijzen van blue-ray en dvd zijn echt zwaar overtrokken namelijk.

SunChaser

Avatar

Er is altijd wel een manier films dan op te slaan en online te zetten. Elke film binnen een maand in HD kwaliteit op usenet. Kom maar.

shellghost

Avatar

Frapcase "De huidige prijzen van blue-ray en dvd zijn echt zwaar overtrokken namelijk."


Stel je niet zo aan man.
BR's worden steeds goedkoper, zelfs voor de nieuwste films.
Of wil je het voor jezelf goed praten dat je ze maar download omdat ze "zoooo" duur zijn??

Oboema

Avatar

Hoe dom is men? Dan kunnen we alleen maar nog eerder een HD versie van het internet plukken :|

skullsplitter

Avatar

Oboema "Hoe dom is men? Dan kunnen we alleen maar nog eerder een HD versie van het internet plukken :|"


Dan ligt het toch ook aan ons dat bioscopen verdwijnen? Althans, dat zal de redenatie zijn. Vooralsnog wordt er zowel bij bioscopen als bij andere entertainmentindustrieen record op record gebroken (op CD's na, maar wat wil je met zoveel bagger), en dat ligt allemaal aan de downloaders.

Oboema

Avatar

skullsplitter "Dan ligt het toch ook aan ons dat bioscopen verdwijnen? Althans, dat zal de redenatie zijn. Vooralsnog wordt er zowel bij bioscopen als bij andere entertainmentindustrieen record op record gebroken (op CD's na, maar wat wil je met zoveel bagger), en dat ligt allemaal aan de downloaders."


Records worden alleen verbroken door een ultieme topper; je kan niet de hele industrie over één kam scheren.

Hier in Nijmegen doen de bioscopen al zolang ze bestaan hetzelfde truukje. Als je ook nog eens dezelfde films als toen voorgeschoteld krijgt (lees: remakes, sequels, prequels) dan wordt de spoeling wel erg dun. De downloaders aanwijzen als schuldigen is veel te makkelijk.

Ik zeg: vernieuwen T+)

geertvdheide

Avatar

Hmm, beetje vreemd initiatief dit. Al 30 dagen na de bioscoop-release de film thuis kijken? Ik ben het wel een beetje met de bioscopen eens dat ze best enkele maanden mogen hebben om de film fatsoenlijk tentoon te stellen in de zalen voordat het gemeengoed wordt. Een film kijken in de bioscoop is naar mijn mening toch iets dat zijn plaats moet blijven behouden in de entertainment-wereld. Voor die $20-$30 koop je na een maand of 3-4 ook de blu-ray, dus van mij hoeft het niet nog sneller al thuis te zien te zijn.

Dit is natuurlijk wel bedoeld om piraterij het hoofd te bieden. Een groot voordeel van piraterij is natuurlijk dat je zo snel na de release al een versie kan binnenhalen. Vaak wel met gruwelijk slechte kwaliteit, en daar proberen de uitgevers nu op in te spelen. Toch zie ik er weinig heil in.

Frapcase

Avatar

shellghost "Stel je niet zo aan man.
BR's worden steeds goedkoper, zelfs voor de nieuwste films.
Of wil je het voor jezelf goed praten dat je ze maar download omdat ze "zoooo" duur zijn??"


Bedankt voor het flamen.

Films downloaden mag, ik zou wel gek zijn als ik het niet zou doen. Films opnemen met je DVR mag ook, en dan kijk jij de reclames ook niet toch?

Blue-Ray wordt steeds goedkoper, maar is nog steeds te duur. En door producten te duur te maken, promoot je de download-wereld. Neem een voorbeeld aan de ipod/phone. GTA voor de ipod kost me 10 euro, terwijl het voor de DS bijvoorbeeld 50 euro is (toen hij uitkwam) Resultaat: Op de Ipod is het een van de best verkochte games en op de DS een van de meest gedownloade games.

Sandvink

Avatar

Heel vaak downloaden mensen een film, kijken hem vervolgens 1 keer en leggen hem weg. Na een tijdje heb je misschien wel een paar honderd films die je niet meer kijkt met vaak een mindere kwaliteit.

Als je alleen die films koopt die je echt meerdere malen wil zien dan vallen de prijzen best wel mee. Het zal op de duur nog goedkoper worden, maar dat kost even tijd.

marcjeb

Avatar

Frapcase "Zie ik niet zo snel gebeuren, je moet wel een erg mooi home cinema setje hebben (a 10.000 euro) voor je ook maar een beetje een bioscoop ervaring krijgt.

Ze moeten er gewoon voor zorgen dat je na een maandje of 2/3 voor 4 euro een film kunt downloaden (streamen + opslaan). Hiermee halen ze veel downloaders over, waardoor ze uiteindelijk meer winst binnen halen dan dat ze nu doen.

En zeg nou zelf, als een film in de bios 8 euro kost, is het toch niet vreemd om voor de helft van de ervaring ook de helft te betalen? De huidige prijzen van blue-ray en dvd zijn echt zwaar overtrokken namelijk."


10.000 euro Nog niet eens in me natste dromen..
Voor 5000 ben je al klaar.

NieuwsFilm

meest populair